Witajcie:)

Jeżeli dopiero dołączyliście do grona Użytkowników naszego Forum zapraszamy do krótkiej autoprezentacji.

Moderatorzy: saganka2, Barbel

Witajcie:)

Postprzez szumeva » 2011-04-27, 11:05

Witam wszystkich :))
Jestem Ewelina i zalogowałam się na to forum ponieważ uważam że berneńczyki to wspaniałe psy a także dlatego że moja kuzynka poszukuje berneńczyka. Miałam kiedyś berneńczyka ale niestety tylko dosłownie na parę dni tylko (znajomi poprosili o przysługę ). Ja sama mam owczarka niemieckiego, a konkretnie suczkę o imieniu Sziv (5 roczek jej już idzie) i dwa małe kłapołuszki cudownej "rasy" kundelek;) (takie znajdki dwie obecnie już starsze panie bo mają po 16 i 10 lat). Ponad to pomagam trochę na forum www.labradory.info prowadząc dom tymczasowy dla labków które straciły poprzedni dom:)

Wracając do kuzynki to poprosiła mnie o pomoc w znalezieniu berneńczyka dla swojej rodziny. Chciałaby konkretnie psa, nie musi być szczeniak może być trochę starszy. Ważne żeby lubił dzieci (na razie ich nie posiadają ale planują je mieć). Mieszka w domu jednorodzinnym z dużym ogrodem (dobrze ogrodzonym). W domu mieszkają jej rodzice, ona z narzeczonym i jej babcia. Mają 3 koty (również znajdki) i psa (suczka, ONKa). Myślę że mają dość spore doświadczenie z psami bo przez całe życie były u nich psy. Były to głównie wilczury, ale mieli też dwa dobermany, oraz raz boksera.
Chcieliby przygarnąć psa i marzy im się właśnie berneńczyk. Jej rodzice już nie pracują także mają dużo wolnego czasu (to między innymi zaważyło o decyzji wzięcia drugiego psa).
Co do ich suczki to Sandi (tak jej na imię) jest spokojna, ale dość lękliwa, nieufna do obcych. Nie przepada za innymi suczkami (choć to różnie też bywa) ale z psami dogaduje się dobrze.
Pies spałby na dworze (tzn. miałby własną budę itp) ale na pewno mógłby też wchodzić do domu.
szumeva

Ostrzeżeń: 0

Re: Witajcie:)

Postprzez ness15831 » 2011-04-27, 15:48

Witamy na forum ; ) Znajduje się tutaj dużo szwajcarów w potrzebie , które czekają na Nowy Dom.
Trzeba wziąć pod uwagę, że bernusie są bardzo przywiązane do rodziny i ciężko znoszą rozstania , także nie wiem czy alternatywa trzymania berna na dworze jest dobra ?
ness15831

psy: BPP Amanda

Postprzez Wydra » 2011-04-27, 15:57

Witaj na Forum :-D
Skoro kuzynka zainteresowana jet adopcją Berneńczyka, to może sama zaloguje się na forum i nim podejmie starania adopcyjne trochę poczyta na temat rasy i problemów z nią związanych, zapraszxamy :-D a jeżeli jest to niemożliwe niech skontaktuje się z nami telefonicznie.Numery telefonów na stronie Portalu.
Wydra

Postprzez Megan » 2011-04-27, 19:13

Witamy!
Megan

psy: Haszczak Megan, (w przyszłości berneńczyk)

Powrót do Przedstawiamy się!