Hodowla Pragnienie Miłości - Mamy szczenięta:)

Re: Hodowla Pragnienie Miłości - Będą szczenięta:)

Postprzez Cefreud » 2009-09-29, 23:37

gratulacje!Ja jednak się nie nadaje na hodowcę :roll:
Cefreud

Ostrzeżeń: 0
psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez kabi » 2009-09-30, 02:35

Oj tak, Bastek na pewno miał tu sporo do powiedzenia (na to przecież liczyłam ;-) ) Czuwam oczywiście ile tylko mogę. Afera stara się być delikatna,ale nie zawsze jej to wychodzi. Dzisiaj mnie zaskoczyła - na każde otwarcie lodówki porzucała szcznięta i leciała do kuchni żebrać :shock: A pijawki wyją w niebogłosy.Na szczęście szybko do nich wraca, ale widać w jej oczach rozczarowanie i chęć towarzyszenia mi przy garach (wzięłam sobie urlopik "macierzyński", a co ;-) :-P

Kilka tygodni separacji, matko! Ile ja razy dziennie muszę przechodzić przez rower,który tarasuje przejście do drugiego pokoju (rower,kubeł od mopa, stołek barowy i prześcieradło+drzwi) to już tylko ja wiem ! Do tego w mieszkaniu mam rozwieszone ok.11 prześcieradeł, bo jak na złość pogoda się skopała i nic mi nie schnie. A z praniem nie nadążam! W życiu bym teraz nikogo do siebie nie zaprosiła :mrgreen:

Fanta jest spokojna, nie próbuje przedostać się do Afery, także tyle dobrego. Ale spróbuję za dwa dni pokazać biszkoptowi stado, coby wiedziała dlaczego ma tutaj zakaz wstępu. Podziwiam Was, że tak łatwo sobie z tym radzicie. Dla mnie to narazie niezła terapia szokowa :!: Ale wszystkie rady przyjmę z chęcią bo jak się okazuje zzieleniałam.A teoretycznie całkiem nieźle się przygotowałam.

TotoLotki męczą Aferę przeraźliwie. Widzę, że jest wykończona. Żeby nie było za pięknie skoczyła jej temperatura do 39,2 stopni. Wet zalecił antybiotyk. Przeszłam dziś przeszkolenie w robieniu zastrzyków (osobiście igieł nie trawię). Chyba bardziej trzęsły mi się ręcę trzymając strzykawkę niż trzymając obrzydlistwo w błonie płodowej z łożyskiem na końcu ;-) :-P Mam nadzieję, że temp. już jutro spadnie ... Pani wet obmacała brzuch i stwierdziła, że macica się jeszcze nie zamknęła. To trochę niepokojące,ale na wczorajszym usg więcej szczeniąt nie było widac,więc pewnie to zaległe łożyska(choć to też żadne pocieszenie) ... Oscytocynę lekarz odradził.
W czwartek jadę z jednym totkiem na obcięcie wilczych pazurków i zabiorę Aferę na kontrolę co z tą macicą. Chyba, że jutro temp się nie unormuję to zacznę panikować. I tak panikuję od dawna, więc jedna panika w tą czy w tą nie zrobi różnicy.
Szczerze mówiąc, chciałabym żeby było już ruchliwiej. Niech szczekają, rozrabiają,piszczą i brudzą, ale niech już wszystko będzie dobrze :roll:

O podkłady SENI jutro zapytam,bo z prześcieradłami nie nadążam.

Jak narazie to największą dla mnie radością jest to, że po porodzie moja więź z Aferą się znacznie pogłębiła. Jeszcze nigdy nie czułam w niej tak bezgranicznego zaufania. Kiedy parła, w wielkich bólach, patrzyła z nadzieją w moje oczy,czekając na to aż powiem "dobrze misiu, dobrze,dasz radę" , a jej łapa coraz bardziej wciskała się w moją rękę. To było niesamowite i niezapomniane ! Właściwie to co się teraz między nami dzieje jest niedoopisania, mam nadzieję że tak już zostanie :-)
Cieszę się, że właśnie w tych chwilach mogę z nią być, bo czuję się poniekąd sprawcą tego całego zamieszania, tych wszystkich problemów i złego samopoczucia. Choć wierzę, że totolotki będą wkrótce dla niej czymś więcej niż tylko upierdliwymi pijawkami, które wymuszają ciągłe siedzenie w kojcu.
I wierzę, że wszystko mi wybaczy. Jest cudowna i choćby po to,żeby się o tym przekonać warto było przeżyć wczorajszy dzień :!:

Ach, rozczuliłam się, pewnie przez te 3 niedospane doby ;-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zostałam dziś brutalnie obszczekana przez Chłopca nr.1. Nie wiem jak to możliwe,on ma dopiero jeden dzień ?! Panna pyskata Dwójeczka - pyskuje nadal. Z resztą wszystkie się rozgadały, a już nie daj Boże wziąć je na ręcę - drą pyszki tak, że pewnie sąsiedzi słyszą :evil: Nie dały mi się nawet zważyć :!:
Mimo to, nie gniewam się na nie, bo są urocze. I wszystkie robią kupy w tym samym czasie :shock:

A oto propozycje imion. Połączenie meksykańskiej kuchni z hiszpańskim akcentem ;-) Uważam, że powinny się z tego cieszyć, bo w planach (ba! mam nawet wypisane i wybrane!) były imiona z seriali wenezuelskich, argentyńskich itp.

Chłopczyk 1 - Bonito Desperados (Bonito=ładniutki, ładny) - bo jest naprawdę ciudny!
Dziewczynka 2 - Bombon Chili Bo jest słodka jak cukierek, a ostra jak chili!
Chłopiec 3 - Bravo Mojito (Bravo=dzielny,odważny) - BA! Dzielnie walczy o najlepsze cycki ;-)
Dziewczynka 4 - Buena Salsa (Buena=dobra,grzeczna,zdrowa) - jest chyba najspokojniejsza z diabełków
Dziewczynka 5 - Brillante Tequila (brillante=błyszcząca,doskonała,świetna,znakomita) - mimo, że początek miała nieciekawy, to widzę w niej wielki potencjał :mrgreen:
Dziewczynka 6 - Bella Margarita (bella=piękna) - co tu dużo gadać?

Zastanawiam się między dwójką, a piątką (z naciskiem na 5tkę) - zobaczymy jak się będą rozwijać ;-)

Pomyliłam noc z dniem,oj.
całusy
kabi

psy: Amor(landseer)

Postprzez anula » 2009-09-30, 07:10

super relacja :mrgreen:
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez OlgaO » 2009-09-30, 08:19

Maluszki super a jakie maja rowne koncowki ogonkow beda piekne mialy pompony :mrgreen:
Wielkie gratulacje dla dzielnej babci i duzo buziakow dla mamusi oraz TotoLotka!
OlgaO

psy: Rock'n'Roll Kropla Nadziei

Postprzez Aga-2 » 2009-09-30, 08:29

Oj, to w porównaniu z porodem Afery, poród naszej Asty był bułką z masłem. Asta rodziła cichutko i bez większego wysiłku. Ale też nasze maluchy wagę urodzeniową miały mniejszą! U nas też jest awantura, jak się wujek Ben próbuje dostać do maluchów. Zresztą on już przestał, ale na początku bardzo go to interesowało. Jeśli myślisz, że Afera będzie się coraz bardziej troszczyła o maluchy, to nie jestem pewna czy masz racją... Na samym początku opieka matki jest najtroskliwsza, o ile jest, bo są suki, które praktycznie się młodymi nie interesują.
Asta na początku dużo rzadziej wychodziła z legowiska, ale teraz, to w ogóle z łaską tam wchodzi, żeby je nakarmić. A małe jak tylko ją uslyszą w pobliżu, to podnoszą taki rejwach, że uszy puchną :!: No, ale do tego etapu macie jeszcze z jakieś 3 tygodnie... :mrgreen:
Powodzenia!
Aga-2
Moderator

Postprzez Zuzanda » 2009-09-30, 08:30

Kamila ,super opisalaś swoje przeżycia i to co się działo .
Maluszki piekne ,rozbrajajace imiona no ,no bardzo ciekawe
Zuzanda

psy: Laponia ,Tomek(*) ,Bleki
Hodowla: Black Velvet

Postprzez meggy » 2009-09-30, 09:25

Imiona rewelacja :mrgreen:
i pisz kobieto ,pisz bo czyta się niesamowicie.
A więz zostanie już na zawsze :->
meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Postprzez Alicja i Spartki » 2009-09-30, 09:38

Kabi ogromne gratulacje opis bezbłędny, to trzeba po prostu przeżyć ,żeby potem kochać ponad wszystko.Mamusi życzę szybkiego powrotu do formy :-D maluszkom rzeki mleka i kochajacych włąscicieli. :-)
a zapomniałam babcio ogromne gratulacje z takl pieknego miotu ,rodzice pewnie dumni że ho ho :-D :-D
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez Halina » 2009-09-30, 09:43

Gratuluję. Maluchy piękne, opisy oddają wszystko co się czuje, kto przeżył ten wie. Życzę wielu miłych chwil, maluszkom zdrowia, mamie siły.
Halina
Moderator

psy: Karo, Sotella,Ofra, Kora[*], Bora[*], Berni[*]
Hodowla: Szumiąca Knieja

Postprzez kabi » 2009-09-30, 11:21

Jupi, temperatura spadła dzisiaj do 38,4 stopni. To chyba dobrze. Mam nadzieje, że zwiastuje to poprawę. Ciągle męczy mnie ta niezamknięta macica...a co jeśli lekarka podczas usg się pomyliła i w środku jest jeszcze jeden maluch? Co prawda, sama widziałam jeden szkielecik, ale nie jestem specem...Narazie nie ma też żadnych niepokojących i śmierdzących wydzielin, tylko brunatna,bezzapachowa krew.
Afera waży 36 kilo ! Wygląda okropnie.W zyciu nie miala takiej wagi, a do tego te zapadnięte boki i czerwone oczy. Chce żeby wróciła do formy sprzed ciąży :-/

