Witam!
Mam mieszane uczucia zapisujac sie do tego forum. Otoz, obecnie jestem przesiedlony na 2 lata z USA do Polski (jeszcze 1.5 roku zostalu) na studia i bardzo lubie psy. Niestety musialem zostawic moje sprowadzone z Polski kaukazy w USA. Piesek (3 lata) znalazl swoj dom i bedzie pieknym reproduktorem w jednej z hodowli w kanadzie, natomiast suczka Russia (6 lat) zostala u znajomych. Bardzo podobaja mi sie szwajcary i myslalem o nich wczesniej, ale teraz trudno byloby mi sie zdecydowac na drugiego psa, skoro jednego i tak musialem zostawic w USA. Pomyslalem jednak, ze inni tez moga byc w podobnej sytuacji i moze musza wyjechac na dluzszy czas do innego kraju, albo musza poszukac dluzszej opieki nad swoim psem, by nie oddawac go na stale. Tak wiec, chetnie zaopiekowalbym sie szwajcarem na dluzszy okres, najlepeiej z okolic lubelszczyzny, badz mazowsza. Nie jest to jednak ograniczenie, bo mozna sie dogadac. Jak widac mam doswiadczenie z duzymi psami, a co wiecej wychowalem nawet 5 szczeniat od moich kaukazow. Bardzo lubie duze i silne psy, ktore sa inteligentne i niezwykle lojalne. Mimo, ze moga wygladac "przytlaczajaco" dla laikow, to sa jak male pieszczochy dla wlascicieli. Moje psy, jako ze kaukazy nie byly psami dla wszystkich i nie wszyscy mogli sie z nimi spotkac, ja jednak nie mialem nigdy z nimi problemow, ani tez moi bliscy. Zdecydowanie wolalbym zaopiekowac sie ktorkowlosym psem i juz odchowanym (tzn. bez "wypadkow" z toaleta). Mieszkam sam w mieszkaniu, ale mam sporo czasu i terenu obok by spacerowac z psem i spedzac z nim sporo czasu. Tak wiec jesli ktos potrzebuje opieki nad psem mozemy sie skontaktowac i pogadac:)
Tomek M
502130010