Rasty i Rodzina

Jeżeli dopiero dołączyliście do grona Użytkowników naszego Forum zapraszamy do krótkiej autoprezentacji.

Moderatorzy: saganka2, Barbel

Rasty i Rodzina

Postprzez Grzesiek » 2012-07-06, 22:39

Witamy,

Jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami owczarka berneńskiego z hodowli Aresibo. Początkowo mieliśmy jak każdy z Was pewnie te same problemy czyli sikanie w domu i dwukrotnie zdarzyło mu sie zostawić coś więcej. Później te problemy ustały i pojawiły się następne z gryzieniem ścian, opasek drzwi wewnętrznych dosłownie wszystkiego. Przeczekaliśmy ten okres i po wymianie ząbków było zdecydowanie lepiej. W wieku 18 tygodni zgodnie z zaleceniem wykonaliśmy badanie pod kątem dysplazji. Wszystko wskazało na to, że nie ma takiego podejrzenia dopiero w wieku 6 miesięcy w trakcie szkolenia trenerka zwróciła nam uwagę na nieprawidłowości w chodzeniu. Stąd wykonaliśmy ponownie prześwietlenie i okazało się, że nie ma dysplazji ale doktor stwierdził, że Rasty ma przyprost stawu skokowego.
Piszę o tym, ponieważ sam nie odnalazłem żadnych informacji szukając pieska na interesujące mnie tematy. Podejrzewam, że cały miot Y będzie miał taki sam 'defekt'. Co do Rastiego - jest to nasz pierwszy pies w ogóle i to pierwszy, który mieszka ze mną i obecną narzeczoną docelowo miał przebywać na zewnątrz ale tak mocno go pokochałem z moją partnerką, że nie wyobrażam sobie go na zewnątrz i uważam, że to wielka krzywda dla tej rasy jeśli inne pieski wykazują podobne cechy co nasz Rasty.

Pozdrawiamy serdecznie wszystkich właścicieli berneńczyków- nasz Rasty to mały szaleniec, który zaskarbia sobie sympatię innych właścicieli piesków i z wielką przyjemnością lubi być głaskany i pieszczony przez nich.

Ah. nie wiem jak Rasty ale polecam wszystkim Krakvet na ul. Sanockiej w Krakowie- mili sympatyczni i przede wszystkim kompetentni ludzie.

Rasty, Karolina i Grzesiek
obrazek
Obrazek został zmniejszony.
Grzesiek

Ostrzeżeń: 0
psy: Rasty (Owczarek Berneński)
Hodowla: Aresibo

Re: Rasty i Rodzina

Postprzez marieanne » 2012-07-06, 23:17

Owczarka berneńskiego macie? ;-)
Chyba berneńskiego psa pasterskiego ;-)

Witajcie na forum.
marieanne
Moderator Działu

psy: BPP x3: Bohun, Zuzia i Bromba :)
Hodowla: Śledzikujący Bern FCI

Postprzez beta68 » 2012-07-06, 23:19

Pozdrawiam! Życzę zdrówka psi i dobrego weta.
beta68

psy: Collin
Hodowla: z Abra- ber

Postprzez agatKa2212 » 2012-07-07, 16:22

Witamy i pozdrawiamy :]
agatKa2212

psy: Delicja i Baby :-)
Hodowla: Skryte Marzenie

Postprzez NataliaK-G » 2012-07-10, 14:52

Witamy nowych forumowiczów ;-)
NataliaK-G

psy: Bono Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Hodowla: Lubuski Opiekun

Postprzez baksak » 2012-07-10, 17:17

Witamy! :]
Życzymy zdrówka <tak>
baksak

psy: Expert [*] i Gerda (Majowy Skarbiec)

Postprzez jbeata » 2012-07-11, 01:17

Witajcie :-)
jbeata

psy: Pola,Rose,Klara,Beauty,Phoebe,Rolex, Erotica (*)
Hodowla: Mocne Góralki

Postprzez kreska » 2012-07-11, 08:22

Witajcie na forum:)
W wieku 18 tygodni zgodnie z zaleceniem wykonaliśmy badanie pod kątem dysplazji. Wszystko wskazało na to, że nie ma takiego podejrzenia dopiero w wieku 6 miesięcy w trakcie szkolenia trenerka zwróciła nam uwagę na nieprawidłowości w chodzeniu. Stąd wykonaliśmy ponownie prześwietlenie i okazało się, że nie ma dysplazji ale doktor stwierdził, że Rasty ma przyprost stawu skokowego.
Piszę o tym, ponieważ sam nie odnalazłem żadnych informacji szukając pieska na interesujące mnie tematy. Podejrzewam, że cały miot Y będzie miał taki sam 'defekt'.

Proponuje zebyscie skontaktowali sie jak najszybciej z hodowca, on doradzi Wam jak dalej postepowac z Rasty <tak>

pozdr
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Powrót do Przedstawiamy się!