Witajcie. Ja spróbuję dodać fotki, tyle tylko, że jestem technicznie mało zaawansowana i nie wiem, czy mi się uda.
Psiak jest uroczy, przyjechał do nas 4 dni temu.
Obrazek został zmniejszony.Jesteśmy rodziną 2+2+Bouvier+Szwajcar +kot. w zeszłym roku straciliśmy 10-letniego sznaucera olbrzyma i dopiero teraz zdecydowaliśmy się na nowego psa. Również dlatego, że nasz 8 letni Bouvier po stracie kolegi dość mocno skapcaniał i chcieliśmy, żeby miał towarzystwo. Poza tym łyso nam było bez drugiego psa.
Chcieliśmy psa z polskiej hodowli, ale akurat jak zaczęliśmy szukać w PL, to okazało się, że albo właśnie szczeniaki zostały sprzedane albo będą dopiero w grudniu. A nam akurat czasowo składało się teraz. w końcu zdecydowaliśmy się na import z Ukrainy z hodowli Festina Lente.
Szczeniak jest przepiękny i ma bardzo fajny charakter. Ja przede wszystkim chciałabym, żeby był zdrowy
No to mniej więcej tyle. Na razie zajmujemy się sprawami wychowawczymi, czyli siusianie na trawniku i chodzenie na smyczy. Bouvier jest chwilowo obrażony na cały świat, ale podobno piszczał pod drzwiami jak zabraliśmy szczeniaka do weterynarza. Nie dolecisz panie za tymi psami ...
To mniej więcej tyle. O rasie wiem tyle, ile przeczytałam w internecie i tyle ile udało mi się zobaczyć na tegorocznej wystawie klubowej.

Psa wybierał mój mąż, mnie zależało tylko na tym, żeby to była rasa duża, bo za małymi psami nie przepadam. Mąż jest zafascynowany Szwajcarią, więc w końcu wybrał Szwajcara.