przedstawiamy się;)

Jeżeli dopiero dołączyliście do grona Użytkowników naszego Forum zapraszamy do krótkiej autoprezentacji.

Moderatorzy: saganka2, Barbel

Re: przedstawiamy się;)

Postprzez daria » 2011-04-04, 18:58

Na wstępie witaj :-)

A teraz mniej miło,zaraz może ktoś wpisze że kupowanie psa bez papierów to dobry wybór a w prawdziwych hodowlach powołuje się na świat buble genetyczne(a z tym że są lepsze i gorsze hodowle psów rasowych to się zgodzę).
Może i jestem snobem(i szczerze wisi mi to jeśli ktoś tak o mnie myśli)ale kupuję psy z metryką ,jak mnie nie stać to kupię niewystawowego ewentualnie mogę adoptować psa w typie(a uwierz mi można przebierać w rasach,płciach i wieku)
Na zdrowie żaden hodowca nie ma monopolu i nikt nie da nam gwarancji że pies odejdzie ze starości jak nadejdzie jego czas,NIKT.
Szanuję pracę hodowlaną hodowców,pasję jaka wkładają w te maluchy które powołali do życia i dlatego mam zasadę jeśli pies rasowy to tylko z metryką.

Jedno pytanie.
Jakie argumenty przeważyły że kupiliście psa bez metryki urodzenia?

I żeby nie było tez miałam kundelki,znajdki,tak samo kochane jak każdy psiak w moim domu.
daria

Ostrzeżeń: 0
psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez Barbel » 2011-04-04, 22:12

Dzięki Daria, bo myślałam, ze jestem już alienem.... Bezwzglednie R=R, a każde namnażanie, kupowanie i promowanie "w typie" jest działaniem na szkodę rasy.
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez Wydra » 2011-04-04, 23:31

"bonus" a to dla Ciebie na przywitanie :-D
przez Kamil » 2011-04-03, 11:58

Pozorna oszczędność
Marek Majewski

Coraz częściej powtarza się historia taka,
że niby rasowego ktoś kupił szczeniaka,
oszczędzając na cenie, bo pies bez metryki
i oszczędność odwrotne dawała wyniki,
bo pies chorował tak, że ta różnica w cenie
to nic, przy tym co trzeba wydać na leczenie.

Więc choć trudno się oprzeć, gdy z jakiegoś pudła
kilka szczenięcych mordek garnie się do świata
i choć trudno nie kupić takiego szczeniaka,
to nie kupujmy piesków z niepewnego źródła.

Bo nasz przyjaciel Adam obliczył niezbicie,
że w stosunku do tego ile z własnej woli
wydamy na naszego psa przez jego życie,
cena kupna szczeniaka nie gra żadnej roli.

A gdy nie mamy kasy – lepiej wziąć kundelka.
Bez kosztów. Za to miłość będzie równie wielka.
Wydra

Postprzez EwaM » 2011-04-05, 00:43

witamy :-) :-)
EwaM

psy: Nera-prawie BPP i Bora-prawie bokser:))))

Postprzez allam » 2011-04-05, 11:20

Barbel napisał(a):Dzięki Daria, bo myślałam, ze jestem już alienem.... Bezwzglednie R=R, a każde namnażanie, kupowanie i promowanie "w typie" jest działaniem na szkodę rasy.

Nie, nie jesteś, ale o tym później.

Witaj Bonus. Rozumiem, że ten "snobizm" to forma obrony, żeby Cię nie "zjedli na dzień dobry". ;-)
Masz szczęście, że nie pojawiłaś się pół roku wcześniej ;-) :lol: (przemknęło tu wielu takich z nierasowymi).
Jestem snobką, bo "dorosłam do tego". Zawsze miałam psy. Początkowo "w typie", ale wówczas nawet nie wiedziałam, że psy mogą mieć papier (a może w tamtych czasach nie miały).
Aktualnie mam dwa psy z papierami.
Papier to nie gwarancja, papier to informacja - po jakich rodzicach, głównie, dla mnie ważne, z jaką psychiką. Wiadomo, że każdy szczeniak w miocie jest inny, każdy ma inną osobowość. Ale jedno jest pewne - z tej kulki nie wyrośnie np. kaukaz ( uwielbiam je ale niekoniecznie muszę mieć ;-) ). Ale kupiłam kiedyś rasowego doga z hodowli, bo hodowla była :evil: i szkoda mi się psa zrobiło.
Kochaj swojego psiaka, a jeśli "dojrzejesz" do tego - zapraszam do elitarnej grupy snobów :lol: :lol:
Ostatnio edytowano 2011-04-05, 15:12 przez allam, łącznie edytowano 1 raz
allam

Postprzez Leszczyna » 2011-04-05, 11:30

allam napisał(a):
Kochaj swojego psiaka, a jeśli "dojrzejesz" do tego - zapraszam do elitarnej grupy snobów :lol: :lol:

AMEN 8-)
Leszczyna

Poprzednia strona

Powrót do Przedstawiamy się!