Witajcie :)

Jeżeli dopiero dołączyliście do grona Użytkowników naszego Forum zapraszamy do krótkiej autoprezentacji.

Moderatorzy: saganka2, Barbel

Re: Witajcie :)

Postprzez Bernielovers » 2010-11-25, 15:11

Leszczynka napisał(a):Święte słowa ;-) A tak na marginesie my też jesteśmy bardzo blisko Was ;-) :-P Zapraszamy do odwiedzenia nas i poczochrania naszego pięciopaku :mrgreen:

Cześć Leszczynki :)

Tak właśnie myślałam, że odwiedziny to dobry pomysł :) No imamy blisko - w ogóle to fajną macie okolicę do biegania dla pasiaków - duuuzo zieleni i lasów :) My na razie mamy plan na Sylwestrowy urlop i tak najlepiej by nam było właśnie wykombinować z psiurkiem coś na styczeń/luty. Tylko nie wiem czy Paweł w gorącej wodzie kąpany da radę ;p;p;p W każdym razie będziemy w kontakcie,a ja po cichu pomyślę o imieniu dla dziewczynki zaczynającym się na O hihi:)))
Bernielovers

Ostrzeżeń: 0
psy: Opium Szmaragdowa Leszczyna

Postprzez Bernielovers » 2010-11-25, 15:15

Nie martwcie sie, my w M3 mielismy 2 Bernenczyki ;-) A nastepnie przez rok w M2... Jakos sie pomiescicie ;-) tylko kupcie duze lozko...

Bardzo mnie to uspokaja..naprawdę bardzo :) Szczerze Wam powiem, że ja się aż bałam o to, że hodowcy mogą mieć coś przeciwko temu, abyśmy decydowali się na dużego psa w mieszkaniu o tak małym metrażu. Ale widzę, że przybyło trochę osób też mieszkających w mieszkaniach. Na początku widziałam samych szczęśliwców w domkach i pomyślałam, że może to będzie męka dla pieska. Ale mamy windę, zamykany korytarz dodatkowy i najważniejsze - w sercu całą masę miłości dla córeczki :)))) A wiem że to pieski cenią najbardziej :) Aż mi się lepiej dzień zaczyna z taką myślą :))) Oby nie było rozwodu bo już totalnie życie prywatne nam zawiśnie na włosku hahahahhahaah Najpierw osaczony wiecznym miętoleniem kot, a teraz pies - ciekawe czy nam starczy na siebie ;p;p;p
Bernielovers

Postprzez Halina » 2010-11-25, 15:26

Witajcie, strasznie pozytywnie od was powiewa. Miło się was czyta. No cóż prognozuję w każdym kątku po berniątku :-)
Halina
Moderator

psy: Karo, Sotella,Ofra, Kora[*], Bora[*], Berni[*]
Hodowla: Szumiąca Knieja

Postprzez Bernielovers » 2010-11-25, 15:29

Anna Rozalska napisał(a):Nasze mieszkanie w bloku nie jest wcale za duże 48 m2. ale mieścimy sęe idealnie. Ponieważ Lamcia uwielbia swojego pańcia to razem śpią w pokoju. Ponton o wymiarach 140 x 110 zajmuje prawie pół pokoju, rzadko z niego korzysta ale małż z miłości do córusi przebolał. Generalny remont chałupy też był przeprowadzony pod psa.
Znikoma ilość mebli coby pies miał duzo przestrzeni. Nie wspomnę już o temp. w pokoju gdzie oboje śpią bo psu musi być chłodno. Berneńczyki potrafią przewrócić całe dotychczasowe życie ale dają za to ( 53kg) prawdziwej miłości. Życzymy trafnego wyboru upragnionej suczki.

No to my mamy identyczny metraż - niecałe 50m2 :) Sypialnia wydaje się być idealna bo graniczy z cholernym szybem windy i jest tam zawsze totalna lodówa nawet jak się grzeje na max, dodatkowo jest kompletnie pusta(nareszcie mamy wielka szafę i garderoba przeniosła się z kartonów do salonu), materac jest dość spory, a my i tak czasem śpimy osobno bo Paweł śpi tam gdzie go zmorzy, więc pewnie będziemy spali ratami hahah Raz on z psem, raz ja z psem, raz pies z kotem, a raz wszyscy razem i potem wizyta u kręgarza hihihih ;p;p;p Ale na bank Mała będzie lubić sypialnię bo będzie miała gdzie szaleć - ALARM !!! Remont sypialni odwołany po podjęciu decyzji o zakupie psa póki nie wyrośnie z taranowania i niszczenia (daj bóg, żeby w ogóle nie nie niszczyła). Tam będzie miała pole do popisu :)

Co do remontu po fakcie !!!! LOL my właśnie wyremontowaliśmy od podstaw większy pokój hahah i mamy bielusieńkie ściany od miesiąca. Wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która ma już sędziwego wieku Berniego i mówi że nie pocieszymy się tym za długo bo to zmora każdego właściciela - brudne ściany ;p Boję się tylko żeby mała się nie dobrałam do drapaka Yazira bo to jego największy skarb i osiągnięcie medalowe umiejętności konstruktorskich mojego Pawła hehe Chyba by się chłopcy załamali :)))

53kg - boże...!!! Mój największy pitbull ważył 38 i go już nie umiałam podnieść...a taka klocuszka ponad 50kg ma ważyć...Tak się tego boje że sobie nie wyobrażacie. Musze dopilnować żeby nie skakała po nikim bo będą problemy ;)))
Bernielovers

Postprzez Bernielovers » 2010-11-25, 15:30

meggy napisał(a):Witamy :mrgreen:
Z tego co piszecie całe szczęście :lol: ,że ograniczają Was metry.
Mnie nie ograniczały i jak skończyłam :lol: ;-)

Hahahahha znam ten bół - mieszkanie u psów,a nie psy u mnie :) Mimo to jest super, prawda??????
Bernielovers

Postprzez Bernielovers » 2010-11-25, 15:32

Halina napisał(a):Witajcie, strasznie pozytywnie od was powiewa. Miło się was czyta. No cóż prognozuję w każdym kątku po berniątku :-)

O rany !!!! I w każdym kątku po berniątku pozostaj kupalonek mały, siuru buru i mamy nową oczyszczalnie ścieków w Katowichach hihihihi
Bernielovers

Postprzez Bernielovers » 2010-11-25, 15:44

Tak jak my :lol: nagorzej jest, gdy nie ma w domu kogoś, kto by studził zapały drugiej strony, wtedy można zapsić się na amen :mrgreen:

Ania u nas ja walczyłam jak lwica przez kilka miesięcy. Zanim kupiliśmy kota(wrzesień 2010). Paweł się uparł na pitbulla. Ja tłukę do głowy że miałam, że najkochańsze ale spacer to tylko przyktrość dla wszystkich, każdy wytyka pacami, że spacerujesz z mordercą, pies jest spokojny, ale mnie oba moje psy załatwiło to, kiedy zostały pogryzione jako roczne maluchny. Pitbulla labrador dorwal, a Lolusia(obecnego) jakiś ONek i od tamtej pory nie ma spacerków w parku, bo nie trawią samców, nie ma wyjazdów w góry, nie ma nic - tylko ogródek babci. Bo on może zrobić za dużą krzywdę zwyczajnie się broniąc. Tylko dlatego że inny pies podczas ataku uruchomił mechanizmy obronne i agresję.

Potem był kot - Paweł obiecał, że psa nie chce, że kot super etc.etc - miał być nawet 2gi Norweg do pary, tylko kobietka. Ale nagle co? "Kochanu, ja chce psa. chce psa , kupmy psa, bernenczyka. plizzz plizz plizzz, kocham Cie" buahahahah Chaja była chyba z tydzień, co chwile, z obrażaniem, krzykami, nie odzywaniem się, bo ja jestem niedobra, bo mam swojego urodzinowego kota, a nie pozwalam mu mieć psa etc.

A moje decyzje nie wynikały z tego, że nie chce, tylko że wiem jaka to odpowiedzialność - finansowa też. Bo to nie jest tani pies w utrzymaniu,a wszyscy wiemy jak jest z pracą - dziś jest, jutro nie ma.

Niestety trafiło na 2 ludzi, którzy od małego bajtla marzyli o Berneńczyku,a jak się tak stanie i się to połączy w tych 48m2, to nawet najbardziej rozsądna i konsekwentna osoba, jaką staram się być ja wymięknie. No więc jak już olałam temat wiecznego ścisku w gardle, przejmowania się ciągle tym co by było gdyby - zbieramy kasiurę i jedziemy po dzidziulkę :))))

Niezdrowe podniecenie panuje w tym domu od chwili podjęcia decyzji i przyznaję bez bicia ... aż mnie boli żołądek od czekania :))))
Ostatnio edytowano 2010-11-25, 16:12 przez Bernielovers, łącznie edytowano 1 raz
Bernielovers

Postprzez Bernielovers » 2010-11-25, 15:48

Roxanka napisał(a):To prawda, nas też ograniczyło 50m w bloku :-/ , bo gdyby było więcej, to pewnie skończylibyśmy jak Gosia :-D
Witamy serdecznie kolejnych zakręconych :-)

Dobrze Was mieć - będziemy w chwilach słabości się podpierać tym, że nie jesteśmy sami z psiurasem w takim małym mieszkaniu :)
Bernielovers

Postprzez Bernielovers » 2010-11-25, 15:49

agnees napisał(a):Ja również witam serdecznie :-) Podekscytowanie bije od Was na kilometr :lol: Skądś to znam,tak samo było ze mną :-) Życzę Wam żebyście jak najszybciej spełnili swoje marzenie o Berneńczyku :-)

Bije bije - w końcu pies to nie jest jakiś zegarek, czy buty :) Tym się człowiek cieszy całe życie :))))
Bernielovers

Postprzez Bernielovers » 2010-11-25, 15:53

jaska napisał(a):Jakbyście chcieli zostać podrapani i poogryzani ;)i zasmakować tego szczęścia razy 11, to zapraszamy w grudniu. W koncu macie rzut beretem.

Ja do Was wczoraj dzwoniłam :) Ale chyba mąż odebrał :) I wszystkie dziewczynki już rezerwację mają :( Ale wpaść byśmy mimo wszystko chcieli, bo może się jednak ktoś rozmyśli ... :) :mrgreen:
Bernielovers

Postprzez Bernielovers » 2010-11-25, 15:55

Barbel napisał(a):My sie na pepkowe do Beaty Fionowej (von Romanshoff) wpraszamy za 2-3 tyg. - do Radlina tylko 50km "wiślanką" heheh

No my też się wprosimy tam :) Tylko muszę najpierw poczekać aż Paweł wróci, żeby był przy rozmowie, bo jego nie może przecież nic ominąć :D
Bernielovers

Postprzez Bernielovers » 2010-11-25, 16:45

Mam imię na "O" !!!! OZZIE :)))
Bernielovers

Postprzez Leszczyna » 2010-11-25, 17:08

:-D 100% ekscytacji. Pozytywnie :-D
Leszczyna

Postprzez Anna Rozalska » 2010-11-25, 20:37

Co do odroczenia remontu sypialni to dobry pomysł. My zrobilismy generalny remont dopiero jak Lamia spoważniała i przestała niszczyć meble, wygrryzać poduszki, kołdry itp. Jednak nie uchroniło to nas od ciagle brudnych ścian.
Nie wspomnę juz o nowym parkiecie na którym po witaniu z pańciem mam ślady pazurów jak po lwie. No cóż wszystko idzie w niepamieć bo temu berneńskiemu niewinnenu spojrzeniu nie można sie oprzeć. Wagą suczki się nie przejmujcie bo na ogól sa one dużo mniejsze od samców i ważą do 40kg. Moja też miała być mniejsza i podobna do gabarytów poprzedniej rottki. Nie wiem dlaczego jest taka wielka bo rodzice do wielkoludów się nie zaliczają.
Anna Rozalska

psy: Lamia Aninbernus TM Inzaghi
Hodowla: Kamień Milowy

Postprzez Roxanka » 2010-11-26, 12:21

Roxa daje nam 43 kg miłości :-) i w domu nigdy nic nie zniszczyła, ale zależy na jaki egzemplarz się trafi :-D
W mieszkaniu nie ma najmniejszego problemu, bo po zaliczeniu odpowiedniego spacerku w domu śpi spokojnie.
Dużo gorzej jest z małą terierką dzieciaków, której jest wszędzie pełno i ciągle pod nogami się plącze :-D Na szczęście bywa unas tylko gościnnie, choć dość często :roll: :-D
Roxanka

psy: TUNDRA Maltabar [']

Postprzez ruudzielec » 2010-11-26, 14:16

Witajcie!
Wiem co przeżywacie, sama to ostatnio przechodziłam i teraz mam też w mieszkaniu 48m 5miesięcznego potworka, który pozbawił mnie tapet na ścianach, ale takiego mam na jego punkcie bzika, że wszystko mu wybaczę :-)
Zobaczycie jaka to radość takie cielątko wpadające rano do łóżka :mrgreen:
Powodzenia i udanych "łowów" życzę!!!
też Ślązaczka ;-)
ruudzielec

psy: Viper

Postprzez Justynka » 2010-11-26, 18:02

Witam pozytywnie zakręconych ;-)
Doskonale Was rozumiem, bo niedawno miałam dokładnie to samo..nie mogłam się doczekać czas się niesamowicie dłużył..a teraz proszę mam swoje wymarzone szczęście :mrgreen:
Życzę abyście znaleźli w końcu swojego wymarzonego psiego przyjeciela i czas tak strasznie się nie dłużył :-)

Co do mieszkania, ja tez mieszkam w mieszkanku (niecałe 60 m) i to po generalnym remoncie. Polecam pomalować ściany farbami silikonowymi (np. Tikurillą). Jest to rewelacyjne rozwiązanie szczególnie przy psie czy małych dzieciach. Dzieci nie mam, ale małego psa tak i w ogóle nie przejmuje się brudem jaki robi na ścianach :mrgreen: Biorę mokrą szmatkę, przecieram i brudu nie ma. Można nawet potraktować gąbką z jakimś środkiem i nic ze ścianą się nie dzieje a jest czyściutka.
Justynka

psy: Pako

Postprzez Szam » 2010-11-26, 19:31

Hmm....radze zmienic kolor scian ;-) My polozylismy ciemnoczekoladowe tapety do wysokosci 1m ;-) Da sie je umyc i maskuja psie slady...
A co do sprzedawania do mieszkan, uwazam, ze lepsze mieszkanie, kontakt z wlascicielem i czeste spacery niz piekny ogrod i samotny pies w kojcu a tak nierzadko bywa. Bern moze mieszkac i w mieszkaniu, byle z ukochanym panem.
A zainwestujcie w dobry odkurzacz ;-) Wlosow w mieszkaniu jest na prawde duzo.
Szam

psy: Jamajka, Lulu, Hummer, Gina & aussiki

Postprzez Drixon » 2010-11-26, 19:44

bardzo ładnie o Bernach napisano w naszym Katalogu :arrow: http://www.swissdogsworld.pl/static/article/cid/4/id/32 :idea:
dostępne po zalogowaniu ale warto przeczytać coś więcej w tej kopalni wiedzy
Drixon

Postprzez Bernielovers » 2010-11-26, 20:05

Justynka, Anna, Roxanka, to ja (Paweł) odpowiadam za remonty i całe szczęście najświeższe miejsce w domu pomalowane jest superakrylem który jest chyba zmywalny :-) chakteru pieska chyba nie przewidzimy niestety...

Szam, wiesz co ja mam już taką "korbe" że jak będzie trzeba to nawet boazerie położe albo lamperie ;-)

Drixon dzięki za link! za chwile się loguje (tzn jak Zaklinacz psów się skończy :-) ) a tak à propos to kupiliśmy dziś jego książkę, poczytamy... :)

Rudzielec zazdroszcze!!! nam pozostaje czekać... Zamówić jakieś posłanko i reszte akcesoriów , może jedzonko i kupić szybko jakieś kombi heheh, no i czasem zastępczo spacer z Bernkami mojego kolegi Koką i Vanilią-prześwietne te pieski!
Bernielovers

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Przedstawiamy się!