Witamy :) Staliśmy się wczoraj posiadaczami DSPP !!! :):)

Jeżeli dopiero dołączyliście do grona Użytkowników naszego Forum zapraszamy do krótkiej autoprezentacji.

Moderatorzy: saganka2, Barbel

Re: Witamy :) Staliśmy się wczoraj posiadaczami DSPP !!! :):

Postprzez mano » 2012-10-12, 13:52

My trochę spóźnieni ale także serdecznie witamy! Figo jest śliczny :love2: życzymy cierpliwości w trudnym okresie przejściowym, przynajmniej u nas było trochę bojowo ]:->
mano

Ostrzeżeń: 0
psy: Shilla (dspp)

Postprzez Ella » 2012-10-12, 15:32

No i co tam u Figusia słychać??
Ella

psy: JOKASTA i BAILA MORENA (DSPP)
Hodowla: Swiss Diamond FCI

Postprzez Marta_i_Focus » 2012-10-12, 15:52

uroczy maluszek, witamy i pozdrawiamy!!
Marta_i_Focus

psy: Focus

Postprzez gulo76 » 2012-10-12, 20:25

Witajcie :-D No Figo daje czadu jak to szczeniak ;-) gryzie, szczypie, skacze :)Dziś np kiedy wyjeżdżałem przywiązałem go ze smyczą do stołu (pod balkonem taki mamy),mam obawy jeszcze żeby nie uciekł.
Na stole były kwiaty ,pisze były bo Figuś ze stołem przyleciał do bramy <hahaha> .Poza tym ok byliśmy dziś u lekarza w ciągu 10 dni przybrał 2 kg waży teraz 27 :lol: ma 6miesięcy i parę dni,przy okazji dostał strzykawką w sadełko na wściekliznę :) Zapisaliśmy się na szklenie :) Generalnie pociecha z naszego Figa <hahaha>
Dziękujemy za miłe przywitanie :love:
gulo76

Postprzez Barbel » 2012-10-12, 21:10

gulo76 napisał(a):)Dziś np kiedy wyjeżdżałem przywiązałem go ze smyczą do stołu (pod balkonem taki mamy),mam obawy jeszcze żeby nie uciekł.
Na stole były kwiaty ,pisze były bo Figuś ze stołem przyleciał do bramy :

:shock: :?: :?: :?: :?: :?:
To nie można go było zostawić choć w..garażu? Bo jak mniemam, nie wchodzi do domu????
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez gulo76 » 2012-10-12, 22:09

Nie no wchodzi do domu, ale rano już biegał po ogrodzie. Wychodziłem do pracy i chciałem go zamknąć w garażu, ale za cholere nie chciał wejść:)) A że nie miałem czasu to Figusia na smycz i przełożyłem przez nogę stołu, wyjeżdżam a tu stół mnie żegna :))))))
gulo76

Postprzez marieanne » 2012-10-12, 22:11

Masakra.... a jakby się stół na niego przewrócił, to co?
W ogóle co to za pomysł z zostawianiem 5 miesięcznego DSPP przywiązanego na dworze w taką pogodę? Serio, tak ciężko wziać delikwenta na ręce i zanieść do garażu...? Przecież tak nawet nie ma szansy się rozgrzać...
Przeraża mnie czasem bezmyślność ludzi...
marieanne
Moderator Działu

psy: BPP x3: Bohun, Zuzia i Bromba :)
Hodowla: Śledzikujący Bern FCI

Postprzez gulo76 » 2012-10-12, 23:01

marieanne napisał(a):Masakra.... a jakby się stół na niego przewrócił, to co?
W ogóle co to za pomysł z zostawianiem 5 miesięcznego DSPP przywiązanego na dworze w taką pogodę? Serio, tak ciężko wziać delikwenta na ręce i zanieść do garażu...? Przecież tak nawet nie ma szansy się rozgrzać...
Przeraża mnie czasem bezmyślność ludzi...

Ty ale weź nie rób ze mnie jakiegoś despoty !!! :nonono: przywiazałem go na chwilkę tylko, na czas wyjazdu z posesji na drogę . Tak to sobie spokojnie biega po ogrodzie i ma możliwość wejścia do domu w każdej chwili (czego nie lubi )
A Ty od razu stwarzasz historię z horroru wyjętą żywcem :P :)( czytaj z uwagą moje posty ma 6 miesięcy ;-) ) Jeszcze naślij na mnie straż ochrony zwierząt <hahaha> A tak jak się u nas ma Figo to naprawdę niejeden psiak by marzył o tym :radocha2:
gulo76

Postprzez marieanne » 2012-10-13, 07:07

Z Twojego posta jak dla mnie wynikało, ze wychodizłeś i tak psa zostawiłeś do swojego powrotu, bo się boisz żeby nie uciekł. Ok, wiec skoro tylko na chwilę, to pozostaje "tylko" część z przewróceniem się stołu. Uwierz mi, ja takiego psa (który pociągnął za sobą stól i ten stół go przytrzasnął) widziałam.

I czytam bardzo uważnie, skoro dokładnie miesiac temu pies miał 4,5 miesiąca, to jak teraz moze mieć 6? :>
marieanne
Moderator Działu

Postprzez kerovynn » 2012-10-13, 09:41

Witaj - nie złość się na marieanne bo ona wie co mówi. Szwajcary to bardzo silne psy, a bezmyślność, niewiedza i brak wyobraźni u ludzi są czasem wręcz niewyobrażalne. Ja kiedyś dorosłą szwajcarkę przypięłam na chwilę do przyczepy ze zbożem (byłam u rodziców na wsi i chciałam narwać marchwi a moja panna stratowałaby grządki). Przyczepa miała zablokowane koła więc tylko się rozkołysała, za to moja dziewczynka zerwała nową, grubą skórzaną smycz (nosi szelki). Dla mnie tez przypinanie szwajcara do stołu przy wyjeździe z posesji to S-F ;> .
Psy sa niesamowicie pomysłowe - ogara, gdy już podrósł zostawialiśmy na czas pracy w ogrodzie, w towarzystwie wspomnianej szwajcarki. Sprawdziliśmy wszystkie płoty, wszelkie potencjalne sposoby na wydostanie się. Wydawało się bezpiecznie.
I któregoś dnia zadzwoniła synowa, że Robin stoi na dachu altany ogrodowej i podgląda sąsiadów. A z dachu bez problemu mógł się dostać na sąsiednią posesję, gdzie nie mają bramy, wybiec za jakimś kotem na ruchliwą ulicę i wlecieć pod auto. Pół dnia kombinowaliśmy jak on na ten dach wlazł. Na szczęście na dachu pojawił się kot od sąsiadów i młody go pognał, a my odkryliśmy jego sekretne wejście. Sami byśmy na to nie wpadli.
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez marieanne » 2012-10-13, 09:48

No właśnie to mam na myśli.
Mając psa (a w szczególności młodego, rozbrykanego psa dużej rasy) trzeba myśleć dosłownie o wszystkim. No niestety, psa gorzej upilnować niż dziecko, a zagrożenia czyhają na niego te same. Oczy dookoła głowy i bogata wyobraźnia to podstawa...
marieanne
Moderator Działu

Postprzez Agnieszka » 2012-10-13, 21:31

[quote="gulo76"]Witajcie :-D> lol: ma 6miesięcy i parę dni,przy okazji dostał strzykawką w sadełko na wściekliznę :)
DOPIERO teraz?
Agnieszka

psy: www.czandoria.pl

Postprzez gulo76 » 2012-10-14, 20:51

Agnieszka napisał(a):
gulo76 napisał(a):Witajcie :-D> lol: ma 6miesięcy i parę dni,przy okazji dostał strzykawką w sadełko na wściekliznę :)
DOPIERO teraz?

A kiedy ?
Dobra spadam z tego portalu bo nowi właściciele szwajcarów nie są mile widziani
A z wyobraźnią macie racje ! Tylko ja nie powiedziałem że tak będę robił ! że jestem z tego zadowolony

Ok
Pozdrawiam wszystkich nie było mnie tu
gulo76

Postprzez Barbel » 2012-10-14, 21:19

Ło matko....
Tym się różnimy od fb i forów dla nastolatek, ze z rzadka "ciumkamy".
Gulo76, piszesz bardzo emocjonalnie, raczej nie czytasz tego, co piszemy ( były pytania o nazwe hodowli, skąd itd).
Fajnie, ze sie cieszysz swoim psem, fajnie, że się nim chwalisz, bo fajny słodziak.
Ale jak cos mało wyraxnie napiszesz, to ... stety/niestety... nożyce sie ozwą ;-)
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez Małgorzata » 2012-10-15, 15:10

Nie rezygnuj z forum. Znajdziesz tu dużo ciekawych informacji, a nam miło będzie pooglądać przystojnego Figo(wca). Niestety ze słowem pisanym jest taki problem, że nie rozszyfrujesz intencji po intonacji wypowiedzi i ... bigosik gotowy. Jak wczytasz się w forum, to przekonasz się, że nie jesteś jedynym, który się podgotuje, odczuje, że jest błędnie oceniany. Większość forumowiczów cieplej myśli o swoich psiakach niż o sobie, spotyka się z przeróżnymi sytuacjami, stąd czasem pewne dmuchanie na zimne.
Mam nadzieję - do przeczytania :papa:
Małgorzata

psy: Bazyli - DSPP
Hodowla: Salto Neris

Postprzez Village » 2012-12-01, 18:38

Co za zbieg okoliczności! Ja również jestem z bielska - białej, ach, ten świat jest malutki... :-D
Village

Poprzednia strona

Powrót do Przedstawiamy się!