Moderator: Anirysova
Kamil napisał(a):Z tego co wiem hodowca nie sprzedaje już szczeniąt bez metryk.
fifit76 napisał(a):...
Ale mam pytanie czy są tu tacy którzy mieli pieski z tej hodowli i nie mieli z nimi problemów , czy raczej już powinienem sie obawiać o zdrowie naszego "maluszka".
fifit76 napisał(a):Ja zakupiłem szczeniaka w tej hodowli oczywiście piesek z rodowodem. Nie sprawdziłem wcześniej hodowli bo psa kupowałem po raz pierwszy i nie miałem zbytniego doświadczenia i myślałem hodowla , rodowód , książeczka metryka to wszystko bedzie OK
fifit76 napisał(a):Ale mam pytanie czy są tu tacy którzy mieli pieski z tej hodowli i nie mieli z nimi problemów , czy raczej już powinienem sie obawiać o zdrowie naszego "maluszka".
Bernerin napisał(a):fifit76 napisał(a):Ale mam pytanie czy są tu tacy którzy mieli pieski z tej hodowli i nie mieli z nimi problemów , czy raczej już powinienem sie obawiać o zdrowie naszego "maluszka".
Moi rodzice mieli pieska z tej "hodowli". Na poczatku bylo wszystko OK, ale w wieku 5 lat zaczely sie pierwsze objawy chorobowe - wkrotce zdiagnozowano raka pluc. Pies odszedl w wieku 7 lat bez jednego dnia...
Taki blad popelnia sie tylko raz
Bernerin napisał(a):A co ma ilosc powtarzajacych sie przodkow do "czystosci" rodowodu?
Bernerin napisał(a):A ten, kto byl chociaz raz w "hodowli" Kubiaka lub slyszal relacje naocznych swiadkow, nie powinien miec watpliwosci co on ma do raka, braku socjalizacji szczeniat, brudu i smrodu w szopie, w ktorej one sie chowaja.
Bernerin napisał(a):A co ma ilosc powtarzajacych sie przodkow do "czystosci" rodowodu? Wszystko zalezy od tego, jacy sa to przodkowie, jak dlugo zyli, na co chorowali itd. Sam fakt ich powtarzania sie nie mowi jeszcze nic.
Bernerin napisał(a):fifit76 napisał(a):Taki blad popelnia sie tylko raz
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości