Cześć:)
U nas będzie huczniej na 6 msc i roczek:) he he a dzień minął fajnie bo było ciepło, psiaki się wybiegały, wyspacerowały. Miała mały bilans

5-cio miesięczniaka he he waga 25,500 i wzrost 54 cm:) -mierzyliśmy 5 razy i zawsze tyle samo wyszło:)
Poza tym teraz wygląd się zmienił - wyciągło ja na łapach , sierść zrobiła sie bardzo gęsta, dłuższa bujna.. Jak chodzi to wygląda jakby pupę miała dołączona

Jest też coś co mnie zastanawia...
Zastanawiam się co jest nie tak bo Lala ładnie się zachowywała - nie robiła nic w domu już półtora miesiąca itd. a tu od 6 dni Lala codziennie zostawia mi z wczesnego poranka kupy i ze 4 kałuże - jak mąż wstaje do pracy o 4 to jeszcze nic nie ma a ja o 6:30- 7:00 to już są niespodzianki w pokoju...
A wcześniej wytrzymywała od 22:00 do 8 rano bez niespodzianek- czasem bardzo rzadko zdarzyło się siku i tyle.Chyba od nowa na noc będę rozkładać maty.
Poza tym u nas już zaczyna się czas lęków chyba - Lala boi się jak otwieram drzwi na balkon, deski opartej o ścianę

- powoduje odskok kangurzy

a jak mówię ,,fe" na kupę w pokoju to ucieka do kuchni - najlepsze jest ,że wie ze robi brzydko bo nawet do pokoju nie chce wejść jak niespodzianka jest na podłodze, patrzy na mnie litosnym wzrokiem z kuchni- tak ,ze od razu wiem ze tam coś jest nie tak....
Nie jest tak ,że za każdym razem wszystkiego sie boi , są poprostu takie momenty strachu, złości - - wczoraj obszczekiwała moja rękę jak myłam podłogę , moje ,,szorowanie" podłogi powodowało u niej taka FRUSTRACJE ZE SZOK. Pokazywałam jej ze to moja ręka- bez szmatki było ok z szmatka tragedia... Innym razem obszczekuje świetnie znaną jej zmiotkę do podłogi

Przynajmniej raz dziennie coś ją dość mocno denerwuje bądź przestrasza... Parę dni temu bardzo zdenerwowało ją zdjęcie naklejone na pojemniku na zabawki - tak szczekała tak się wściekała ze musiałam usunąć pojemnik z pokoju dzieci...
Czytałam coś o tym na necie ale wciąż szukam czegoś więcej... Dokładnych przykładów i reakcji prawidłowej opiekuna:)