Moderator: Anirysova
Daria + Chila i Luna napisał(a):mam takie pytanko do osób które posiadają posiadały strarsze benrusie, ponieważ od niedawna u chilki (za miesiąc będzie mieć 8 lat) zauważam wiele zmian po za tym ze parę siwych włosków sie pojawiło (choć na jej przebielonym pysku ich ni widać za bardzo) to jednak zmiany te dość szybko się pojawiły, jeszcze zimą chila jakoś miała więcej energii wigoru, wczoraj np zabraliśmy ją autem na spacer do lasu, miała problemy wejściem, wskoczeniem do auta, po spacerze musiałam już ją wsadzić a na samym spacerze chodzi, żeby podbiegła to już raczej się nie zdarza, nie jest już taka łakoma jak kiedyś a wręcz zaczęła się robić niejadkiem, nawet smakołyka potrafi nie wziąć, na podwórku chętnie pobawi się jeszcze ale juz zdecydowanie krócej, szybciej się męczy, jutro idę z nią do weta, bo troszkę zmartwiło mnie to, że to nastąpiło tak szybko, jeszcze z miesiąc, dwa temu była jakaś taka bardziej żwawa, czy u waszych psów też tak dość szybko były takie zmiany?
Mam w domu, konsultowałam to z wetką, ale ona woli rivanol. W obecnej sytuacji wolę już nie podejmować samodzielnych decyzji, bo znowu coś popsuję. Redus dzielnie znosi zabiegi, gorzej mój małżonek , który domaga się powtórnego szycia, bo " nie może na to patrzeć".marieanne napisał(a): - najlepiej trudno gojące się rany przemywać octeniseptem.
Anna Rozalska napisał(a):Mika a dlaczego Redus miał usuwane tłuszczaki? One często robią się u psów w starszym wieku szczególnie na brzuchu. Moja Lamia ma takie dwa po obu stronach właśnie na brzuchu. Są wielkości piłeczki pingpongowej ale w żadnym wypadku nie trzeba ich usuwać. Dermatolog jak najbardziej to potwierdził.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość