Kilka ostatnich dni spędzam na czytaniu tego forum, a zwłaszcza tego co dotyczy berneńskich psów pasterskich. Jako, że chciałam zadać Wam kilka pytań, by upewnić się czy to jest pies dla nas, to wypadałoby się przedstawić. Zatem nazywam się Marta i rozważam wraz z narzeczonym zakup drugiego psa. Chcemy by był to pies towarzyski, pogodny i łagodny, by pasował charakterem zarówno do nas, jak i do naszego 1,5 rocznego psa rasy cavalier king charles spaniel. Do tej pory przez cały czas myślałam o nowofundlandzie, jednak od niedawna rozważam też właśnie berneńczyka. Każda z tych ras ma swoje wady i zalety, na pewno będzie to samiec z rodowodem i nie będziemy go wystawiać, tak jak i nie wystawiamy cavisia, dlatego może, choć nie musi, być to osobnik z wadą eksterierową. Chciałabym, żeby drugi pies pojawił się w naszym życiu mniej więcej za rok, może trochę wcześniej. Ponieważ jest to dział "przedstawmy się", to może jednak na razie z pytaniami się powstrzymam. Mam ogromną nadzieję, że znajdę tu życzliwe osoby, które odpowiedzą na moje pytania i pomogą mi swoimi odpowiedziami w wyborze rasy.

Ostatnio edytowano 2012-04-30, 20:44 przez
m_u, łącznie edytowano 1 raz