Aga-2 napisał(a): Chip jest dla ZK wiarygodny tylko wtedy, kiedy jest wpisany/wklejony w rodowód.
A jak to się załatwia bo Kruszon ma chip i info o tym w paszporcie ale nie w rodowodzie?
Moderator: Anirysova
Aga-2 napisał(a): Chip jest dla ZK wiarygodny tylko wtedy, kiedy jest wpisany/wklejony w rodowód.
Barbapapa napisał(a):Po zaczipowaniu dostaje się nadruki samoprzylepne z nr chipu ( 4 czy 5) i nakleja się tam gdzie potrzeba.
kruszon napisał(a):Barbapapa napisał(a):Po zaczipowaniu dostaje się nadruki samoprzylepne z nr chipu ( 4 czy 5) i nakleja się tam gdzie potrzeba.
Myślałem że trzeba to zgłosić do ZKwP? Naklejki to mamy i wkleić sami możemy...
Zuzanda napisał(a):Najlepiej zadzwoń do oddzialu i dowiedz się czy wogule można coś takiego zrobić .Tatuują tylko wyznaczone przez ZK osoby .
Lappi ma testy ,rtg ,zrobione badania oczu ,Bendzik testy i wystarczył tatuaż
czyZuzanda napisał(a):No i tak zróbciekruszon napisał(a): Myślałem że trzeba to zgłosić do ZKwP? Naklejki to mamy i wkleić sami możemy ...![]()
AniRysTeam napisał(a):Ja bym na Twoim miejscu zaczipowała Grandzię, wyrobiła paszport, a numer chipa niech uprawniony wet wklei do rodowodu i ZK musi to uznać.
na wystawie czy przewożeniu psa przez granicę rzeczywiście każda osoba może a nawet powinna "nie wzbudzić zaufania"Beata i Fiona napisał(a): myślę że wiele też zależy od wiarygodności właścicielaczy go sprawdzą czy nie
w sumie racja, wiem z autopsji że rzeczywiście efekt może różnić się od oczekiwanego. Berta miała swego czasu usuwane brodawczaki z języka i nijak nie chciała przysnąć po 'głupim jasiu', a jak w końcu przysnęła po zwiększonej dawce to z kolei miała problem z wybudzeniem...taa..., pod warunkiem że głupi jaś zadziała
AniRysTeam napisał(a): A swoją drogą jestem ciekawa jak ZKwP jest przygotowany na przejście z tatuowania na chipowanie szczeniaków, bo z tego co pamiętam, to chyba zgodnie z dyrektywą UE powinno przejśc się już 2011 roku![]()
Jak znajdziesz daj znaćGuard napisał(a):Słyszeliście o pisakach do tatuowania psów? (...) "tatoo pen". Będę dalej szukać....
nie wiem do której lecznicy się udajesz, ale w większości Ursynowskich akcja się już zakończyła. Placówki dostały śmiesznie małą ilość darmowych chipów. Ja załapałam się z Grandą w lecznicy przy Belgradzkiej, bo doktor chipowała wszystkie młode psy i koty wychodzące. Dostała... raptem 20 refundowanych chipów na całą okolicęBarbapapa napisał(a): Nie wiem czy wszędzie, ale w Warszawie na Kabatach są bezpłatne chipowania nie tylko dla psów ale i kotów. Właśnie wybieram do weta się z "moim" dachówkami
Majszczur napisał(a): Na jakiej zasadzie one działają? Bo jak bez tradycyjnych wkłuć to może proces jest bezbolesny i można samemu poprawić ...
Powrót do - Doświadczeni hodowcy podpowiedzcie, proszę (czyli dziś pytanie, dzis odpowiedź)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości