Witam, witam powoli odwiedzam was i przeglądam wasze zdjęcia. pieski macie zjawiskowe.Niby wszystkie berneńczyki sa podobne, ale każdy inny, wyjatkowy na swój sposób. Np Kora Eweliny wyglada na wielka damę i ma niezwykle symetryczny pasek miedzy oczami, jest piękna. Heksa jest cudną smoczycą, musi być bardzo duża, albo na zdjęciu tak wygląda, jako szczeniaczek była prześliczna. Barbel zwrócił moją uwagę bo zauważyłam na jego nosie piegi, które tak kocham u BORY, poza tym wyłania się z wody jak prawdziwy filmowy amant:) No i do twarzy mu z tym błotkiem. tak właśnie wyobrażam sobie, życie z moim BPP woda, lasy, łąki, błoto, moje dzieci i błoto, potem jeszcze więcej błota i wszyscy jada w bagażniku

. Ostatnio wiozłam tak moja czeredę bo Bora zaczęła się tarzać w czymś śmierdzącym, a mój biologiczny miot, oczywiście to podchwycił. jechało od nich, że... najmniej oczywiście od psa

Pola również ma piękne piegi, no i pani Beatko gratuluje psa, na każdym zdjęciu Poleczka ma pięknie wyczesane futerko. Ta rasa jest wyjątkowa, miałam kiedyś psa i w mojej rodzinie również sie paru miłośników pewnych ras pojawiło (zresztą bardzo typowych w naszej PL) wiec jak ktoś usłyszał, że chcemy kupić jednego z czterech szwajcarów to zupełnie nie kojarzył o co chodzi, potem po buszowaniu w internecie słyszałam uwagi typu ( bo na początku wybór padł na appenzellera) eee..taki kundelek:). No cóz taki kundelek, nam się podobał, Cudowny pies, ale rzadki w naszym kraju. ostatecznie stanęło na berneńczyku, chociaż zapewne kiedyś kupie jeszcze entlebuchera. A Bora, ech... Bora skradła nam serca, to bardzo mądry pies, nawet zaskakująco jak dla mnie mądry ( tylko nie wtedy gdy liże gówienka

). Widzę jak szybko się przywiązała. Nie przypuszczałam, że aż tak ją pokocham. nawet do pracy mi się nie chce iść. Mój maż właśnie zaglądnął mi przez ramie i ironicznie syknął:
a komu sie chce... 
Cześć pozdrawiam.
Ps.: Rudzielcu z Viperem my również jesteśmy z Zabrza - może wspólny spacerek?:)