SPEŁNIONE MARZENIE - NASZA LALA

Jeżeli dopiero dołączyliście do grona Użytkowników naszego Forum zapraszamy do krótkiej autoprezentacji.

Moderatorzy: saganka2, Barbel

Re: SPEŁNIONE MARZENIE - NASZA LALA

Postprzez kar0olcia » 2010-03-27, 21:23

Mam nadzieje ze niespodzinaki juz znikneły Lali i to był tylko mały wybryk tygodniowy :-P My tez z Karatem wychodzimy o 22 na spacer około 30-40 minut zeby sie wybiegał przed snem i zrobił wszystkie swoje potrzeby :-) ale gdy w domku jeszcze nie idzie spac po spacerku to wychodzimy z nim na szybkie siusiu przed naszym pojsciem spac. kiedys chodził z przyjemnoscia i potrzeba ale og pewnego czasu zleniwił sie z tego szybkiego siusiania nawet gdyby sie go ciagło na smyczy i otwarte dzwi na dwor były to nie wyjdzie.
Mysle ze wszystko bedzie dobrze i juz przestanie siusiac i robic kupcie w domku.
kar0olcia

Ostrzeżeń: 0
psy: Bernenski pies pasterski

Postprzez kar0olcia » 2010-03-30, 23:55

Dzisiaj ogladałam nowe zdjecia pieskow ( braci i siostry ) Karatka na www.julek.com.pl wszystkie takie słodkie i szczesliwe :-) Gdy patrzałam im w oczka to wyszstkie wygladały tak jak Karacik jak bym widziała jego wzrok jak patrzy mi głeboko w oczy.. to bardzo miłe jak jest 5 pieskow podobnych te wielkie włochate głowki oczka swiecace i noski czarniutkie. Jak patrze na internecie na inne strony widac roznice miedzy innymi szczeniakami a tu jak krople wody.:-) Najbardziej zapatrzyłam sie na zdjecie Bonnie jak lezy i widac tylko jego głowke i wielkie oczka.
Mam nadzieje ze Karacik wyrosnie na takiego poteznego misia jak Julek :-)
Pozdrawiam
kar0olcia

Postprzez BERR » 2010-03-31, 09:00

Są bardzo podobni a jak patrzyłam na zdjęcie Julka i Lali to dwie krople wody - oczka nosek...
Jak byłam w hodowli to ujął mnie Bart ( oczywiście zaraz po naszej królowej) - był ,,tłuściutki" i wielgachny - szczerze to szkoda ,że tak mało jest jego zdjęć u Julka i takie niewyraźne...
Karolcia mów co chcesz ale szczęściary z nas:) :lol: :lol: ,że mamy takie słodkości.
A u Julka najbardziej podobają mi się zdjęcia z obrony...

A wiesz co tak już parę dni się bije z myślą - napisałaś ,że Karacikowi musiałaś obciąć sierść na łapkach - to znaczy ,że on ma już długaśną???
Bo Lali sierść sie bardzo zmieniła ale długa to ona niestety nie jest jeszcze;/ :oops:
Mam bzika na punkcie długiej sierści i wielkich psiaków... :oops: :mrgreen:
(aha Karolcia nie mam skypa.)
BERR

psy: bernenski, entlebucher

Postprzez BERR » 2010-03-31, 09:06

A jak juz o tych noskach mowa to hmmm.... :lol:

Obrazek
Balbinka czyli Lala
BERR

Postprzez kar0olcia » 2010-04-01, 00:16

Śliczniutki ma ten nosek taki czarniutki-błyszczacy nic tylko całowac :-) Tez wstawie pare zdjec Karatka :-P hehe
Widze ze mamy ten sam gostu wybierania rasy :-) tez marzyłam o wielkim piesku z długa sierscia ktora bede czesac i pielegnowac jak moge ;-) Obcinam Karatkowi włoski na opuszkach poduszek tak zeby miał wlos rowny z opuszkami łap a włoski z przodu zeby było troszke widac pazurka i okragła łapke, bo inaczej ma tak zarosniete ze wyglada jak płetwa hehe obcinam mu raz na miesiac albo troszke dłuzej. Włoski na całym ciele rosna mu ładnie juz nie ma włoskow powyginanych w rozne strony tylko włos prosty ogon ma bardziej muszysty i grubszy i mu sie podkreca. Fajnie tak obserwowac i wiadac zmiany jakie sa w Karatku a jaki był kiedys.. jak rosnie na takiego pieknego pieska z takiej małej kochanej kuleczki :-P Czytałam tez na internecie ze samiec bernenczyk ma dłuzsza siersc w klacie itp. niz suczka, moze dlatego Karatkowi szybciej rosnie siersc.
Obserwuje czasami strone julka z jego osiagami najbardziej tez mi sie podoba obronna zdjecia i filmiki mam nadzieje ze Karat tez bedzie taki dobry jak Julek :-P

Moj Spioch ;*

Obrazek
Obrazek
Obrazek

A po spanku strozuje ;-P
Obrazek
Obrazek
kar0olcia

Postprzez BERR » 2010-04-01, 10:42

Karolcia my tak bedziemy na zmianę chwalić swoje perły:) :lol: :mrgreen: Zdjęcie 4 jest zniewalajace Pan i WŁADCA:):):)
Karatek uroczy....
BERR

Postprzez kar0olcia » 2010-04-01, 11:08

No, chyba tak :lol: bedziemy chwalic , ale trzeba przyznac ze jest z czego :-P Wyglad maja zniewalajacy i charakter jak bym mogła bo bym miała wszystkie bernenczyki :-P
kar0olcia

Postprzez Julian » 2010-04-01, 18:06

No to wszysko w normie ,witamy w klubie zabernienia!Ale swoją drogą zazdroszczę Wam,ja bym je zacałowała,te pychole ,nosy,łapy!!!Uf!
Julian

psy: Julian (*) ,Dumka (*) Berta ,Kronos

Postprzez BERR » 2010-04-01, 19:34

Heh całujemy , tulimy, głaszczemy pani Jolu :):) :lol: :lol: czasem popatrują na mnie jak na ,,zwariowaną" jak mówię do Lali albo przytulam.... Zabernienie to jak narkotyk uzależnia na całego...

Opowiem Wam co mnie dziś spotkało - psiaki zrobiły mi prima dzisiaj. Poszłam z nimi jak co dzień na spacer - puściłam żeby sobie pobiegały po polach i pobiegły jak szalone w jednym kierunku - idę powoli patrze a one turlają sie jak nigdy- jakieś 100m przede mną - i myślę sobie ale zaleciał smrodzik - ogladłam się czy jakieś zwierzątko gdzies sie nie ,,rozkłada". Podchodzę bliżej i prawie dostałam zawału - psiaki zrobiły sobie turlanko w kurzeńcu i gnoju - ktoś sobie nawoził pole...
Co ja przeszłam z nimi jak one śmierdziały - łazienkę szorowałam domestosem żeby smrodzik zabić następnym smrodzikiem... Oj nie życzę nikomu takiej przyjemności ... :shock: :mrgreen: :lol: :lol:
Teraz są już śliczne czyściutkie . Lala wygląda bosko w wannie . Zaraz dodam zdjęcia ...
Ostatnio edytowano 2010-04-01, 20:53 przez BERR, łącznie edytowano 1 raz
BERR

Postprzez BERR » 2010-04-01, 20:51

Na tym zdjeciu najlepiej widać ze Lala nie jest gruba- jak to inni sądzą ;-) wręcz wyglada na niedokarmioną :oops:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
BERR

Postprzez Cefreud » 2010-04-01, 22:05

a wy na griliku się pojawicie? Tam w realu porównacie rodzeństwo ;-)
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez BERR » 2010-04-01, 22:31

jaki gril?? kiedy i gdzie?? :mrgreen: :lol:

Chciałam wam powiedzieć jeszcze jedno - to forum powinni zamknąć za ,,kradzież czasu " -żart!!! wciąga niesamowicie, jak tylko uśpię dzieci to ślęczę tu godzinami ... - czy to mija z czasem czy juz tak mi zostanie ,że bedzie forum, berny, forum , berny -musze nabrać jakiegoś dystansu bo mnie mąż prześwięci za zaniedbanie...
Super forum!!
Aha nie było go dzis w nocy i Lala przyszła mi towarzyszyć za niego - wylizała mi ręce i upominała się jak tylko przestawałam głaskać - brała moja dłoń do mordki i zarzucała pod ucho - fantastyczne!!!
Ostatnio edytowano 2010-04-01, 22:38 przez BERR, łącznie edytowano 2 razy
BERR

Postprzez kar0olcia » 2010-04-01, 22:32

Hehe superowo Lala wyglada w wanience :-P Karacik naszczescie nie zrobił mi takiej niespodzianki jeszcze nigdy ale miałam przyjemnosc mu zabki myc nie raz bo ma okropny nawyk jadania odchodow od kotow albo jakos innych małych psow.. czasami nie zauwaze ze jest naprzeciwko kupa a on ja szybko chapnie ze tylko widac ze cos je to szybciutko do domku i myc zabki... teraz dopiero puszcze go na takim terenie gdzie zadne koty nie chodza.
Dzisiaj Karatek miał zblizenie innych zwierzatek jak pieski i kotki.. bylismy na polu z owcami :-P i kozami jak był daleko nich to podskakiwał do zabawy był odwazny ale gdy sie blizej podchodiło i kozy tez blizej podchodziły bo były ciekawskie to Karacik zwatpił i sie wycofał az owieczkami było na odwrot on biegł do nich a one uciekały.. szkoda ze nie wziełam aparatu ale nie przypuszczałam ze taki bedzie spacerek ale nastepnym razem zdjecia beda ;-)

Cefreud- a kiedy bedzie organizowany grill i w jakim miejscu? Chciałabym zobaczyc rodzinke Karatka ciekawe czy by rozpoznał jeszcze swoje rodzenstwo. Jak by sie zachowywał przy tylu duzych pieskach :-)
kar0olcia

Postprzez BERR » 2010-04-01, 22:40

no0 szkoda ze zdjęć nie ma - byłoby na co popatrzeć - musiało to byc komiczne- zresztą tak jak i zdjęcia ze szczurkiem...
BERR

Postprzez Cefreud » 2010-04-02, 09:07

w dziale spacery podane są wszystkie szczegóły....
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez BERR » 2010-04-02, 13:44

W końcu znalazłam po Twoich postach...

Cefreud - Chetnie bym przyjechała - to byłby mój pierwszy zjazd z Wami - tylko jest problem - musiałabym jechać sama z 2 dzieci i z Lala;/;/ Chłopcy maja 2,5 roku i 3,5 - a to dość duże wyzwanie dla mnie jednej he he - szkoda bo mieszkam blisko schadzki opętanych bernami:) :lol: ....
Ostatnio edytowano 2010-04-02, 14:33 przez BERR, łącznie edytowano 1 raz
BERR

Postprzez BERR » 2010-04-02, 14:54

aha i mapa dla was z miejscem docelowym bo ktos chciał .(miejsce wyjazdu dałam swoje)
Obrazek
Pozdrawiam :lol:
BERR

Postprzez BERR » 2010-04-04, 20:15

Dzis było tak pieknie ze Balbinka musiała cos z sobą zrobić...
Obrazek
BERR

Postprzez kar0olcia » 2010-04-04, 21:50

Lala wyszła slicznie juz nie moge sie doczekac kiedy z Karatkiem bede mogła isc do wody sie popluskac :-P
Ale mamy teraz z Karatkiem mały problem Swiateczny ;-( Karatkowi opadło uszko widac ze cos jest z nim nie tak bo sie trzepie albo drapie po tym uchu.Nie wiem czy go to boli czy moge mu pomuc zeby mu przeszło takie uszko klapniete. Odkad wyszłam rano z Karatkiem na dwor i pozniej go zostawiłam na kocyku na schodach przed dzwiami i jak wrocił juz do domu to miał ucho zapadniete. Moze go przewiało jest taka mozliwosc ? Prosze o pomoc bo jestem załamana az mi sie serduszko kraja... staram sie cały czas go czyms zainteresowac zeby nie trzepał tym uszkiem i sie nie drapał. Gdy lezy na swoim posłaniu to piszczy nie wiem czy z bolu czy z nudow.. :-(
kar0olcia

Postprzez Julian » 2010-04-04, 22:33

Karat może mieć coś w uszku -ciało obce lub np.muchę,robala.Weź ucho do ręki,dobrze wywiń je na zewnątrz,przyświeć sobie latarką do środka ucha(nie oparz go) i dokładnie obejrzyj ucho szukając ciała obcego.
Czekam na wiadomość jwlaborjola@gmail.com!!!!
Julian

psy: Julian (*) ,Dumka (*) Berta ,Kronos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Przedstawiamy się!