Dobry wieczór wszyskim

Jeżeli dopiero dołączyliście do grona Użytkowników naszego Forum zapraszamy do krótkiej autoprezentacji.

Moderatorzy: saganka2, Barbel

Dobry wieczór wszyskim

Postprzez iwa » 2011-11-02, 00:10

Witam wszystkich wielbicieli szwajcarów. Krótko o nas Ja i BORA (sunia berneńka; 16 tygodni) jestesmy razem od 3,5 tyg. To mój pierwszy szwajcar więc liczę na wasze wsparcie i porady. W ogóle to chcemy pogadać i podzielić sie naszym, choc poczatkowym, to jednak stanem totalnej euforii. Musze to powiedzieć wiec wybaczcie taką śmiałość - MAM SUPER, FAJOWEGO, EXSTRA, CUDOWNEGO, KOCHANEGO, MADREGO (CHOĆ TROCHĘ SIKAJĄCEGO), NAJLEPSZEGO MOJEGO JEDYNEGO PRAWIE 16 KILOWEGO "MAŁEGO KUDŁACZA", który ku wielkiemu rozczarowaniu osób odwiedzajacych mnie, nie jest szczeniaczkiem kuleczką, tylko szczeniaczkiem potężniaczkiem. Pozdrawiamy was ciepło i do usłyszenia <papa>
iwa

Ostrzeżeń: 0
psy: Bora

Re: Dobry wieczór wszyskim

Postprzez Barbel » 2011-11-02, 07:51

Witamy!
Moze cos blizej o Klusce - imię/nazwisko ( znaczy się "metryklane"), skad jestescie. fota Misi. itp... :-D
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez Milla » 2011-11-02, 07:57

Witamy ;-)
Zdanie o swoim psie masz jak najbardziej właściwie :mrgreen:
a na zdjęcia to i ja poczekam z ciekawością <faja>
Milla
Moderator

psy: Maja[*], Bonita oraz klan A&B&D

Postprzez jbeata » 2011-11-02, 08:55

Witajcie :-)
jbeata

psy: Pola,Rose,Klara,Beauty,Phoebe,Rolex, Erotica (*)
Hodowla: Mocne Góralki

Postprzez ewazoltowska » 2011-11-02, 09:36

witajcie
ewazoltowska

psy: Bey w typie BPP

Postprzez saba&mlis » 2011-11-02, 09:52

Witamy serdecznie :-D
milla716 napisał(a):Zdanie o swoim psie masz jak najbardziej właściwie :mrgreen:

dobrze powiedziane, a na zdjecia czekamy niecierpliwie
<pies>
saba&mlis
Moderator Działu

psy: Buba

Postprzez Inez24 » 2011-11-02, 10:57

Witam serdecznie :)
Inez24

Postprzez BlackSpark » 2011-11-02, 12:54

iwa napisał(a):W ogóle to chcemy pogadać i podzielić sie naszym, choc poczatkowym, to jednak stanem totalnej euforii. Musze to powiedzieć wiec wybaczcie taką śmiałość...

Witamy serdecznie <tak>
Euforia całkowicie uzasadniona... w końcu to berneńczyk :-D Życzę, aby ona nie mijała, a wręcz rosła w siłe :]

Pozdrawiam i czekamy na zdjęcia <prosi>
BlackSpark

psy: Dina-BPP oraz mixy Luna i Bella:)

Postprzez Onek » 2011-11-02, 22:56

Witamy bardzo serdecznie,życzymy oceanu miłości i niecierpliwie czekamy na fotki <papa>
Onek

psy: heksa

Postprzez iwa » 2011-11-03, 00:44

Witam ponownie i od razu bardzo dziękuję za takie miłe powitanie. Z awatarem jeszcze poczekam, ale mam zdjęcia całej mojej czeredy tzn.:dzieciaki+pies. jak widać na załączonym obrazku dzieciaki prawie cały czas udają psy, lwy tygrysy i ... <bezrady2>, chodzą na kolanach, szczekają, warczą itp. Tylko pies jest sobą, nie musi nikogo udawać. <faja> na pytanie skąd pochodzi moje trzecie dziecko odpowiadam, że z Wesołej Czeredy. także Bora z Wesołej Czeredy została zakupiona przez czeredę co prawda wesołą, ale z podtytułem "nigdy nie wiesz, co się wydarzy" ;> generalnie dzieci są zakochane w psie i choć córka marzyła o własnym, zakup Bory to nie prezent dla nich raczej dla nas. Własciwie to nawet dziwnie brzmi "prezent" hmmm. tak miało być. Planowaliśmy to od jakiegoś czasu tylko rasy sie zmieniały. Wiedzieliśmy, ze czas na psa nadejdzie <tak> No i nadszedł. rodzicami Bory są Chanel z Dzieciecej Zagrody i George van`t Stokerybos. urodziła się prawdopodobnie pierwsza. Jutro idziemy do psiego przedszkola, jestem tym faktem bardzo podekscytowana, na razie bez psa (zajecia organizacyjne). Całą czeredę lokujemy u moich rodziców, którzy pokochali Borę od pierwszego wejrzenia. Mamy więc z mężem wychodne, a raczej randkę na zebranie w przedszkolu - psim :mrgreen: Nastepnym razem spróbuje opisać naszą drogę poszukiwania odpowiedniej rasy; oj nie było łatwo, ale to jutro po przedszkolu hi hi no to trzymajcie się <pies> Pa pa
obrazek
Obrazek został zmniejszony.
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
iwa

