Aniula1 napisał(a): w przypadku naszej suni wygląda to tak: Z zewnątrz sierść jest czarna, ale gdy się ja rozchyli, jest widocznie jaśniejsza, wręcz siwa. Jednak włosy u samej nasady są znów czarne. Czy to normalne ,,kolory", czy jakieś zaburzenia w pigmentacji ? Z góry dziękuję za odpowiedzi !
Aniula1 napisał(a):Z zewnątrz sierść jest czarna, ale gdy się ja rozchyli, jest widocznie jaśniejsza, wręcz siwa. Jednak włosy u samej nasady są znów czarne. Czy to normalne ,,kolory", czy jakieś zaburzenia w pigmentacji ? Z góry dziękuję za odpowiedzi !
Aniula1 napisał(a):Hej ! Dołączam do grona miłośników i właścicieli berneńczyków! Od razu mam pytanie, które mnie niepokoi, a nie znalazłam na nie odpowiedzi na portalu. Nasza Cedra -prezent świąteczny -ma 10 tygodni . Wiem, ze jest to czas, kiedy zaczyna się zmiana puchu szczenięcego na sierść. A w przypadku naszej suni wygląda to tak: Z zewnątrz sierść jest czarna, ale gdy się ja rozchyli, jest widocznie jaśniejsza, wręcz siwa. Jednak włosy u samej nasady są znów czarne. Czy to normalne ,,kolory", czy jakieś zaburzenia w pigmentacji ? Z góry dziękuję za odpowiedzi !
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości