Ania z Bohunem.... i wkrótce nie tylko :)

Jeżeli dopiero dołączyliście do grona Użytkowników naszego Forum zapraszamy do krótkiej autoprezentacji.

Moderatorzy: saganka2, Barbel

Ania z Bohunem.... i wkrótce nie tylko :)

Postprzez marieanne » 2011-08-10, 10:43

Witajcie :)

Fajnie wreszcie do was dołączyc :)

A więc jestem Ania, jestem studentką medycyny, mieszkam w Białymstoku :) Zawsze w moim domu były psy- najpierw owczarek niemiecki, z którym razem wychowywalismy się od małego, potem czarny terier rosyjski, którego niestety w marcu tego roku dopadł udar mózgu.. i nie było wyjścia, trzeba było psa uśpić.

Długo bez psa nie wytrzymaliśmy.... tym razem wybór był oczywisty :) Berneńczyk, w których zakochaliśmy sie dobrych parę lat temu, gdy pierwszy raz zobaczylismy je na wystawie w Dobrym Mieście- na pierwszej naszej wystawie z Borysem (CTRem).

No i cóż, od słów do czynów... do naszej rodzinki dołączył BOHUN Alpejska Kraina Szczęścia :) Wszyscy są w nim zakochani totalnie, nawet babcia (która za psami nie przepada... btw - zakochała sie w nim tak mocno, ze pozwala mu u siebie nie dość, ze przesiadywac na kanapie... to jeszcze z nią spac :radocha2: )

Bohun w tym momencie ma pół roku, rośnie jak na drożdżach- gdzie podziała się ta kuleczka, którą przywiozłam na kolanach do domu? :) (co prawda nawyk kolan został- wyobraźcie sobie 30kg berneńczyka pakujące się w kuchni na moje kolana - gdy siedzę oczywiscie na wąziutkim kuchennym krześle <faja> oczywiście dopina swego ;) ) Jest wesoly, ruchliwy... możnaby długo pisać :)

Za tydzień nasza rodzina powiększy się jeszcze bardziej- zakochani w berneńczykach totalnie zdecydowalismy się sprawić Bohunowi (i nam :D) koleżankę- trafi do nas MARA Galijska Osada- zaklepana, zarezerwowana i wyczekiwana :)

Nie będę sie nadmiernie rozpisywac (choc juz to zrobiłam :D wybaczcie ;) ). Pochwalę się moim kawalerem :)

tuż po przybyciu do domu - 8 tygodni :)
Obrazek
pierwszy spacer
Obrazek
prezent od pańci- z domu wyjść bez niej nie chciał :D a jako, że nosić nie dał rady... to trzeba było zwierza siłą na sikanie wyciągac ;)
Obrazek
pierwsze kąpanie w jeziorku - oj lubimy wodę, lubimy :)
Obrazek
i piasek lubimy...
Obrazek
... i to bardzo :)
Obrazek
zajączek :)
Obrazek
a czasem to nawet bywamy grzeczni :D jak pancia patrzy.... ;)
Obrazek
marieanne
Moderator Działu

Ostrzeżeń: 0
psy: BPP x3: Bohun, Zuzia i Bromba :)
Hodowla: Śledzikujący Bern FCI

Re: Ania z Bohunem.... i wkrótce nie tylko :)

Postprzez Wydra » 2011-08-10, 11:03

Witajcie na Frum :-D Nie ma to jak dwupak.Radość z posiadania bernusia jest ogromna ale dopiero w dwupaku zobaczysz jak to fajnie zamiast jednego mieć dwa.
Wydra

Postprzez marieanne » 2011-08-10, 11:07

Wydra napisał(a):Witajcie na Frum :-D Nie ma to jak dwupak.Radość z posiadania bernusia jest ogromna ale dopiero w dwupaku zobaczysz jak to fajnie zamiast jednego mieć dwa.

Mam taką nadzieję... choc póki co jestem trochę przerażona tym, co taki dwupak moze zmajstrowac w domu jak mnie nie bedzie 8-) bo o ile Bohun jest grzeczny i ma na koncie wyłacznie naderwaną tapetę w przedpokoju... to w duecie z sunią mogą byc bardziej kreatywni :D
marieanne
Moderator Działu

Postprzez umala » 2011-08-10, 11:21

Witamy witamy :-D
Jesteśmy z Augutowa choć często bywamy w Białymstoku bo tam mamy weta. Na forum jest jeszcze 4mala z Białegostoku(3- psy w tym jeden berneńczyk Vector, koks Kavalier i Aido samojed )i KasiaT z Dobrzyniewa z berneńskim dwupaczkiem( Nefra i Obeliks książęca para) :-)
Gratulujemy bliskiego dobernienia <juhu>
umala

psy: Zenit JR

Postprzez Megan » 2011-08-10, 11:23

Witamy!
Megan

psy: Haszczak Megan, (w przyszłości berneńczyk)

Postprzez marieanne » 2011-08-10, 11:29

umala napisał(a):Witamy witamy :-D
Jesteśmy z Augutowa choć często bywamy w Białymstoku bo tam mamy weta. Na forum jest jeszcze 4mala z Białegostoku(3- psy w tym jeden berneńczyk Vector, koks Kavalier i Aido samojed )i KasiaT z Dobrzyniewa z berneńskim dwupaczkiem( Nefra i Obeliks książęca para) :-)
Gratulujemy bliskiego dobernienia <juhu>

Oo, no to kiedys trzeba się umówić chyba na jakiś wspólny spacer :)
marieanne
Moderator Działu

Postprzez Apcik » 2011-08-10, 11:30

a ja mam koleżankę w Białymstoku na medycynie i tez Anię <hahaha>

witamy z południa :mrgreen:
Apcik
Moderator Działu

psy: Cezary

Postprzez umala » 2011-08-10, 11:54

Bardzo chętnie :mrgreen: Na pewno wszystkie będziemy na wystawie 27-28.08 co prawda bernusiów naszych nie wystawiamy ale stawimy się na pewno jako kibice. Ania- 4mala wystawia cavisia i samojeda. Pozdrowionka
umala

Postprzez marieanne » 2011-08-10, 11:56

Ja bedę z Bohunem i z Marą :) Bohuna wystawiam, Mary jeszcze nie ;)

W ogóle debiutujemy na wystawie w Sopocie w niedzielę... i mimo,ze na wystawach byłam wielokrotnie, to z bernem (i to malym!) jeszcze nie :D ale mam stresa :D
marieanne
Moderator Działu

Postprzez gosiakds » 2011-08-10, 12:00

marieanne napisał(a):
Wydra napisał(a):Witajcie na Frum :-D Nie ma to jak dwupak.Radość z posiadania bernusia jest ogromna ale dopiero w dwupaku zobaczysz jak to fajnie zamiast jednego mieć dwa.

Mam taką nadzieję... choc póki co jestem trochę przerażona tym, co taki dwupak moze zmajstrowac w domu jak mnie nie bedzie 8-) bo o ile Bohun jest grzeczny i ma na koncie wyłacznie naderwaną tapetę w przedpokoju... to w duecie z sunią mogą byc bardziej kreatywni :D

Witam
Z własnego doświadczenia powiem, że w dwupaku chyba lepiej. Mam dwie yorczki, które mimo tego, że były zostawiane na kilka ładnych godzin same w domu nigdy demolki nie zrobiły i wydaje mi sie, że właśnie dlatego, że były we dwie. Nigdy też nie było słychać żadnego wycia. Ponadto wspaniale widzieć jak szaleją razem w domu i na spacerach. Do dwupaku dołączyła berneńka Shanga i już widzę, ze jej brakuje właśnie takiej kumpeli, bo yoraski wzrostowo i wagowo dużo mniejsze co oczywiście znacznie utrudnia zabawę. Tak więc gratuluję wspaniałego chłopaka i na pewno cudnej panienki <hura>
gosiakds

psy: Shanga, Dżunga & Miracle
Hodowla: Magia Berna

Postprzez Halina » 2011-08-10, 12:03

Witam i ja :-)
Halina
Moderator

psy: Karo, Sotella,Ofra, Kora[*], Bora[*], Berni[*]
Hodowla: Szumiąca Knieja

Postprzez marieanne » 2011-08-10, 12:05

gosiakds napisał(a):
marieanne napisał(a):

Witam
Z własnego doświadczenia powiem, że w dwupaku chyba lepiej. Mam dwie yorczki, które mimo tego, że były zostawiane na kilka ładnych godzin same w domu nigdy demolki nie zrobiły i wydaje mi sie, że właśnie dlatego, że były we dwie. Nigdy też nie było słychać żadnego wycia. Ponadto wspaniale widzieć jak szaleją razem w domu i na spacerach. Do dwupaku dołączyła berneńka Shanga i już widzę, ze jej brakuje właśnie takiej kumpeli, bo yoraski wzrostowo i wagowo dużo mniejsze co oczywiście znacznie utrudnia zabawę. Tak więc gratuluję wspaniałego chłopaka i na pewno cudnej panienki <hura>

Jak dobrze, ze to forum jest :D i że dzielicie się swoimi doświadczeniami :) troche sie spokojniejsza robie <juhu>

umala -> a może jakos bysmy sie spotkaly wszystkie na spacer? :) bo na wystawie to pewno będzie zgiełk i psiaki nie bedą miały jak sie pobawic ;) a co spacer w jakims lesie, to spacer :D
marieanne
Moderator Działu

Postprzez Kamil » 2011-08-10, 12:07

Witamy na forum Czakowe i Treyowe dzieciaki :okok:
Kamil

psy: Jantar i Atos

Postprzez kerovynn » 2011-08-10, 12:17

Witamy serdecznie Nadobnego Bohuna i jego Panią :-D :-D :-D
co do dwupaka...hm... ja mamEsię DSPP i Robina Ogara Polskiego - Esia po trzech latach z nami ma na sumieniu dwa doły w ogrodzie i obgryziony szczebelek w krzesle ( w czasie zmiany zębów, za moim pozowleniem)
Robin - pół roku z nami i na sumieniu :
16 dołów
5 kapci
3 pudełka zapałek
5 kartonów z sokiem
9 rozszarpanych i wypatroszonych pluszaków
piłka przerobiona na puzzle
itd....
Esia zostawała sama w domu i było OK
Dwupak zostaje sam - na ogrodzie :-D :-D :-D :-D :-D
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Madzia » 2011-08-10, 12:19

Witamy :-D Super piesek !
Madzia

psy: Duży Pies Szwajcarski - Nero ; Ciapek (*)

Postprzez marieanne » 2011-08-10, 12:32

kerovynn napisał(a):Witamy serdecznie Nadobnego Bohuna i jego Panią :-D :-D :-D
co do dwupaka...hm... ja mamEsię DSPP i Robina Ogara Polskiego - Esia po trzech latach z nami ma na sumieniu dwa doły w ogrodzie i obgryziony szczebelek w krzesle ( w czasie zmiany zębów, za moim pozowleniem)
Robin - pół roku z nami i na sumieniu :
16 dołów
5 kapci
3 pudełka zapałek
5 kartonów z sokiem
9 rozszarpanych i wypatroszonych pluszaków
piłka przerobiona na puzzle
itd....
Esia zostawała sama w domu i było OK
Dwupak zostaje sam - na ogrodzie :-D :-D :-D :-D :-D

Ło matko :D niezły rozrabiaka z Robina ;)
Choć (na szczęście) nie przebija mojego poprzedniego zwierza :) Borys (CTR) nienawidził zostawac sam (duza w tym wina pewnie i hodowcy - kupilismy go jak miał 4 miesiące i juz kilka złych nawyków...). Zdzierał firanki, tłukł słoiki, wyciągał z kosza na śmieci (nic nie zjadał, roznosił po pokoju :D) wyciągał mojej mamie ciuchy z szafy... raz przeszedł sam siebie. Przyciągnął z balkonu 3 ogromne skrzynie z ziemią (miał rok, ale krzepę własciwą tej rasie) i wyrzucił na jasniutki dywan. Do tego dorzucił 2 5-litrowe baniaki z wodą (miałam wtedy zółwie wodne i musiała byc odstała), zgrzewkę cukru (10kg) i zgrzewkę mąki (10kg). Wytarzał się w tym wszystkim, pościągał firanki i poskakał po kanapach. Myślałam, że zabiję :evil: do konca taki był, nic nie pomagało- ale i tak kochany pies :)

Bohun ma na koncie jeszcze zjedzenie moich notatek dzien przed kolokwium (ale należało mi sie widocznie- zostawiłam na ziemi :-D )

Madzia_94 napisał(a):Witamy :-D Super piesek !

dziękujemy :)
marieanne
Moderator Działu

Postprzez annasm » 2011-08-10, 12:47

Witam serdecznie kolejnego wnusia!
Życze duzo siły na wychowywanie dwupaka. I proszę o założenie galerii i fotki.
annasm
Administrator

psy: CHUCK Tanais(*), WINNIE(*) I COOPERS CHOICE

Postprzez marieanne » 2011-08-10, 12:50

annasm napisał(a):Witam serdecznie kolejnego wnusia!
Życze duzo siły na wychowywanie dwupaka. I proszę o założenie galerii i fotki.

Ooo :) witam :)
Galeria bedzie... ale myślę, że już po wystawie (czyli w przyszłym tygodniu) :) ewentualnie jak juz Mara z nami będzie :)
marieanne
Moderator Działu

Postprzez umala » 2011-08-10, 13:18

Marieanne myślę że jakiś leśny/łąkowy spacerek uda nam się zorganizować tylko ja nie wiem kiedy będę w Białym z Zenusiem <mysli> Napewno cię uprzedzę abyśmy mogły się jakoś zorganizować :-)Mam nadzieję że na wystawie się poznamy bo u nas nie za bogato z bernusiami a u mnie to już w ogóle pustkowie <bezrady2>

Życzę miłego forumkowania - tutaj na pewno znajdziesz odpowiedzi i wsparcie w nawet najdziwniejszych sytuacjach a i trochę pociumkamy nad twoimi ślicznymi psiakami :-P
umala

Postprzez KasiaT » 2011-08-10, 14:39

Witam serdecznie ziomalkę <hura> -no w końcu na naszym terenie ilość bernów wzrasta :radocha2:
Na pewno zobaczymy się na wystawie i może wtedy umówimy się na wspólny spacerek <tak>
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Następna strona

Powrót do Przedstawiamy się!