Witam!:)

Jeżeli dopiero dołączyliście do grona Użytkowników naszego Forum zapraszamy do krótkiej autoprezentacji.

Moderatorzy: saganka2, Barbel

Re: Witam!:)

Postprzez allam » 2011-06-26, 22:17

parvati71 a możesz mi powiedzieć jakim cudem pieska dostałaś już teraz a nie zgodnie z planem - jesienią :?:
allam

Ostrzeżeń: 0

Postprzez parvati71 » 2011-06-26, 22:43

Poczytaj sobie posty od początku to się dowiesz ;]
parvati71

psy: AtOs

Postprzez allam » 2011-06-26, 22:53

Poczytałam:

"parvati71 » Śr, 22 cze 2011, 19:08

Mam na imię Ola, jestem z Poznania:). Prawdopodobnie jesienią zostanę szczęśliwą właścicielką Berneńskiego psa pasterskiego"

"parvati71 » Śr, 22 cze 2011, 23:23

Piesek nie będzie z hodowli, kupujemy od znajomych nie będzie miał rodowodu, ale jego rodzice są oboje z rodowodem;) Wcześniej pisałam że będę miała go dopiero jesienią, ale sprawy przybrały zupełnie inny obrót i piesek pojawi się w domciu już w niedzielę! "

Jakim cudem dostałaś dzisiaj pieska, który miał być do odbioru dopiero jesienią :?:
allam

Postprzez Barbel » 2011-06-26, 22:57

Czegos tutaj nie rozumiem - logujac sie na to forum potwierdzasz popieranie akcji R=R - a nagle juz 3 uzytkowników ma w nosie zasady... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez parvati71 » 2011-06-26, 23:02

Kupiłam pieska od znajomych, miot który miał być jesienią byłby od innej suczki, rodowodowej ale właściciel nie chce jej dopuścić...
parvati71

Postprzez Szilkowa » 2011-06-26, 23:03

Witam na forum piesek uroczy, ja również mam berneńczyka z pseudohodowli więc , życzę Ci :
żebyś nie musiała przez rok pokazywać psu że świat wokół nie jest taki zły,
że ludzie nie są tacy straszni,
że inne psy nie chcą od razu zagryźć,
że nie każdy huk to jest coś strasznego,
że po mieście można przejść spokojnie bez podkulonego ogona pod siebie,
żeby był zdrowy
Życzę Ci żebyś nie przechodziła tego wszystkiego przez co ja przechodziłam przez ponad 3 lata.
Szilkowa

psy: Szila-bpp Tia-bc

Postprzez Danka2208 » 2011-06-26, 23:05

To ile tych suk ma ten znajomy?
Rodowodowej nie chciał dopuścić a mama maluszka tez rodowodowa?
Danka2208

psy: Frodo
Hodowla: Pamajo Canis Familiris

Postprzez parvati71 » 2011-06-26, 23:07

Od innej suczki od zupełnie kogoś innego, źle to napisałam
parvati71

Postprzez allam » 2011-06-26, 23:10

To ilu Ty masz znajomych, którzy mają parki berneńczyków :?:
allam

Postprzez agnees » 2011-06-26, 23:17

Gratuluję podejścia do sprawy... :| Życzę Ci, żeby kiedyś ta Twoja "oszczędność" nie obróciła się przeciwko Tobie...
agnees

psy: Kejsi-entlebucher

Postprzez BlackSpark » 2011-06-26, 23:29

Atosek cudny :) życze wam wszystkiego co najlepsze :)
BlackSpark

psy: Dina-BPP oraz mixy Luna i Bella:)

Postprzez parvati71 » 2011-06-26, 23:34

Dwóch którzy mają suczki.

Piszecie jak byście przeprowadzali dochodzenie, naprawdę chyba źle trafiłam. Ile razy mam powtarzać że rozumiem wasze podejście do sprawy, macie psy z rodowodami okey cieszcie się pieskami jak najdłużej. Ja mam psa bez rodowodu i również chciała bym się nim cieszyć, to że napisałam że nie stać mnie na psa z rodowodem nie oznacza że będę na nim oszczędzała skąd w ogóle taki pomysł?! Naprawdę zniechęciliście mnie bardzo, myślałam że atmosfera będzie zupełnie inna, że usłyszę miłe słowa na temat mojego pieska, a zostałam napiętnowana jak bym popełniła straszną zbrodnię...
parvati71

Postprzez parvati71 » 2011-06-26, 23:35

Dziękuje Kasiu...
parvati71

Postprzez allam » 2011-06-26, 23:40

parvati71 napisał(a):... a zostałam napiętnowana jak bym popełniła straszną zbrodnię...

A nie :?:
To z jakich hodowli pochodzą rodzice Twojego pieska :?:
allam

Postprzez BlackSpark » 2011-06-26, 23:47

oj no już odpuśćcie prosze was, wiem jak ona sie czuje, bo tak samo źle mnie przywitaliście i nie jest to przyjemne uczucie... Jeśli nie zamierzacie być mili, to z góry powiedzcie, że nie odpuścicie, ja sie poddam i opuszcze forum, żeby wam nie przeszkadzać i nie mieć tutaj własnego zdania.
:-/
Pięknego ma Berna i niech sie nim cieszy, tak samo jak wy cieszycie sie swoimi psiskami i niech go kocha, bo na to psina zasługuje. Oraz ja wierze w to, że zapewni mu ona godziwe warunki, odpowiednie jedzenie jak i wszystko inne czego piesek potrzebuje teraz jak i potem.
BlackSpark

Postprzez allam » 2011-06-27, 00:07

BlackSpark napisał(a):oj no już odpuśćcie prosze was, wiem jak ona sie czuje, bo tak samo źle mnie przywitaliście i nie jest to przyjemne uczucie...

Byłam tą osobą, która Ciebie nie przywitała źle, ale nie dlatego, że popieram to co zrobiłaś, bo nie popieram. Ale w Twoim przypadku sytuacja była inna - kupiłaś psa, bo (mam taką nadzieję, chociaż po Twoich dzisiejszych wypowiedziach zaczynam w to wątpić) nie wiedziałaś co robisz. Chciałam, żebyś została i czegoś się nauczyła. Natomiast ona wzięła psa z pseudo pomimo tego, że tłumaczyliśmy, że tego robić nie należy. Nie przemawia do mnie Wasze tłumaczenie, że to nie pseudo, bo to "domowa hodowla".
Pseudo to pseudo i warunki nie mają tutaj znaczenia. To tak jakbyście chciały przekonać, że skorzystanie z usług luksusowej panienki w luksusowym hotelu to nic złego, bo ktoś nie skorzystał przecież z usług "tirówki".
A zakup z pseudo to jak sex z "panienką" - technicznie niby to samo co z dziewczyną czy żoną, ale przyzwolenia na to nie ma.
Myślę, że bardziej obrazowo już się nie da.
Tak długo "panienki" będą miały zajęcie, jak długo będą klienci i to samo jest z pseudohodowlami - napędzacie podaż, bo jest popyt.
allam

Postprzez parvati71 » 2011-06-27, 00:09

Naprawdę aż tak bardzo Cię to interesuje? Po co Ci to wiedzieć? Chcesz tam jechać narobić trochę szumu? Naprawdę są ważniejsze sprawy niż wypytywanie się mnie z jakiej hodowli są rodzice mojego pieska. Najważniejsze jest to że ja ich widziałam i wiem:]
parvati71

Postprzez Wydra » 2011-06-27, 00:12

Barbel napisał(a):Czegos tutaj nie rozumiem - logujac sie na to forum potwierdzasz popieranie akcji R=R - a nagle juz 3 uzytkowników ma w nosie zasady... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Takie są nasze zasady, jak pisze "Barbel", umieszone na stronie portalu. Patrz poniżej.
portal.php
Nasze zasady

Społeczność Portalu i Forum Wielbicieli Szwajcarskich Psów Pasterskich wyznaje zasadę szacunku do życia i naszych braci mniejszych, czyli zwierząt. W związku z tym, nie traktujemy ich jako przedmioty, ale naszych Przyjaciół, którym winniśmy pomoc, miłość i szacunek! Świadomie i z wyboru popieramy akcję Rasowy=Rodowodowy, jesteśmy przeciwni pseudo hodowlom i masowemu rozmnażaniu zwierząt. Czynnie uczestniczymy w pomocy bezdomnym psom, którym staramy się zapewnić lepszy byt.

Jeśli ktoś nie chce stosować się do przyjętych zasad , nie musi być w naszej społeczności.My z ogromnym szacunkiem i miłością podchodzimy do każdego psa i nie ma znaczenia czy jest rasowy czy kundelek ale nie będziemy przyklaskiwać tym którzy świadomie łamią przyjęte tu zasady i próbują nam wmawiać, że czarne jest białe a białe jest czarne <nie>
Wydra

Postprzez BlackSpark » 2011-06-27, 00:21

allam napisał(a):Byłam tą osobą, która Ciebie nie przywitała źle, ale nie dlatego, że popieram to co zrobiłaś, bo nie popieram. Ale w Twoim przypadku sytuacja była inna - kupiłaś psa, bo (mam taką nadzieję, chociaż po Twoich dzisiejszych wypowiedziach zaczynam w to wątpić) nie wiedziałaś co robisz.

To nie zaczynaj wątpić...
BlackSpark

Postprzez allam » 2011-06-27, 00:23

BlackSpark napisał(a):To nie zaczynaj wątpić...

To zależy od Ciebie :-D
allam

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Przedstawiamy się!