Moderator: Anirysova
Roma napisał(a):Chyba mnie Saganko nie zrozumiałś.Jestem stanowczym przeciwnikiem zakupu szczeniaka z pseudohodowli,ale laik [np.taki jak jak]który wejdzie na forum to naprawdę się zamota i wywnioskuje z Waszych no dosyć dziwnych i sprzecznych dla niego informacji,że i w dobrych hodowlach jest nie tak jak być powinno.Ja niestety tak to odbieram.Jeżeli nie mam racji to bardzo się cieszę.
meggy napisał(a):moje ogloszenie o planowanym miocie jest na stronce ok 6 m-cy!!!!!! szkoda ze wczesniej nikt sie tym nie zainteresowal ............ chetnie wysluchalabym i tych negatywnych opini........
Busola napisał(a):Dobrze by było pozostawić urazy na boku i sensownie na temat skojarzeń porozmawiać. Podać konkretne przykłady z życia, i te pozytywnie zakończone i negatywnie, ale beż rzucania w siebie mięsem. Na pewno do sukcesów hodowlanych łatwiej jest się przyznać niż do porażek, więc jeśli już to nastąpi należy tylko pochwalić za szczerość i przyznanie sie do błędu oraz wyciągnąc wnioski na przyszłość - temu ma przecież słuzyć merytoryczna dyskusja
Wanda napisał(a):SA bardzo odważne krycia w niektórych europejskich hodowlach (bo tymi sie interesuje) inne w granicach "ryzyka".
Wanda napisał(a):Borką - mówię o Halinki Borce, a przecież ona właśnie jest z inbeedu i to dlatego daje tak piękne wyrównane mioty, same klony
Powrót do - Wszystko dot. rozmnażania i rozrodu. Dobór hodowlany. Inbreed.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości