linki lub imiona i przydomki psów i ich rodziców

Moderator: Anirysova
iwona_k1 napisał(a):Przyznam szczerze,że aspekt piękności nie powinien wśród berneńczyków w ogóle być brany pod uwagę.Mówiąc u berneńczyków mam na myśli rasę tak obciążoną chorobami genetycznymi....Znamy dużo historii pięknych berneńczyków które odeszły dość wcześnie...
Aga-2 napisał(a): Hodowca musi dokonać selekcji i pod kątem wyników RTG i ogólnego wyglądu i cech, które ma do poprawienia u własnej suki i zdrowotności i długowieczności... Tych wszystkich cech jest tyle, że dobór reproduktora staje się naprawdę trudną sprawą.
Busola napisał(a):Aga-2 napisał(a): Hodowca musi dokonać selekcji i pod kątem wyników RTG i ogólnego wyglądu i cech, które ma do poprawienia u własnej suki i zdrowotności i długowieczności... Tych wszystkich cech jest tyle, że dobór reproduktora staje się naprawdę trudną sprawą.
dokładnie
szukając kawalera dla Waćpanny miałam kolorowy zawrót głowy - wszystkie psiaki takie piekne a żaden dla mojej suki![]()
Agatko (ta druga) - dobrze się zastanów i odpowiedz sobie na pytanie co wg ciebie znaczy "śliczne szczeniaczki" - dla mnie wszystkie szczonki są cudne, kundelki tez, ale nie o to chyba chodzi
Aga-2 napisał(a):Busola napisał(a):Aga-2 napisał(a): Hodowca musi dokonać selekcji i pod kątem wyników RTG i ogólnego wyglądu i cech, które ma do poprawienia u własnej suki i zdrowotności i długowieczności... Tych wszystkich cech jest tyle, że dobór reproduktora staje się naprawdę trudną sprawą.
dokładnie
szukając kawalera dla Waćpanny miałam kolorowy zawrót głowy - wszystkie psiaki takie piekne a żaden dla mojej suki![]()
Agatko (ta druga) - dobrze się zastanów i odpowiedz sobie na pytanie co wg ciebie znaczy "śliczne szczeniaczki" - dla mnie wszystkie szczonki są cudne, kundelki tez, ale nie o to chyba chodzi
Helloow, chyba: AnitkoJa o "ślicznych szczeniaczkach" nie wspominałam
Aga-2 napisał(a): Niestety i u berneńczyków trzeba brać pod uwagę aspekt "piękności" i wzorca. Nie ma lekko. Hodowca musi dokonać selekcji i pod kątem wyników RTG i ogólnego wyglądu i cech, które ma do poprawienia u własnej suki i zdrowotności i długowieczności... Tych wszystkich cech jest tyle, że dobór reproduktora staje się naprawdę trudną sprawą.
anitka12224 napisał(a):w przyszłym roku dopiero do krycia :)
aa bo jej mam i babcia miały śliczne szczenięta i myślę że Carmen też będzie miała śliczne szczeniaki a poza tym chce ją kryć najlepszymi psami i więc poradzę się was
Powrót do - Wszystko dot. rozmnażania i rozrodu. Dobór hodowlany. Inbreed.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość