I jeszcze jedno pytanie: czy moja małoletnia córka (15 lat) może wyprowadzać Xavierka na spacer na smyczy? Słyszałam że jest to karane mandatem (małolat+pies bez opieki dorosłego).

Moderator: Anirysova
kristella_67 napisał(a):I jeszcze jedno pytanie: czy moja małoletnia córka (15 lat) może wyprowadzać Xavierka na spacer na smyczy? Słyszałam że jest to karane mandatem (małolat+pies bez opieki dorosłego).
Kaja z Sabą napisał(a):A ten Oskarek to kto ?? Myślałam, że masz tylko Szilkę
posiara napisał(a):kristella_67 napisał(a):I jeszcze jedno pytanie: czy moja małoletnia córka (15 lat) może wyprowadzać Xavierka na spacer na smyczy? Słyszałam że jest to karane mandatem (małolat+pies bez opieki dorosłego).
O ile mi wiadomo to w Słupsku, Szczecinie i Gdańsku jest taki zakaz.
Ja mam 13 lat i nie wyobrażam sobie że nie mogła bym wyjść na spacer z psami tylko czekać aż rodzice przyjadąMama kończy prace ok. 18 ale czasami jeszcze do sklepu musi jechać, tata czasami jest w domu a czasami również w pracy i w tym czasie psy nie mogły by wyjść na spacer tylko czekać aż któreś z rodziców przyjedzie.
Mnie osobiście bardzo to wnerwiło (na szczęście nie mieszkam w tych miejscowościach ). Zrobili to dla bezpieczeństwa itd. ale np. tylko ja wiem jak mniej więcej Szila może się zachować w danej sytuacji niż moi rodzice!
Rozumiem gdy np. jakaś mała dziewczynka idzie z groźnym psem ( widziałam u mnie to kilka razy) pies jest w kagańcu, ale jak ją widzie że idzie ze swoim psem to zawsze się bałam o moje psy. Ale dorośli nie którzy również są nie odpowiedzialni na spacerach ja wraz z psami jak wychodzę na spacer zawsze idę w okolice lasu tam gdzie mało kto chodzi w tygodniu, ale jeżeli zauważę że ktoś idzie tym bardziej z psem to od razu przywołuje Szile i Oskara i na smycz ich zapinam ale kilka razy spotkałam taką Panią która wychodzi ze spanielem i nigdy nie widziałam żeby miała smycz, ten pies jak nas widzi to od razu biegnie a ta Pani to nawet czasami go nie zawołamój Oskar średnio toleruje inne psy i zawsze się w takiej sytuacji boje o niego.
Powrót do - Doświadczeni hodowcy podpowiedzcie, proszę (czyli dziś pytanie, dzis odpowiedź)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość