Moderator: Anirysova
Aga-2 napisał(a): Można ją porównać do ludzkiego MS, czyli rozsianego stwardnienia.
Beata i Fiona napisał(a):co do DM - Trey i Varia są wolni od DM (i nie tylko), można znaleźć jeszcze kilka hodowli które mają na stronie DM, nie tylko clear, ale i carrier (i jakoś się z tym nie tajniaczą, a nawet są tacy którzy podają tę informację na samym początku rozmowy) - więc jednak ktoś to bada
maat napisał(a):Czy ktoś mógłby zebrać wątki o DM w dziale zdrowie?
Razem z praktyczną wskazówką co do badań genetycznych - gdzie, jak, za ile ?
Aga-2 napisał(a):Beata i Fiona napisał(a):co do DM - Trey i Varia są wolni od DM (i nie tylko), można znaleźć jeszcze kilka hodowli które mają na stronie DM, nie tylko clear, ale i carrier (i jakoś się z tym nie tajniaczą, a nawet są tacy którzy podają tę informację na samym początku rozmowy) - więc jednak ktoś to bada
Beata, ja też zauważyłam na Twojej stronie wzmiankę o badaniu Treya, ale dla mnie słowo "wolny" niewiele oznacza. Można rozumować w ten sposób, że to pies jest wolny od tej choroby. Na tej zasadzie Tara też jest "wolna", bo ona nigdy nie zachoruje. Lepiej by było gdybyś sprecyzowała, nawet w sensie zamieszczenia wyniku. Wtedy sprawa będzie jasna. To tak w ramach doradzenia, bo taki wynik jest niewątpliwym atutem dla reproduktora
Powrót do - Wszystko dot. rozmnażania i rozrodu. Dobór hodowlany. Inbreed.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość