AT napisał(a):ja z psem nie cuduję - gdybym miała potrzebę cięcia, kręcenia loków, trymowania i innych tam zabiegów fryzjerskich kupiłabym sobie yorka czy coś w tym stylu. Chcesz, zeby pies wyglądał świetnie - moim zdaniem bernowi do tego wystarczy dobre odżywianie, wyczesanie w miarę potrzeby i miłość. Z własnego doświadczenia wiem, że taki pies zachwyca wszystkich przechodniów na ulicach (jeśli komuś na tym zależy) również w krajach gdzie ta rasa jest częściej spotykana niż u nas . powiem więcej jestem na tyle ekstremalną wielbicielką naturalnej urody berneńczyków, że gdybym swojego psa wystawiała to bym mu włosów na uszach nawet nie przycinała (pewnie przez to nawet z najpiękniejszym psem bym championatu nie zdobyła bo mam wrażenie, że sędziowie nie cenią naturalnego, niepoprzycinanego piękna
)
Aniu z tego co czytałam to lepiej przed wystawami uważać z takim mocnym wyczesywaniem- im więcej włosów tym lepiej. Chociaż znając Sawcię to ona po tym wyczesaniu i tak ma niezłą czuprynkę.
Roma napisał(a):do Arachne!
Bardzo proszę napisz więcej jak i ile podajesz koniom to siemię lniane mam 2 koniki polskie i chętnie im podam o ile będę miała więcej danych.Czy szczeniak 12 tygodniowy powinien dostawać siemię jeżeli tak to ile i jak często
Powrót do - Wszystko o groomingu, kąpieli i linieniu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość