Dzień dobry

Jeżeli dopiero dołączyliście do grona Użytkowników naszego Forum zapraszamy do krótkiej autoprezentacji.

Moderatorzy: saganka2, Barbel

Dzień dobry

Postprzez Village » 2012-12-01, 17:23

Witam. Mam na imię Dominika. Miałam kiedyś Berneńskiego psa pasterskiego wabił się Prezes i był to najlepszy pies na świecie o wspaniałym charakterze, ale ok. 3 lata temu musieliśmy go uspać z powodu dysplazji. <beczy>
Teraz mam kundelka (podobnego do jamnika), ale znów zamierzam posiadać psa mojej wymarzonej rasy.
Nie jestem osobą pełnoletnią, ale jeśli wszystko poszłoby po mojej myśli chciałabym z berneńczykiem jeździć na wystawy, przeprowadzić trening oraz w przyszłości posiadać hodowlę.
Na chwilę obecną uczę się wszystkiego o rasie, wystawach, kryterium oceniania oraz wzorcu rasy.
Mieszkam w woj. śląskim w okolicach Bielska - Białej.

W przyszłości dziękuję wszystkim za dobre rady i pomoc. <pies>
Village

Ostrzeżeń: 0

Re: Dzień dobry

Postprzez Solonek » 2012-12-01, 17:55

witaj i spełnienia marzeń :-D
Solonek

psy: Sonia

Postprzez wiki » 2012-12-01, 18:04

Witamy <tak> <tak> Trzeba spełniać swoje marzenia , tak trzymaj <okok> <okok>
wiki

psy: Abigail Bertosz FCI

Postprzez katty » 2012-12-01, 20:09

Witam Cię , niestety bardzo często berneńczyki z pseudohodowli chorują na dysplazje.Jeśli będziesz kupować berneńczyka to tylko z rodowodem ZKWP /FCI . Hodowlane berneńczyki należące do ZKWP mają przebadane stawy ,więc zmniejsza to prawdopodobieństwo zachorowań na dysplazje u potomstwa. Dobrze ,że napisałaś na forum o sobie i o swoich planach bo to forum jest ,,kopalnią wiedzy '' o berneńczykach. Pozdrawiam z okolic Częstochowy :-D
katty

psy: Katty (BPP)

Postprzez Agama » 2012-12-01, 20:11

Witaj i trzymam kciuki żeby marzenia się spełniły trzeba tylko mocno wierzyć :okok:
Agama

psy: Philadelphia, Alhambra, Fiona, Kayah i Nemezis
Hodowla: Z CICHEJ GÓRKI

Powrót do Przedstawiamy się!