Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Znalazłam się na tym forum dzięki mojemu cudownemu przyjacielowi -Sufixowi. Puki co nie posiadam żadnego psiaka spośród szwajcarskich ras. Jeszcze niedawno był ze mną mój Sufix. Psina zwyczajna, wzięta z wiejskiego miotu mieszańców. Był ze mną wszędzie, na studiach, w podróżach, na zakupach, w domu... wszędzie i zawsze. Był śliczny i mądry. Ludzie jakoś tak mają że jeśli ktoś zabiera ze sobą psa wszędzie i świetnie się z nim dogaduje to pewnie ten pies jest rasowy. Nie był. Po wielu zadanych pytaniach : "jaki śliczny,rasowy?" zainteresowałam się czy może przypomina jakąś rase i rzeczywiście : entlebucher. Poczytałam. Nie wiem jak ale mój przyjaciel miał wszelkie przymioty tej fantastycznej rasy, tylko ciałko mniejsze. Pare lat temu postanowiłam że, jeśli go zabraknie kupię entlebuchera. I chyba ten moment nadszedł...nadszedł zdecydowanie za szybko i tragicznie.
Więc jestem na tym forum, przez łzy czytam posty i poznaje te cudne psiaki by upewnić się czy to aby napewno rasa dla nas. Jestem chyba najsmutniejszym entuzjastą tych psów.