Entlebucher

Wszystko na temat hodowli oraz dyskusje na temat ras.

Moderator: annasm

Re: Entlebucher

Postprzez asia78 » 2009-06-03, 13:41

Marta, czy Ty rzucasz jakby do Santy, czy ona startuje od Ciebie?
Amanda startuje spod moich nóg, po moim rzucie, nawet udaje jej się dogonić, ale to już jest koniec lotu freesbie i zaczyna ono skręcać, Amanda nie potrafi tego przewidzieć.
asia78

Ostrzeżeń: 0
psy: Appenzellerka Amanda

Postprzez Cola » 2009-06-04, 18:05

No to nieźle, widze że freesbie jest trudniejsze niż myślałam :shock:
marcinek no to charakterny jest Buczer, a jaki uparty... :shock: Piesek piękny, mam nadzieję że wkrótce wszystko się unormalizuje, a jak długo masz go u siebie? Przed nami okres wakacji więc może będzie ławiej z socjalizacją. W każdym razie trzymam kciuki aby piesek jak najszybciej "otworzył się" na świat ;-)
santa czekam na fotki :)
Wogóle jakaś ostatnia posucha na wątku jeżeli chodzi o fotki, może przynajmniej P.Gosia wrzuci parę fotek Coli albo jej rodzeństwa.. bo się trochę już steskniłam :-) ... ale jeszcze trochę ponad tydzień i mam nadzieję że cola będzie znami i będę mogła pochwalic się małą :mrgreen:
Cola

Postprzez marcinek » 2009-06-05, 22:34

Cola , Buczera mamy już 1 rok i 5 msc.
marcinek

Postprzez santa » 2009-06-07, 10:30

Asia ja rzucam tak ze santa zwykle biegnie ode mnie, czasem jak juz widzi ze szykuje sie do rzutu to odbiega.
Sama technika rzucania tez jest wazna, moje freesbie tez czesto skreca :-/
widzialam kiedys stronke, takiego dosc znanego faceta ktory organizuje zawody, i w ogole byl pierwsza osoba ktora sie tym zaczela zajmowac w polsce, ale nie zapisalam sobie adresu, a tam z tego co pamietam byly takie podstawowe zasady jak rzucac itp.

poszukam jej jeszcze

edit: znalazlam :mrgreen:

http://www.dogfrisbee.pl/
santa

Postprzez J.&A. » 2009-06-10, 14:43

No słuchajcie, Luśka klapa wczoraj dostała. Cichaczem, dyskretnie zabrała się za me najlepsze, pracowe, letnie buty. Byliśmy w domu. Przeniosła sobie na posłanko i zaczęła chrupać. No myślałam, że mnie krew zaleje jak to zobaczyłam. To już trzecia para ... Musiałam ostro zareagować (choć więcej było krzyku niż tego klepnięcia, które, szczerze mówiąc, służyło głównie temu, żeby skupić jej uwagę), bo złapałam ją na gorącym uczynku. Za to co się potem działo ... Uciekła pod stół i tylko oczka wystraszone wyglądały ("jeszcze nigdy, ale to nigdy pani nie była tak zła ..."), zmiękłam w 30 sekund, mój mąż w 40 ... Choroba, trudne to - jak psu wytłumaczyć, że zabawki można, butów nie można. Najlepiej chyba buty chować, ale szczerze mówiąc nie przyszło mi do głowy, że zacznie wcinać w naszej obecności.
Wciąż/znów walczymy z linieniem, sierść jej kępkami wychodzi. :-(
J.&A.

psy: Entlebucher

Postprzez Agnieszka » 2009-06-17, 22:33

Najwpanialsze chwile z małymi:)A Pumisia karmi dzieci tylko jak ja jestem , wystarczy że wyjde z korytka to ona za mną :mrgreen: Więc chce czy nie musze przesiedzieć czas karmienia ...A pózniej to i tak jestem bo teraz małe takie fajowe , że już bawić się z nimi można :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Agnieszka

psy: www.czandoria.pl

Postprzez santa » 2009-06-17, 22:38

jakie slodkie malenstwa !!!
:-> :-> :->

chcialabym zeby santa znowu byla taka malutka, juz jej nie pamietam jako szczeniorka :-)

J&A u santy dopiero powoli zaczyna sie zmiana siersci, zauwazylam, ze u niej jest zawsze pozniej niz u innych psiakow.

moze jakies spotkanie w niedlugim czasie :mrgreen: ?
santa

Postprzez Cola » 2009-06-18, 11:17

:-) ...ale słodzizny :-D ..a Pumisia jaka zadrosna i spragniona pieszczot. :lol: nieźle zniewoliła swoja panią :shock:
Cola

Postprzez asia78 » 2009-06-18, 13:41

Słodkie szczeniaki, a Pumisia taka jakaś duża mi się wydaje.
W ten weekend jestem w Warszawie. Ale może przenieśmy się do wątku spacerkowego.
asia78

