Witam wszystkich serdecznie.

Jeżeli dopiero dołączyliście do grona Użytkowników naszego Forum zapraszamy do krótkiej autoprezentacji.

Moderatorzy: saganka2, Barbel

Re: Witam wszystkich serdecznie.

Postprzez Asiulka » 2012-08-25, 14:07

Kochani dziękuje :) ale jednak z dalekich wycieczek zrezygnuję,bo mój samochód je więcej niż jakikolwiek berni w ciągu dnia ;).
P.S cieszę się,że jednak wtłukliście mi coś mądrego do głowy,ale cóż człowiek całe życie się uczy.
Asiulka

Ostrzeżeń: 0
psy: Unia (Alpejska Kraina Szczęścia)

Postprzez Ella » 2012-08-25, 14:09

Asiulka napisał(a):Witam Was z pochyloną głową,taka rzeka jednakowych odpowiedzi muszą o czymś świadczyć.Teraz proszę Was jako fachowców o pomoc w znalezieniu szczeniaka do połowy września z okolic Warszawy lub z samej,może bym się jeszcze powstrzymała ale dzieci cały czas się pytają kiedy będzie pies.Ja nie mam takich "wejść"jak Wy do hodowców,ten szczeniak nie musi być wystawowy i przede wszystkim w rozsądnej cenie. Pomożecie ? :( I jeszcze mam pytanie czy ktoś z Was spotkał się z agresywnością takiego psa bez rodowodu?

Jak już wspomniałam w swoim poście moja bokserka bez rodowodu przejawiała niestety agresję wobec innych psów i ludzi,co u bokserów nie powinno się zdarzać.Spacer z nią nie należał do przyjemności,bo miałam"powyrywane ręce"-albo nagle zaczynała biec w kierunku jakiegoś psa z agresywnym nastawieniem albo do człowieka,który sobie spokojnie przechodził obok-a moja pannica zaczynała sie zachowywać jakby chciała go na strzepy rozszarpać.Słowo "przepraszam" i tłumaczenia miały miejsce na każdym spacerze.Dodam ,że prawidłowo ją socjalizowaliśmy w okresie szczenięctwa,wszędzie zabieralismy,jeżdziła z nami na urlopy itd....Nigdy nie była agresywna wobec tych ,których już znała.Agresja wzrastała wraz z wiekiem.
O tym,że wiecznie coś jej dolegało już pisałam,być może rozdrażnienie wynikało z dyskomfortu zdrowotnego??

Teraz mamy piękną,przekochaną sunię-dużego szwajcarskiego psa pasterskiego,której zakup był dokładnie przemyślany,i jak na razie jest wszystko OK.,sunia zdrowa,zrównowazona,o cechach psychiki typowych dla rasy.

Jeszcze raz przestrzegam przed zakupem szczeniaka z niezarejestrowanych w Polskim Związku Kynologicznym hodowli-można żle trafić i wiele lat borykać się z kłopotami,jak my.
Dobrze,że zmieniłaś decyzję <okok>
Ella

psy: JOKASTA i BAILA MORENA (DSPP)
Hodowla: Swiss Diamond FCI

Postprzez Elmo » 2012-08-25, 14:14

Witaj. To bardzo dobra decyzja, najlepsza <tak>
Poszperaj w zakładce Aktualne Mioty na Forum. Z tego co mi wiadomo w Majowym Skarbcu w Tuszynie k. Łodzi będzie miot w okolicach września, więc na szczeniaka trzeba by było poczekać, ale jak chcesz. Spytaj, może nie wszystkie maluchy są juz zarezerwowane i możliwe, że trafi się jakiś piesek nie wystawowy.
Sama mam z tej hodowli szczeniora i mogę ją serdecznie polecić. Maluchy są super odchowane, zsocjalizowane, nauczone czystości, a przede wszystkim kochane i baaardzo odważne :]
Elmo

psy: Etap i... :]
Hodowla: Majowy Skarbiec

Postprzez Anna Rozalska » 2012-08-25, 14:54

Asiu podjęłaś bardzo mądrą decyzję co do zakupu szczeniaka z rodowodem. Na pewno znajdziesz hodowlę, w której jest szczeniak niewystawowy po niższej cenie. Swojemu znajomemu nie wierz w bajeczki o zdrowiu psychicznym suni , tylko o kasie na której mu zależy bo jest zainteresowanie tą rasą. Suczka nie ma instynktu macierzyńskiego i nie musi mieć szczeniaków dla zdrowia.
Anna Rozalska

psy: Lamia Aninbernus TM Inzaghi
Hodowla: Kamień Milowy

Postprzez Fridana » 2012-08-25, 15:26

Asiulka, gratuluję zmiany decyzji <brawo>
A co do kosztów transportu.... Jedziesz po nowego członka rodziny więc nie ma co oszczędzać ;-) . To jednorazowy wydatek, na pewno wart rozważenia. Można zabrać dzieciaki i zafundować im wycieczkę - niespodziankę. Ja jechałam 5 h w jedną stronę autem, który mam wrażenie iż ma wir w baku, ale na widok mojej piękności zapomniałam o kosztach . Coś ja poród :radocha: widzisz dziecko - zapominasz o bólu. Zobaczysz szczeniaczka i w mig zapomnisz, że cena paliwa już przeskoczyła magiczną barierę 6 zł <tak> :-D
Pozdrawiam i wygodnych butów życzę, by zaprowadziły Cię do dobrej hodowli (gdybyś musiała ostatecznie"naginać z buta") :-D
Fridana

psy: Ares, Jasmine (BPP)