Przykryłam totki kocykiem i zasnęły, wykorzystałam ten moment na to aby zachęcić Aferę do odpoczynku poza kojcem (ile można leżeć w tej samej pozycji?!). Długo zachęcać jej nie musiałam, właściwie wcale ;) Wyszła na dwór,przeszła się po mieszkaniu i zasnęła przy moim łóżku. To takie dziwne, kiedy po 3 latach nie budzi mnie jej sapiący pysk nad twarzą i wesołe merdanie ogona. Teraz nawet, kiedy to ja przychodzę do niej się przywitać, to widzę tylko uśmiechnięty pyszczek, ale ogon nie zamiata wszystkiego w koło :-(
Jak długo to potrwa?Smutne.

Dzięki za wszystkie miłe słowa i wspomnienie Waszych porodów, to budujące ;-)

Oho, Pijawki się obudziły i podniosły alarm.Ależ długie wychodne miała mamuśka :roll: :-P

Fanta w zamian za Aferkę chodzi teraz do pracy. Nie dałabym rady z dwoma psami, tym bardziej że biszkopt potrzebuje ciągłych rozrywek. Ale przyda jej się mała socjalizacja, bo ma odchyły aby pilnować każdego miejsca w którym siedzi dłużej niż 5 minut. No i ma pozwolenie na spanie na łóżku. Także może choć Fanta skorzysta na tym zamieszaniu ;-)
A ja muszę odespać...
kabi

Postprzez kabi » 2009-09-30, 11:35

aha,no i wiem że potem będzie je bardziej olewać ;) ale teraz w jej smutnym spojrzeniu nie widzę radości macierzyństwa. Liczę na to, że jak już przestaną ją ciumkać, będą ganiały i próbowały się z nią bawić - to życie nabierze kolorów a nie tylko przykrego obowiązku ciągłego leżenia...
kabi

Postprzez Anuta » 2009-09-30, 14:41

Kabi, przykrywanie maluchów kocykiem jest O.K. ale proponuję zawiesić nad gniazdem lampę (żarowkę). Doskonle ogrzewa, a maluchy mogą same regulować ciepło osduwająć/przysuwając sie do jej światła. Tak przez ok 7-9 dni, potem termoregulacja maluchów zacznioe działąć.
P.S. Nora dopuściła Astre do maluchów po tygodniu. :lol:
Anuta

psy: Astra(*), Nora(*) i Indi(*), Jumper, KeyRa

Postprzez Kasia » 2009-09-30, 17:23

Gratuluję babciom :-D życzę zdrowia maluszkom i mamusi
Kasia

psy: Oliver i Rita [*]

Postprzez Agama » 2009-09-30, 21:01

Nie martw się -jest zmęczona porodem :lol: :lol: :lol: a przeżycia niesamowite .Nigdy nie zapomnę mojego pierwszego tygodnia w psim pokoju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: chyba wyglądałam gorzej niż Kayah bo wogóle nie spałam :lol: Zazdroszczę tych maleńkich stópek -ciesz się bo jeszcze będziesz marzyła o tej sielance -jak przejdą na karmę :lol:
Agama

psy: Philadelphia, Alhambra, Fiona, Kayah i Nemezis
Hodowla: Z CICHEJ GÓRKI

Postprzez Anuta » 2009-10-01, 19:51

Piękne kluseczki, ale jeszcze pokażą co potrafią :lol:
Anuta

psy: Astra(*), Nora(*) i Indi(*), Jumper, KeyRa

Postprzez anula » 2009-10-01, 20:46

Łobuziaki cudne, imiona bardzo fajne.
Kabi u zdrowego psa temperatura mierzona w odbycie waha się pomiędzy 38 a 39 stopni. Jeśli masz termometr weterynaryjny to mierz jej sama w domu.
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez kabi » 2009-10-01, 21:22

Ha! mierzę codziennie od 55 dnia ciąży ! No dobra,nie ja osobiście bo jak spróbowałam to nie trafiłam tam gdzie trzeba ;) Ale fakt, że sprawdzamy 2 razy dziennie - rano i wieczorem. Rano było 39,1. Teraz ma 39stopni.
Mam taki fajny termometr z giętką końcówką. Jak prosiłam o niego w aptece (a w głowie miałam miękki i giętki) to poprosiłam o taki z MIĘTKĄ końcówką :roll: Ale pani zrozumiała ...

Desperados ciągle na mnie szczeka i powarkuje. Chyba go na walki psów przeznaczę :-P
kabi

Postprzez kabi » 2009-10-01, 21:25

jak zmienić tytuł wątku ?
kabi

Postprzez Przemo » 2009-10-01, 21:27

Fajne psiaki
Trzecia fotka od gory wspaniala. :-D
Przemo

psy: Bera(*)

Postprzez MartaD » 2009-10-01, 22:09

kabi napisał(a):jak zmienić tytuł wątku ?

Edytuj pierwszy post ;-)

Glutki prześliczne :-D
MartaD
Administrator

psy: Lusionki
Hodowla: Lusion

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do 2009