Postprzez J.&A. » 2009-06-18, 14:14

Mnie też rozbrajają te zdjęcia ... Dopiero co z Luśki taki kurdupel był, znalazłam gdzieś zdjęcie jak kimają sobie na kanapie ze swoim panem - on duży i rozciągnięta obok mikro Luśka, ale w pozycji "na dorosłego psa".
Z jednej strony żałuję, że już urosła, z drugiej doceniam. :-D
Wcale, ale to wcale się nie dziwię, że Pumisia karmi dzieci tylko w obecności swojej ukochanej pani, Luśka potrafi na przykład nie zjeść jeśli jej nie asystuję przy misce, a ostatnio weszliśmy na piętro domku po drabinie. Słuchajcie, ona o mało sobie łap nie połamała, próbowała wejść za nami po tej drabinie na górę. Poprzednio miałam psa również baaardzo przywiązanego, ale nie aż tak! Nigdy by na tę drabinę nie wlazł! Jeden stopień, może dwa - do momentu kiedy by poczuł, że robi się niebezpiecznie. Luśka się natomiast rozpędziła i przypuściła bezpardonowy atak. Teraz już nie wchodzimy oboje, zawsze jedno z nas zostaje z nią, bo boimy się, że coś sobie zrobi próbując wleźć za nami. Z tego typu zachowań wnioskuję, że z nią byłoby podobnie.
Z sierścią już trochę lepiej, ale normalnie kępki jej wychodziły, nie dało się w ogóle tego wyczesać. Już nawet karmę postanowiliśmy jej zmienić ...
P.S. Tak sobie myślę, że te zdjęcia to super reklama Czandorii. :-) Jakbym miała kupować psa, to na pewno zgłosiłabym się do pani Agnieszki. Widać, że pieski zadbane, prawdziwie kochane, odchowywane w domowych warunkach.
J.&A.

psy: Entlebucher

Postprzez marcinek » 2009-06-19, 00:01

Zdjęcia bardzo ładne . Widać , że szczeniaki mają super warunki i bardzo dobrą socjalizacje.
marcinek

Postprzez kerovynn » 2009-06-19, 11:49

J.&A. napisał(a):Tak sobie myślę, że te zdjęcia to super reklama Czandorii. :-)

to tylko częściowa reklama. W Czandorii cały parter domu jest przeznaczony dla psów. Jeśli jest kilka miotów w jednym czasie to każda mama z maluchami ma swój pokój - istny Wersal :-) . Na dworze jest bardzo duży wybieg i kojce z wygodnymi budami dla starszych psów.
Bywam tam czasami (Esia lubi jeździc do "babci" :-) ) i nieodmiennie jestem pod wrażeniem panującej tam czystości i spokoju. Przy tak wielu psach jeszcze nigdy nie udało mi się w nic wdepnąć ;-) , a wszystkie psy są bardzo przyjazne, wesołe, zrównoważone, zdrowe i zadbane. Szczeniaki od początku są wszechstronnie socjalizowane i uczone podstawowych komend i oczywiście dopieszczone do granic możliwości :mrgreen: . Odkąd mam Esię to wszystkim zainteresowanym szwajcarami polecam Czandorię. :-) i nie traktuje tego jako reklamy :-) tylko uczciwe stwierdzenie faktu :-)
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Cola » 2009-06-21, 18:16

Witajcie :) Chciałam sie pochwalić małą sunią która juz jest z nami. Cola jest słodka i kochana, a mój mały ją po prostu uwielbia. Aktualnie dzieciaki spią po szaleństwach więc mam czas aby pochwalic sie moimi skarbami. Pani Gosiu, bardzo dziękujemy za pięknie odchowanego i wesołego pieska :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Cola

Postprzez asia78 » 2009-06-22, 14:47

Wszystkiego najlepszego dla całej Waszej rodzinki.
asia78

Postprzez marcinek » 2009-06-22, 15:56

Życze , by wam się Cola zdrowo chowała. Pozdrawiam
marcinek

Postprzez Aga_ga » 2009-06-22, 17:21

marcinku i asiu78. Bardzo dziękujemy za życzenia. Postanowiłam zmienić login z Coli na Aga_ga, bo w zasadzie zaczynamy nowy etap z nowym pieskiem - niestety nie Colą. Mała nie doczekała się nietety nas :cry: , niestety nieszczęśliwie parę dni temu zginęła. Tym bardziej jest mi przykro bo mieliśmy ją wziąść we wtorek a zginęła w środę. Na na jej siostrę jakoś nie mogę wołać Cola skoro to Cindi.
Domowo zaczęliśmy wołać do niej Nuka. Trzymajcie za nas kciuki żeby sie nam pieknie chowała.
Nuka jest kochanym, wesołym pieskiem, mimo że mała to już usłuchana. Nie boi się świata zewnętrznego,jest raczej ciekawa nowych rzeczy, no i jes naszym małym obrońcą- szczególnie przed kotem :-) , który od czasu do czasu nas odwiedza. Jesteśmy po pierwszej nocy i nie było tak źle. Pozdrawiamy
Aga_ga

Postprzez marcinek » 2009-06-22, 17:34

Co się stalo , że Cola zginęła?
marcinek

Postprzez Aga_ga » 2009-06-22, 17:44

wybiegła na ulicę pod samochód [*] :-(
Aga_ga

Postprzez santa » 2009-06-22, 20:18

o matko co za tragedia :cry:
bardzo mi przykro :cry: :

czyli ten piesek na zdjeciu to juz siostra Coli - Cindi ?
santa

Postprzez Aga_ga » 2009-06-23, 10:47

tak Cindi
Aga_ga

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Appenzeller i Entlebucher