przedstawiamy się;)

Jeżeli dopiero dołączyliście do grona Użytkowników naszego Forum zapraszamy do krótkiej autoprezentacji.

Moderatorzy: saganka2, Barbel

przedstawiamy się;)

Postprzez bonus » 2011-04-02, 23:33

Zgodnie z zasadami forum witamy się razem z psiakiem;) jestem jego posiadaczką już jakieś 3 tygodnie, szkoda, tylko, że tak szybko rośnie:(... Chyba jesteśmy tu nieliczni, ale mój Berneńczyk nie jest z hodowli:) I nie uważam by był gorszy itd itd, a jeśli jest chory genetycznie, być może nie ma matki i ojca rasowych- trudno. Kocham najbardziej na świecie:) A przywiązywanie uwagi tylko do hodowlanych uważam za hmm snobistyczne, przepraszam jeśli kogoś urażam, na pewno odezwą się głosy ataku:) ale nie mam takiego zamiaru, po prostu wielu posiadaczy hodowlanych pisze, że jest pewna, że piesek nie ma wad genetycznych itd, a czy macie pewność, że wasze dziecko ich nie będzie miało? Ja jestem zdania, że każdy pies zasługuje na dom:) nie tylko te za 2000tys:) pozdrawiam wszystkich, wyrażam tylko nieproszona swoje zdanie, nikogo nie chce urazić:) Po prostu czytając kilka postów widziałam wypowiedzi, jak to należy kupować psy hodowlane:) i lekko mnie to zirytowało:) dlatego propaguje posiadanie nie tylko hodowlanych:)
bonus

Ostrzeżeń: 0
psy: Bonus

Re: przedstawiamy się;)

Postprzez KasiaT » 2011-04-03, 08:33

Witamy ;-)
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez Milla » 2011-04-03, 08:34

Witaj ;-)
prawdopodobnie najważniejsze jest to że Go kochasz ;-)
A z czasem, gdy przeczytasz wiele wątków tutaj na forum moze zrozumiesz czemu propagujemy akcję R=R.
Bo jak by nie patrzeć nie wszystkim tutaj chodzi o to by psa wystawiać, czy chwalić się jego papierami 8-) A są przecież psy rasowe z rodowodem już od 800 zł.
Ale na razie chwal sie swoim szczeniorem (poczekaj jeszcze z miesiąc i zobaczysz jak wyrośnie) i wrzucaj zdjecia ;-)
Milla
Moderator

psy: Maja[*], Bonita oraz klan A&B&D

Postprzez dorciaj » 2011-04-03, 09:12

Witam serdecznie :-) i życzę miłego forumowania :-)

Jestem jednym z tych "snobów" ;-) nawet w potrójnej dawce :lol: :lol: :lol:
Pewnie się zdziwisz, ale nie napiszę, że masz gorszego psa od moich. Nie napiszę również, że nie zasługuje on na Twoją miłość, oddanie i opiekę. Zasługuje :!: Jak każde żywe stworzenie.
Zachęcam Cię jednak do głębszej analizy naszego forum zanim po raz kolejny przykleisz forumkom łatkę snob ;-) - bo jest ona wielce niezasłużona ;-)

Teraz trochę literatury poza forumowej ;-)
Strona poświęcona problemowi "pseudohodowli" :arrow: http://www.stoppseudohodowcom.org/

Szczególnie polecam Ci:
Zdjęcia z pseudohodowli - one w 100% oddają meritum problemu :arrow: http://www.stoppseudohodowcom.org/index ... dohodowli/

Pseudohodowcy a bezdomność zwierząt :arrow: http://www.stoppseudohodowcom.org/index ... -zwierzat/

Spróbuj spojrzeć na całą sprawę przez pryzmat wiadomości z powyższych linków - myślę, że wtedy lepiej zrozumiesz nasze podejście :-)

A tymczasem rozgość się na forum. Daj forumkom nacieszyć oko zdjęciami swojego psiaka. Pytaj, jeśli będziesz miał z czymś problem. Wszyscy chętnie pomogą i doradzą :-D
dorciaj

psy: Fito Piorun Aris

Postprzez Megan » 2011-04-03, 09:49

Witamy!
Megan

psy: Haszczak Megan, (w przyszłości berneńczyk)

Postprzez Barbel » 2011-04-03, 09:56

Hmmm. trochę sie czuję jak ktoś, kto wita w domu gościa, a ten mu mówi, ze jest snobem... ehm.....
Poza tym - radzę przeczytać zatwierdzony przez siebie Regulamin.
Psiaczka należy kochać - w to nie wątpię.
(Snobka razy 2, qrde razy 3 bo koń tez z papierem, a Niesnobka razy 1 bo kocica "w typie" ;-))
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez bonus » 2011-04-03, 10:12

aj źle dobrałam słownictwo z tym snobizmem;) nie o to mi do końca chodziło. A co do tych zdjęć, to są przerażające, ale na szczęście mój psiak nie pochodził z takiej, więc w żadnym wypadku nie propaguje takiego zachowania! A za kilka miesięcy się okaże czy wyrośnie kundelek;) na razie nie wygląda, ale kto wie:) pozdrawiam:)
bonus

psy: Bonus

Postprzez Barbel » 2011-04-03, 10:28

"Bonus" mam na imię Ania - może lepiej tak.. ;-)
To, że rozmnażacz miał "normalne' warunki w domu nie świadczy o tym, że bracia i siostry twojego "niunka" do takich rozmnażaczy nie trafią. Ja mam psa rodowodowego, hodowlanego, który nie miał potomstwa. Co do wątpliwosci czy z niego wyrośnie berneńczyk czy nie - to powiem ci tak - z mojej Solci w zyciu nie bedzie norweski kot lesny tylko "kot w typie", tak jak perfumy chanel 5 z bazarku nigdy nie będą oryginalne. Solcię baaardzo kocham, bardzo dbam o nią, chwalę sie nią, jest najwspanialsza kocica na swiecie i... jest wysterylizowana.
Zapraszam do założenia galerii i watków 'szczeniaczkowych".
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez iwona_k1 » 2011-04-03, 10:42

Witamy! :-) Skąd jesteście?
iwona_k1

psy: Ursa Puchate Kreple,Zorn(*) Agis Petkowskie Wzg

Postprzez mateusz.sce » 2011-04-03, 11:22

Witam serdecznie :)
mateusz.sce

psy: GYPSY Markowy Klan

Postprzez Leszczyna » 2011-04-03, 11:28

Wita cała nasza sfora :-P Dobrze że kochasz swojego psa ;-) Ja też jestem jedną z tych snobek :lol: Ale jak poznasz nas trochę bliżej to stwierdzisz że może ten nasz snobizm nie jest wcale taki zły :-> Powiem Ci też jak Ania Barbelkowa...mimo że mam 5 bernów z papierami i hodowlę,mam także mieszaną suczkę Korę i kotkę Lilo dachowca obie wysterylizowane ;-) I są tak samo kochane. Powiem jeszcze coś...można z tego forum dla siebie wynieść...nie raz zostać zbanowanym za coś, ale jak na ironię wszystko potem wychodzi na lepsze ;-) Miłego serfowania i pochwal się w galerii tym psiakiem :-D
Leszczyna

Postprzez Kamil » 2011-04-03, 11:29

Witamy :-)
Kamil

psy: Jantar i Atos

Postprzez ewazoltowska » 2011-04-03, 12:09

witaj [wykasowane treści niezgodne z regulaminem forum] Obserwuję to forum i widzę że skupieni w nim człowieki mają na celu wzajemną pomoc , wsparcie w trudnych chwilach.bez znaczenia czy rodowodowy czy w typie .Zobacz jaka jest proporcja wątkow o zdrowiu,pielegnacji i innych problemach a w stosunku do tego ja niewiele miejsca zajmują relacje z wystaw i to WCALE NIE JEST SNOBIZM też się cieszę jak ktoś powie jaki ładny piesek... WAZNE jest to że masz przyjaciela ,dbasz o niego kochasz Go. [wykasowane treści niezgodne z regulaminem forum] Głowa do góry WITAJ NA FORUM WIELBICIELI PSOW.
Ostatnio edytowano 2011-04-05, 14:41 przez dorciaj, łącznie edytowano 1 raz
Powód: wykasowano treści niezgodne z regulaminem forum
ewazoltowska

psy: Bey w typie BPP

Postprzez Justynka » 2011-04-03, 15:18

Witamy ;-)
życzymy zdrowia maluchowi i dużo radości z pociechy ;-)
Justynka

psy: Pako

Postprzez anitka12224 » 2011-04-03, 17:46

WITAMY I MY :-D
anitka12224

psy: BPP- CARMEN spod Góry Ślęży ANKO i AYA Carmbern
Hodowla: CARMBERN FCI

Postprzez Dagata » 2011-04-04, 00:15

:-) Witamy!
Dagata

psy: Nemo, Noemi [*]

Postprzez Majszczur » 2011-04-04, 00:35

Witaj :)
Choć mogłabym poczuć się uszczypnięta ;-) uwagą o snobizmie, witam Cię serdecznie w społeczności zwierzolubów :-) Może zmienisz zdanie po lekturze forum. Kiedyś miałam kundelki, potem dojrzałam do psa z legalnej hodowli. Czym prędzej załóż maleństwu galerię, bo tak jak każdy psiak Twój też zasługuje na miłość, zachwyty i bezgraniczne uwielbienie, chwal się fotami maleństwa, one tak szybko rosną...
:-D
PS. To nie pies bez papierów jest nieteges tylko ludzie, którzy "nielegalnie" powołali miot na ten świat. Gwarancji na niezłomne zdrowie sam pan Bóg Ci nie podpisze, rzecz w tym żeby starać się minimalizować ryzyko wad dziedzicznych
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez starter1 » 2011-04-04, 08:09

Witaj. Ja mam dwie sunie z pseudo, ale nie był to świadomy zakup (bo taniej). Pierwsza Neska zauważona przeze mnie podczas wizyty u koleżanki, która mieszka w pobliżu pseudohodowli została zabrana z czystej litości. Była tak zalękniona, że kiedy zobaczyłam potencjalnych kupców u bramy pseudohodowcy z dziećmi, które juz przez płot drażniły sie z dorosłymi psami po prostu podeszłam i przelicytowałam ich nie znając ceny, że zapłacę więcej (akurat był Dzień Kobiet więc mąż został sterroryzowany przeze mnie). Druga sunia Tija zostałą przeze mnie wyadoptowana dzięki temu forum i okazałą sie byc siostrą Neski z tego samego miotu. Jednak swiadomie w przyszłości zakupię jedynie rasowego pieska z dobrej hodowli (chociaz nie myślę ani o wystawach ani o swojej hodowli) albo wyadoptuję nierasowego po prostu do kochania.
starter1

psy: Neska(*), Tija, Ala

Postprzez Wydra » 2011-04-04, 12:35

Witam Cię serdecznie na Forum. Jak wielu moich przedmówców tak i ja jestem szczęśliwą opiekunką dwóch rasowych bernów ale także u nas dom znalazły dwa kundelki lecz nie dlatego, że je kupiłam lecz dlatego iż nie miały swoich opiekunów a ich domem było schronisko. Uważam, że jeżeli kupować to psa rodowodowego, bo po co płacić za kundelka skoro schrony są pełne i można im dać miłość i opiekę całkiem za darmo.Mam nadzieję, że nie przyjmiesz naszych wpisów jako atak na swoją osobę lecz jako naszą troskę o losy niepotrzebnie rozmnażanych psów w "typie", których bardzo często los doświadcza a ich domem stają się schroniska.
Wydra

Postprzez jbeata » 2011-04-04, 14:10

Witamy :-D
jbeata

psy: Pola,Rose,Klara,Beauty,Phoebe,Rolex, Erotica (*)
Hodowla: Mocne Góralki

Następna strona

Powrót do Przedstawiamy się!