Łata

Jeżeli dopiero dołączyliście do grona Użytkowników naszego Forum zapraszamy do krótkiej autoprezentacji.

Moderatorzy: saganka2, Barbel

Re: Łata

Postprzez Biegusie » 2008-10-08, 09:50

ludzie od których pochodzi Łata mieli numer związku kynologicznego (tak twierdzi moja żona) ja tego nie zauważyłem i nie zapamiętałem, a psina była totalnie nieplanowana - szukaliśmy dowolnego psiaka bo w domu była pustka, mam nadzieję, że psiak będzie łagodny, na razie jest i oby tak dalej
Biegusie

Ostrzeżeń: 0

Postprzez Alicja i Spartki » 2008-10-08, 11:48

Dobrze że mała wniosła do waszego domu tyle radosci i słońca :-D i życzę wam z całego serca żeby zawsze tak było.
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez Biegusie » 2008-10-08, 14:17

poszukałem w necie hodowli ze Środy Śląskiej i cos mi wychodzi że tam jest Berneńska Idylla (albo się mylę) ale stronki tej hodowli coś znaleźć nie mogę, jak ktoś ma od nich psiaka to czy móbłby mi na priva podesłać nazwisko hodowcy - porównam z tym które dostałem na wizytówce z adresem i książeczką - nie mam zamiaru kombinowac z rodowodem i metryczka ale dobrze by było jednak wiedzieć od kogo psina pochodzi (baran ze mnie - od zadka strony się do sprawy zabieram :oops: :oops: :oops: - ale tak juz w życiu mam, że nieplanowane spontaniczne akcje najlepiej mi wychodzą - jak coś planuję usstalam itp to lipa z tego wychodzi)
Biegusie

Postprzez Biegusie » 2008-10-08, 14:20

a jeszcze jedno nie mam zamiaru rozmnażać naszej psinki - tym niech się zajmują profesjonaliści, w domu potrzebujemy psa przyjaciela (moją mamę starszą już osobę ten zwariowany szczeniak solidnie rozruszał :mrgreen: :mrgreen: ), który wniesie sporo radości w nasze życie i któremu możemy ofiarować swe serca i dom (ciepła buda, ciepła micha, dużo głaskanka i zabawy a do spacerków na co dzień ma jakieś 20 arów ogrodzonego terenu + czasami długie spacery)
Biegusie

Postprzez Ania Gd » 2008-10-08, 15:07

Biegusie napisał(a):nie mam zamiaru rozmnażać naszej psinki - tym niech się zajmują profesjonaliści,
Biegusie napisał(a):tak juz w życiu mam, że nieplanowane spontaniczne akcje najlepiej mi wychodzą

Obyśmy tylko niebawem nie zostali radośnie poinformowani, że oto przyszły na świat urocze szczeniaczki twojej Łaty, bo tak sobie spontanicznie pod wpływem impulsu wpadłeś na taki pomysł.

Yaro - chcę być optymistką i zachować wiarę w ludzki rozsądek - proszę nie zawiedź mnie !

Jak przeczytasz trochę więcej tematów na tym Forum to zrozumiesz co mam na myśli.
Ania Gd

Postprzez Biegusie » 2008-10-08, 19:14

jak nie zaliczymy wpadki to psiaków nie będzie, Łatunia będzie wysterylizowana,
Biegusie

Postprzez Ania Gd » 2008-10-09, 11:54

Yaro
ale ja nie jestem zwolenniczką popadania w skrajności.
Zdecydowanie preferuję racjonalne wypośrodkowanie.
Jeżeli nie ma konieczności sterylizacji z powodów medycznych to po co ?
Niedawno była dyskusja na ten temat.
To wcale nie jest obojętne dla zdrowia suki (psychicznego i fizycznego) jak ją pozbawimy narządów stanowiących centrum ważnych procesów hormonalnych.

Myślę, że przypilnowanie Łaty przez kilka dni dwa razy w roku nie stanowi problemu.
A wiele osób na pewno dopowie kilka praktycznych rad w tym względzie.

Jeśli ktoś potrafi szybko znaleźć to podajcie link do tej dyskusji .
Ania Gd

Postprzez EwaM » 2008-10-09, 14:03

EwaM

psy: Nera-prawie BPP i Bora-prawie bokser:))))

Postprzez ramzes » 2008-10-16, 09:10

Witajcie serdecznie ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
ramzes

psy: berneński pies pasterski

Poprzednia strona

Powrót do Przedstawiamy się!