Mam pytanie dotyczące gubienia sierści. Balu gubi cały rok

z góry dziękujemy za odpowiedzi, może taki temat juz był, ale nie mogłam znaleźć:)
BlackSpark napisał(a):Jeżeli chodzi o wyżej wymieniony " DOLFOS Beta karoten & biotyna forte " to w przypadku mojej suczy nie działa![]()
Stosujemy codziennie od dwóch miesięcy i sierść jak wypadała tak wypada garściami cały czas...
Milenka napisał(a):
BlackSpark a czy może Twoja sunia też się drapie?
marieanne napisał(a):Alergia może niestety pojawic się w każdym momencie. Ale skoro siedzi w wodzie - może coś w niej go uczula?
Ja bym zaczęła od wykąpania go w domu a potem ograniczyła kąpiele w jeziorze/rzece na pewien czas i poobserwowała.
Milenka napisał(a):marieanne napisał(a):Alergia może niestety pojawic się w każdym momencie. Ale skoro siedzi w wodzie - może coś w niej go uczula?
Ja bym zaczęła od wykąpania go w domu a potem ograniczyła kąpiele w jeziorze/rzece na pewien czas i poobserwowała.
Możliwe, że od wody:) przecież jeszcze nie przekwitłaa tak naprawdę zaczął się drapać, jeszcze zanim zaczął się pluakać w wodzie. Masz rację poobserwuje go, teraz czesanie dwa razy dziennie, tabletki i zobaczymy.
U nas karma raczej nie wchodzi w grę, bo nie zmienialiśmy nic w odżywaniu.
Barbel napisał(a):Ale czasem stan sierści zależy od rodzaju karmy. U mojego mupeta sierść był baaardzo brzydka po jednym z Royalów wet.Spoiler:
Barbel napisał(a):Anula stara się dociec przyczyny niesatysfakcjonującego cię stanu okrywy włosowej twojego psa - lepiej znac przyczynę i niepotrzebie nie suplementować. Ja akurat mam niezbyt dobre opinie na temat skutków ubocznych takich suplementacji[/spoiler]
Powrót do - Wszystko o groomingu, kąpieli i linieniu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości