SZCZENIĘTA u "szczęściarzy"

Postprzez Ewa z Bostonem » 2007-01-07, 14:14

Gratulacje! Niech rosną zdrowo!
prosimy choć jednego w naszą stronę "podrzucić" ;-)
Ewa z Bostonem

Ostrzeżeń: 0

Postprzez Wanda » 2007-01-07, 15:29

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
cdn...
Wanda

psy: Beta(*),Dracoh(*),Basma,Ginnger,Hocus,Denzel,Lara
Hodowla: Szczęście Ty Moje

Postprzez Przemo » 2007-01-07, 15:42

:-D :-D :-D
super . oby tak dalej :-D
Przemo

psy: Bera(*)

Postprzez inbloom » 2007-01-07, 18:50

znowu same piękności :mrgreen: śliczne są :-D i te cudowne łapeńki :roll:
inbloom

psy: Bosman(*) Chaber (*) Felu

Postprzez Halina » 2007-01-07, 19:13

Wandzia, cuda, cuda, cuda. Jejku ciesz się maluchami, jak one szybko rosną.....Przepiękne są...

To teraz na Marysię czekamy.....
Halina
Moderator

psy: Karo, Sotella,Ofra, Kora[*], Bora[*], Berni[*]
Hodowla: Szumiąca Knieja

Postprzez Ewa z Dżoszem » 2007-01-07, 19:28

Szczęściarzom gratuluję jedenastu cudnych, słodkich pociech :-D :-D :-D Mamusi i pięknym psiuńciom zdrówka, a opiekunom życzymy głównie kondycji w dopieszczaniu małych bąków. Zdjęcia prześliczne, jak już trochę opanujecie sytuację - prosimy o kolejne ilustrowane relacje.
Ewa z Dżoszem

Postprzez czereda » 2007-01-07, 21:40

Halinka my jeszcze trochę musimy poczekać. ale mam nadzieję że te dwa tygodnie przelecą bo już sie nie mogę doczekać tej przyjemności.
czereda

Postprzez Lilla » 2007-01-07, 21:49

Jakie cudne małe kluseczki :-D nie można się oderwać od oglądania :-D
Lilla

Postprzez Cefreud » 2007-01-08, 10:45

gratulacje dla mamusi,tatusia i babc :-)
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez E.Ś. » 2007-01-08, 12:26

Ej , Wandzia co tak pospieszyliście się ze "Szczęściarzami" ? :-D
Przecierz, nie pamiętasz -w lutym mamy rodzić a nie w styczniu ! :->

Oj nie ładnie tak się wychylać ! :-D

W każdym razie dużo zdrówka dla Was i maluchów,
życzą
"Smutki"
E.Ś.

Postprzez Magda » 2007-01-08, 15:35

GRATULACJE dla rodziców i dziadków ;-) !!

Maluchy śliczne!!! Niech zdrowo rosną!
Magda

Postprzez Gość » 2007-01-08, 23:19

Rzeczywiście, jesteście "szczęściarzami", skoro posiadacie sukę, ktora w ciagu 18 m-cy urodziła Wam 31 szczeniąt. To nie jest rozmnażanie, to jest eksploatacja! Czy nie zależy Wam na tej suczce? Jak to sie odbije na jej zdrowiu?! Czy naprawdę pieniądze są najważniejsze?! A wszyscy miłośnicy berneńczyków skladają gratulacje?!!!! Na pewno Bety nie można nazwać "szczęściarą". żal mi tej suczki.
Gość

Postprzez Kasia » 2007-01-08, 23:24

nawet najdelikatniejszą i najbardziej subtelną uwagę trzeba miec odwagę podpisać "gościu" a fe, tak sie nie robi
nie wspominając juz o tym, ze ja u Szczęściarzy widze jeden miot na rok - troche inaczej brzmi, nieprawdaż?
Kasia

Postprzez AgaZ niezalogowana » 2007-01-09, 10:08

Anonymous napisał(a):Rzeczywiście, jesteście "szczęściarzami", skoro posiadacie sukę, ktora w ciagu 18 m-cy urodziła Wam 31 szczeniąt.

Oj Gościu, naucz sie najpierw liczyć :lol: z ciekawości policzyłam ilość szczeniaków, i fakt Wandzia dochowała się 31 sztuk, ale na przestrzeni 3 lat :evil:

według mnie jest to normalna statystyka :!:

Wandziu szczonki śliczne, wycałuj Betkę i dumnego Tatusia Draco :lol:
w wolnej chwili wstaw wiecej zdjęć

p.s. olej anonimowych gości :lol:
AgaZ niezalogowana

Postprzez Ewa » 2007-01-09, 11:02

Oj Gościu, naucz sie najpierw liczyć z ciekawości policzyłam ilość szczeniaków, i fakt Wandzia dochowała się 31 sztuk, ale na przestrzeni 3 lat

AgaZniezalogowana Gość ma rację :cry: I miot 5 VII 05 ,II miot18 II 06,a trzeci 5 I 07 i mamy między I i II 7 miecięcy , a teraz 11 miesięcy ,razem 18 miesięcy i 31 szczeniąt sprawdziłam na stronie ;-) ale i tak życzę maluchom dużo zdrówka i mamie też bo ona i maleństwa nie miały na to wpływu :-(
pozdrawiam
Ewa

Postprzez AgaZ niezalogowana » 2007-01-09, 11:41

AgaZ niezalogowana napisał(a):Oj Gościu, naucz sie najpierw liczyć :lol:

W tej kwestii to Gościu miał rację, przepraszam za mój tekst powyżej. Ja podeszłam do kwesti rocznikowo ;-)
AgaZ niezalogowana

Postprzez Ewa » 2007-01-09, 11:57

Ja yeż ;-)
Ewa

Postprzez Tasmanska » 2007-01-09, 14:03

Ostatnio nie wchodzę na forum i nie uczestniczę w nim, ponieważ jak czytam takie dyrdymały to mnie szlag trafia.

Oj biedna Becia, ta niedobra Wandzia tak ją eksploatuje.......

Szkoda mi osób które nie mają o tym zielonego pojęcia a wymadrzają się i oskarżają.
Możecie również oskarżyć Tasmańską, my również spodziewamy się miotu po Tasmance pomimo, że 7 miesięcy temu również miała szczeniaczki.
Bynajmniej nie kieruje mną chęć zysku, i tak wydaję na moje psy więcej pieniędzy niż uzyskuje ze sprzedaży szczeniąt.
Wszyscy którzy mnie znają wiedzą, że moje psy są na najlepszej karmie, szczególnie suki które oczekują potomstwa. Pomimo, że mamy hektar ziemi i mogłabym trzymać psy na dworze w kojcach czy w budach,tak jak inne hodowle, wszystkie moje 6 psów mieszka razem ze mną w domu.
Zarówno Libra jak i Tasmanka miały swoje pierwsze szczenięta w wieku 2.5lat, a nie jak w większości hodowli w wieku 18 miesięcy.
Niestety Liberka po urodzeniu szczeniaczków dostała zapalenia macicy. Pomimo, że weterynarze proponowali, żebym ją przy kolejnej cieczce kryła, aby macica zaczeła normalnie funcjonować i w raz z ciążą oczyścić się, nie zgodziłam się.
Byłam pełna ideałów, że zrobię jej tym krzywdę, że można kryć suczkę najwyżej raz w roku.
Mój błąd bo przy kolejnej cieczce Libra dostała ropomacicze. Teraz ma 5 lat i niestety nie będzie miała więcej szczeniaczków.
Tasmanka po porodzie miała zatrzymanie łożysk i niestety stan zaplny macicy.
Po konsultacji z weterynarzami doszliśmy do wniosku, że najlepiej dla niej będzie jeśli ją pokryję w kolejnej cieczce.
I tak też zrobiłam, nie wiem, czy styuacja się nie powtórzy i nie będą to ostatnie szczeniaczki Tasmanki:(.
Jedno jest pewne, nie mam zamiaru przechodzić przez ropomacicze.
A jeśli chodzo o to wykończenie organizmu suki.....hmmm, wszystko zależy od tego jaką opieką się otacza ciężarną sukę, w tym jakie dostaje pożywienie.
Niestety nie zawsze wszystko jest czarne lub białe, nieraz trzeba dokonywać bardzo ciężkich wyborów.....
I uwierz mi Gościu, znam Wandzię bardzo dobrze, wiem, że psy mają u niej bardzo dobrze,byłam u niej w domu nie raz i nie kieruje nią chęć zysku.
A to, że Betka jest płodną sunią i daje liczne potomstwo to tylko się cieszyć.
Wandziu gratuluję, piękne maluszki
Tasmanska

Hodowla: Tasmańska Elitte

Postprzez Wanda » 2007-01-09, 15:41

Powiem tyle GOŚCIU na drugi raz jak chcesz włączyć się do dyskusji to sie podpisuj, jak nie to za radą "olewam" cię.
Nie widzę podstaw do tłumaczenia sie tylko ja i mój weterynarz wiemy jaki jest stan zdrowia mojej Bety, kiedy miała cieczki i czy mogła mieć teraz dzieci czy nie.
Jest wyjątkową suką i tylko ci co nas znają wiedzą że i my i ona jesteśmy szczęściarzami a tobie Gościu nic do tego.
Wanda

psy: Beta(*),Dracoh(*),Basma,Ginnger,Hocus,Denzel,Lara
Hodowla: Szczęście Ty Moje

Postprzez Gość » 2007-01-09, 19:07

Wandziu nie przejmuj się wyściskaj Betkę od spartków i oczywiscie ode mnie.ala
Gość

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do 2007