Sonia

Jeżeli dopiero dołączyliście do grona Użytkowników naszego Forum zapraszamy do krótkiej autoprezentacji.

Moderatorzy: saganka2, Barbel

Re: Sonia

Postprzez Małgorzata » 2012-10-15, 20:31

No na ogólnopolskim forum ja wiem, gdzie jest Boguszów. Cieszę się, że jesteście z Sonią razem. Pozdrawiam <hura>
Małgorzata

Ostrzeżeń: 0
psy: Bazyli - DSPP
Hodowla: Salto Neris

Postprzez Solonek » 2012-10-16, 02:00

dzisiaj wracając od weta trafiliśmy na naszą znajomą, która wzieła pod swoje skrzydla Herę (jest na zdjęciu). Mała strasznie urosła :-D jej ojcem jest husky, ma piekne niebieskie oczy, wydłużony pysk i umaszczenie mamuśki :-D jak ją zobaczyła, to radości nie było końca, aczkolwiek Sonia sceptycznie do córy podchodziła :-D nie mniej nie była o nią zazdrosna, gdy miziałam mała, co było dla mnie dziwne, bo jest zazdrosna o każdego psa i wyraźnie daje to odczuc :)
Solonek

psy: Sonia

Postprzez agas » 2012-10-16, 09:54

Moja wiara w dobroć i bezinteresowność ludzi jest ciągle wystawiana na próby. A tu taka historia. Kobieto, jesteś wspaniała. Przesyłam gorące pozdrowienia i głaski dla całego Twojego stadka.
agas

psy: Bona, Keanu, Hana , Brizo (*)Hektor(*), Glenda(*)
Hodowla: Jak z Obrazka

Postprzez Daria + Chila i Luna » 2012-10-27, 10:32

sunia sliczna, moze byc uciekinierka z pseudo w walbrzychu od Pani S. jest tam takie maja kilka suk i psow a do tego inne rasy, wszystko w kojcach i bardzo zaniedbane brudne i smierdzace, moze lepiej niech admini zablokuja dla obcych watek bo Pani podczytuje kiedys do mnie wydzwaniala, wyklucala, ze powiedzialam jak u niej jest.
Daria + Chila i Luna

Postprzez Solonek » 2012-10-27, 13:17

wiem tyle, że Sonia kiedyś należała do takiego jednego faceta, który niedaleko mnie, na łąkach, ma pseudo-ranczo z kozami. Sonia była przywiązana do budy, musiała się zerwać i uciec. Nie uciekła daleko, promień pół kilometra. Spotkaliśmy go kiedyś na spacerze. Stwierdził, że to jego pies i że ma papiery (aczkolwiek czipa i tatuaży brak...) Sonia na jego widok przerażona uciekła, ale zareagowała na moje wezwanie. Nie chce wyobrażać sobie tego, co on jej musiał robić, skoro tak się go boi... normalnie pies MIMO WSZYSTKO jest za właścicielem.
U mnie boi się tylko, jak kot zrzuci coś i narobi hałasu, oraz kąpania. Wczoraj dała temu wyraz, bo musiałam ją na siłę zaciągnąć pod prysznic :-D przytyła skubana, co mnie niezmiernie cieszy :-D póki co pozbyłyśmy się tego paskudnego czegoś na sierści :)
Solonek

Postprzez wiki » 2012-10-27, 19:36

Super babka z Ciebie.Widać , że pokochałaś sunie i jest dla Ciebie bardzo ważna .Cieszę się , że powoli wraca do formy a praca z nią i Twoja miłość do niej na pewno uleczą ją z jej obaw , strachów .Bardzo trzymamy kciuki za Was
i serdecznie pozdrawiamy z Jeleniej Góry :love2: :love2:
wiki

psy: Abigail Bertosz FCI

Postprzez monika11444 » 2012-11-25, 10:24

TO jest wspaniałe co zrobiłas dla tej suni!!! A tego pana to bym..... :evil:
monika11444

psy: Nasza pociecha Moria:)

Postprzez NataliaK-G » 2012-11-27, 10:34

Serce rośnie na samą myśl, że jest jeszcze kilku dobrych i bezinteresownych ludzi na tym szarym i podłym świecie. Pozdrawiamy z Bono i życzymy powodzenia <okok>
NataliaK-G

psy: Bono Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Hodowla: Lubuski Opiekun

Postprzez Joana » 2012-11-27, 11:00

Jestem pełna podziwu dla Ciebie za to co zrobiłaś :-) , dobrze, że sunia wybrała właśnie to miejsce na poród ;) miała ogromne szczęście, że trafiła na tak wspaniałą osobę, która nie dość, że wykarmiła taką "armię" maluszków ;) znalazła jej domki to i z całym zaangażowaniem zaopiekowała się mamunią <pies>
Joana

psy: Drimka Smerfi(*) Dolly

Postprzez Joasia » 2012-11-29, 12:52

Brakuje słów na takich ludzi. Rozumiem jeden ma większe serce do zwierząt czy innych ludzi a drugi ma mniejsze, ale żeby być całkowicie pozbawionym sumienia? Jak taki ktoś może spokojnie spać ? Po prostu wyć się chce- niby człowiek ta rasa inteligentna a niejeden zachowuje się gorzej niż dzikie zwierze...
Najgorsze jest to, że ten Pan a i owszem może ma nadzór ale np. spokojnie może chodzić sobie po łące i cieszyć się życiem. Jakby tak dostał na jakiś czas wyrok i to nie w zawieszeniu to może i by parę rzeczy przemyślał...
Czy ten Pan sadysta nadal ma tą " hodowlę" ? Czy nadal " opiekuje" się pozostałymi biedulami? Wiadomo na czym polega ten nadzór ? :ojoj:
Joasia

psy: Mania ze Spartańskiej Osady

Postprzez bertosz05 » 2012-11-29, 15:24

Witam serdeczne bardzo smutna historia ,ale dobrze się skończyła sunia ,jak przeczytałam tą historię ....... masakra ale dobrze że są ludzie tacy jak Pani na świecie i bernusia ma człowieka co ją kocha <buzki> <buzki> <buzki> <buzki>
bertosz05

psy: Berinda,Amira,Chappie
Hodowla: BERTOSZ

Postprzez Solonek » 2012-11-30, 02:59

w przypadku tego ekhm człowieka straż dla zwierząt robi co jakiś czas kontrole, sprawdza warunki, itd. Rozmawialam z babka ze strazy o sytuacji Sonii - to, że mi się przyznał, że była jego psem, nie znaczy, ze potwierdziłby to w sądzie. A ja świadków nie miałam. Brat też u niej tatuażu czy czipa. Więc póki on nie będzie się starał jej odzyskać (ma możliwość wkroczenia jedynie na drogę prawną) to z tym przypadkiem ciężko o coś zawalczyć w sądzie.
Kontrole do tej pory nie wykazały zbyt dużych zaniedbań (ciut za krótki łańcuch z tego co pamietam i inne tego typu), więc nie ma się do czego solidnie doczepić. Sonia była maltretowana przez niego głównie psychicznie, a fizyczne musiało polegać na biciu (brak jednak jakichkolwiek śladów znęcania fizycznego). Wygłodzona była, ale to można by zwalić na jej bezdomność i ciążę. Tak wiec za wiele zrobić nie można... Jego psy nie miały może salonów, tylko budę, ale gdyby raczył mieć do nich inne podejście, to wszystko byłoby w porządku. Dla psa najważniejsza jest przecież miłość człowieka.
ale ja ze swojej strony za przeproszeniem obrabiam mu 4 litery na kazdym możliwym kroku ;]
Solonek

Postprzez Joasia » 2012-11-30, 19:13

I to jest najgorsze, że tacy ludzie mogą się wykpić...
Dobrze, że los postawił Soni na drodze Panią. Zyczę wszystkiego dobrego i wielu szczęśliwych chwil dla psiny i Pani, za to ogromne serce które jej Pani ofiarowała.
Joasia

psy: Mania ze Spartańskiej Osady

Postprzez Solonek » 2012-11-30, 19:51

Sonia sama sobie wybrała mnie, ja na to nie miałam większego wpływu :-D
nie trzeba mnie nazywać Panią ;-) mam na imię Ola :)
Solonek

Postprzez Zbyszek Kowalski » 2012-12-08, 11:55

Witajcie,
czytam wszystkie odpowiedzi w tym wątku i cały czas łzy nie przestają mi kapać. Nie chcę pisać banałów, ani powielać innych wypowiedzi, z którymi się oczywiście zgadzam. Ale pragnę pozdrowić, serdecznie, całym sercem. Was obie. I posłać taki byczyyyyyyyy uśmiech :) Bądźcie zdrowe :)
[Ola Kowalska]
Zbyszek Kowalski

psy: ALF Bertosz

Poprzednia strona

Powrót do Przedstawiamy się!