Danute Monti to jeszcze bardzo młody piesek, z naturalnych ujęć Ani widać, że ma piękną głowę i proporcjonalną budowę, czyste oczęta. Na zdjęciach jedynie widać, że łapki tylne są ustawione blisko przednich stąd może Twoje oceny.
Ze swojego doświadczenia i osobistych obserwacji naszego Conana z wieku młodzieńczego mogę powiedzieć, że w zależności od wieku raz szedł do góry przód, raz tył Conana i nasz młodzieniec wyglądał dość komicznie. Głowa wydawała się raz za duża raz za mała. Łapy rosły coraz dłuższe - jak u doga
Nasz weterynarz cierpliwie uspokajał moje pytania, że w okresie wzrostu każdy egzemplarz przedstawiciela tej samej rasy rośnie inaczej, indywidualnie i nie mamy wpływu na to co i w jakim tempie rośnie, swoimi poczynaniami możemy pomóc lub zaszkodzić. My z racji nierównego wzrostu kości prowadziliśmy Conana na "chudo". Miałam na tyle zdrowego rozsądku i na tyle ufałam hodowcy i wetowi, że chyba nie zaszkodziłam.
Poniżej zdjęcia Conana (wujka Montiego) z młodzieńczego okresu i już jako dorosłego psa
Obrazek został zmniejszony.
Obrazek został zmniejszony.Głaski dla wszystkich futrzastych przedstawicieli rasy

, niech rosną nam zdrowo