Postprzez baksak » 2012-08-26, 12:18

Asiulka, jestem pod wielkim wrażeniem twojej decyzji <brawo>
Cieszę się i gratuluję <brawo> Myślę, że nie będziesz żałować.
Życzę powodzenia w poszukiwaniu pieska <tak>

PS
Wizyta w porządnej hodowli to jest fantastyczne przeżycie.
Myślę, że twoje dzieci będą zachwycone, choćbyście musieli pojechać troszkę dalej.
baksak

psy: Expert [*] i Gerda (Majowy Skarbiec)

Postprzez Justynka » 2012-08-26, 12:53

Asiulka, gratulacje! podjęłaś słuszną decyzję ;) jestem pewna, że nie będziesz jej żałowała.
Mam nadzieję, że znajdziesz swojego wymarzonego szczonka ;) życzę powodzenia!
Justynka

psy: Pako

Postprzez Asiulka » 2012-08-26, 13:10

Jak zostałam przyjęta do "stada" :) może podpowiecie mi jakieś dobre i sprawdzone hodowle,jeśli oczywiście możecie.Jeśli nie znajdę malucha teraz to niestety będę musiała poczekać na następne mioty.Jeszcze raz wszystkim dziękuję za dobre ostre rady <buzki>
Asiulka

Postprzez baksak » 2012-08-26, 19:38

Zrób tak, jak poradziła ci Julka parę postów wyżej: popatrz w miotach aktualnych i planowanych w dziale ogłoszenia. Przejrzyj też archiwum miotów, zobaczysz jak hodowcy zamieszczają informacje o psiakach dla "niemogących się doczekać" przyszłych właścicieli - może to ci pomoże w wyrobieniu sobie zdania?
Poza tym 9 września w Warszawie (Stara Miłosna) będzie Wystawa Klubowa - będzie pewnie wielu hodowców z forum, no i wielu właścicieli - pogadasz sobie z nimi "na żywo", może ci to pomoże w wyborze i decyzji <tak>
Ja polecam hodowlę z której sam mam pieska, ale przecież jest tu wiele innych równie wspaniałych <tak> męcz się sama ;) <haha>
baksak

psy: Expert [*] i Gerda (Majowy Skarbiec)

Postprzez Asiulka » 2012-08-26, 20:41

baksak napisał(a):Ja polecam hodowlę z której sam mam pieska, ale przecież jest tu wiele innych równie wspaniałych <tak> męcz się sama ;) <haha>

Jest to męczące,ale jakie przyjemne naoglądać się tych pulchnych pyszczków :)
Asiulka

Postprzez Barbel » 2012-08-26, 20:49

Asiulka -przejdź sie na obie wystawy warszawskie, popytaj, pooglądaj, zobacz, jak zachowują się psy (mozesz sobie zakupić katalog i tam odnotowywać, który pies ci wpadł w oko i co cie w nim zachwyciło, przynajmniej się nie pogubisz).
Spoiler:
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez anula » 2012-08-26, 21:31

Ja mam sukę od Ali ze Spartańskiej Osady, polecam. Jest jedna niewystawowa suczka do odbioru na zaraz. Bardzo ładna, tyle że z niebieskim oczkiem.
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez Asiulka » 2012-08-26, 22:01

Tak wiem Scarlet jest przepiękna gdyby nie te kilometry :( wszystko było by ok.
Asiulka

Postprzez beta68 » 2012-08-26, 22:39

Obecnie mam psiaka z hodowli. Wiesz, co jest wspaniałe- wiem jaką ma naprawde rodzinkę, znam 4 jego rodzeństwa i pańciostwo. Możemy sie spotkać na wystawach, ja bez psa, ale to nic. Przeczytaj o naszym przypadkowym spotkaniu z Casparem http://www.szwajcary.com/viewtopic.php?f=28&t=10028, to była frajda, przy pseudo, to raczej niemożliwe, o pozdrowieniach od psiego ojca i dziadka. Ponieważ jest wiele hodowli zarejestrowanych, ale niekoniecznie dobrych, to sprawdź warunki w jakich żyja psiaki, czy są zsocjalizowane... Powodzenia. <tak>
beta68

psy: Collin
Hodowla: z Abra- ber

Postprzez Joasia » 2012-08-27, 18:43

Witam droga imienniczko ;)

Sama od 3 tygodni mam w domu cztery kudłate łapki. Bardzo długi czas szukaliśmy odpowiedniej, dobrej hodowli. Scarlet ze Spartańskiej Osady jest siostrą naszej Maniulki. Poznałam Scarlet osobiście. Panią Alicję nękałam prawie co tydzień więc widziałam i ją jak rośnie. Powiem szczerze - ta mała jest przekochana, straszna przylepa. Scarlet miała już wybrany domek - niestety z tego co mi wiadomo Państwo w ostatniej chwili z dużym bólem serca ale z przyczyn losowych musieli zrezygnować. Psinka czeka na nowy ciepły i kochający dom. Ja jestem z Poznania, ale dzisiaj wiem że jeżeli mieszkałabym nawet w Zakopanym to po Manię i tak bym jechała ( na forum są osoby, które nawet za granice jechały po swoje Bernolki). Byłam w kilku hodowlach, ale Spartańska Osada najbardziej chwyciła mnie za serce. Jeżeli pragniesz mądrej suni z dobrego domu to przemyśl jeszcze ten dojazd. Z czystym sumieniem mogę Ci powiedzieć, że Scarlet jest tego warta.
Joasia

psy: Mania ze Spartańskiej Osady

Poprzednia strona

Powrót do Przedstawiamy się!