Postprzez EwelinaKora » 2011-11-03, 08:50

Piękna :love: :love: :love: i dostojna księżniczka
Pozdrawiamy <papa> <papa> <papa>
EwelinaKora

psy: Kora i kot Kazik

Postprzez Barbel » 2011-11-03, 09:23

Widac zbójowanie dobrze robi i dwu- i czteronożnym!
Pannna z czupurkiem na głowie baaardzo zawadiacka!
Zachęcam do wpisania jej do ogólnopolskiej Bazy Berneńczyków http://swissdogsworld.pl/ , a potem uzupełniania danych - to taka "oddolna" inicjatywa ludzi zakręconych na punkcie kudłatych tricolorów. Dobrze by było, zeby rosła w siłę - tym tazem siłę Borciątka - misiątka!
W której części Śląska mieszkacie?
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez BeatkaBen » 2011-11-03, 14:21

Witamy caluśnie swoją rówieśniczkę.Piękna i dostojna. <skromny> ;-)
BeatkaBen

psy: CHEFSUPREME vel Ben i FREE & WILD vel Coby
Hodowla: BAKOTI

Postprzez aksa darek » 2011-11-03, 16:07

witamy i pozdrawiamy
aksa darek

psy: berneński pies pasterski
Hodowla: Serce Domu

Postprzez Megan » 2011-11-03, 17:28

Witamy ;-)
Megan

psy: Haszczak Megan, (w przyszłości berneńczyk)

Postprzez iwa » 2011-11-04, 01:50

napisałam właśnie do was odpowiedź i zniknęła, a tak fajnie mi wyszło, zasypiam i nie mam juz siłay pisac po raz drugi, więc streszczę W PUNKTACH:
po 1-wsze. pODZIEKOWAŁĄM ZA CUDNE KOMENTARZE no i za to, że w ogóle piszecie do mnie.
po 2-gie. wychwalałam wasze psinki, bo pare awatarów próbowałam odwiedzić
Przepraszam, ale wróce do tematu w piatek wieczorem, miałam wielkie checi, ale oczy mi sie zmykają, troche zbyt późno jak na mnie Pa <zmeczony>
iwa

Postprzez agas » 2011-11-04, 22:49

Witamy i my slicznotę !
agas

psy: Bona, Keanu, Hana , Brizo (*)Hektor(*), Glenda(*)
Hodowla: Jak z Obrazka

Postprzez ruudzielec » 2011-11-05, 00:09

Witamy śliczną Ślązaczkę z Pańciostwem :-D
ruudzielec

psy: Viper

Postprzez marza_only » 2011-11-06, 09:20

witamy i my "maluszka" :-) śliczna jest
marza_only

psy: Hebe Ered Luin

Postprzez iwa » 2011-11-06, 10:17

Witam, witam powoli odwiedzam was i przeglądam wasze zdjęcia. pieski macie zjawiskowe.Niby wszystkie berneńczyki sa podobne, ale każdy inny, wyjatkowy na swój sposób. Np Kora Eweliny wyglada na wielka damę i ma niezwykle symetryczny pasek miedzy oczami, jest piękna. Heksa jest cudną smoczycą, musi być bardzo duża, albo na zdjęciu tak wygląda, jako szczeniaczek była prześliczna. Barbel zwrócił moją uwagę bo zauważyłam na jego nosie piegi, które tak kocham u BORY, poza tym wyłania się z wody jak prawdziwy filmowy amant:) No i do twarzy mu z tym błotkiem. tak właśnie wyobrażam sobie, życie z moim BPP woda, lasy, łąki, błoto, moje dzieci i błoto, potem jeszcze więcej błota i wszyscy jada w bagażniku <szok> . Ostatnio wiozłam tak moja czeredę bo Bora zaczęła się tarzać w czymś śmierdzącym, a mój biologiczny miot, oczywiście to podchwycił. jechało od nich, że... najmniej oczywiście od psa 8-) Pola również ma piękne piegi, no i pani Beatko gratuluje psa, na każdym zdjęciu Poleczka ma pięknie wyczesane futerko. Ta rasa jest wyjątkowa, miałam kiedyś psa i w mojej rodzinie również sie paru miłośników pewnych ras pojawiło (zresztą bardzo typowych w naszej PL) wiec jak ktoś usłyszał, że chcemy kupić jednego z czterech szwajcarów to zupełnie nie kojarzył o co chodzi, potem po buszowaniu w internecie słyszałam uwagi typu ( bo na początku wybór padł na appenzellera) eee..taki kundelek:). No cóz taki kundelek, nam się podobał, Cudowny pies, ale rzadki w naszym kraju. ostatecznie stanęło na berneńczyku, chociaż zapewne kiedyś kupie jeszcze entlebuchera. A Bora, ech... Bora skradła nam serca, to bardzo mądry pies, nawet zaskakująco jak dla mnie mądry ( tylko nie wtedy gdy liże gówienka <krzyk> ). Widzę jak szybko się przywiązała. Nie przypuszczałam, że aż tak ją pokocham. nawet do pracy mi się nie chce iść. Mój maż właśnie zaglądnął mi przez ramie i ironicznie syknął: a komu sie chce... :kulka: Cześć pozdrawiam.
Ps.: Rudzielcu z Viperem my również jesteśmy z Zabrza - może wspólny spacerek?:)
iwa

Następna strona

Powrót do Przedstawiamy się!