Moderator: Anirysova
Majszczur napisał(a):Wydaje mi się, że takie dyskusje nie powinny się toczyć na podstawie SKOJARZEŃ, tylko na podstawie RZETELNYCH INFORMACJI z pierwszej ręki i najlepiej z opisem diagnozy na pismie, bo tak to "psy zaczniemy wieszać" na zdrowych psach nieznanych i niekojarzonych z forum, których właściciele nie będą mieli szansy poprosić o sprostowanie
edit: annasam pisałyśmy jednocześnie. jest ok.
Mnie to rybka, bo hodowli nie prowadzę, ale sama rozumiesz...![]()
Zgadzam się, ale idąc tym tokiem myślenia - każdy padły pies, który nie ma na piśmie potwierdzenia, że NIE miał nowotworu jest potencjalnie nim obciążony i pewnie padł z jego powoduiwona_k1 napisał(a): Magda-to,że Berta odeszła na zdiagnozowaną babeszjozę nie znaczy,że nie odeszła na niezdiagnozowaną chorobę nowotworową-bo tak właśnie może sie ona manifestować.Ale skoro nie mamy tego na piśmie,nie ma tematu.
iwona_k1 napisał(a):Małgosiu pisząc o raku masz na myśli...co?
Drixon napisał(a):a ja zapraszam do lektury w zapomnianym i omijanym wątku
viewtopic.php?f=86&t=5743&start=400
Drixon napisał(a):(wiem co Ozz ma w papierach i poniekąd z tych przyczyn pozostanie psem 'na kolanka' - co nie przeszkodzi nam w wietrzeniu futra na ringach - to tak OT)
Anirysova napisał(a):Drixon napisał(a):(wiem co Ozz ma w papierach i poniekąd z tych przyczyn pozostanie psem 'na kolanka' - co nie przeszkodzi nam w wietrzeniu futra na ringach - to tak OT)
Ja bym chciała wiedziec co masz na myśli, bo akurat w rodowodzie Ozziego nie widzę nic złego (no może poza jednym Dollarem) a myślę że, ma całkiem dobre papiery, a nawet śmiem twierdzic, że są powyżej przeciętnej.
Chyba, że uważasz HD-C tatusia i prababci za niedopuszczalne, ale akurat ten wątek jest o nowotworach, a nie widzę, żeby z tego powodu zmarli jacyś przodkowie w młodym wieku (czyli poniżej 7 lat)
annasm napisał(a): Leki - szczególnie te homeopatyczne, które walą w układ immunologiczny w nie wiadomo jaki sposób i stymulują go. Spotkałam się z kilkoma przypadkami chorób autoimmunologicznych u dzieci bezpośrednio poprzedzonych stosowana homeopatią.
Wiem że narażę się zwolennikom homeopatii ale uważam że to nie działa. W chorobach które same mają przejść nie zaszkodzi ale czasem może pobruździć. Nie wierzę w leki homeopatyczne i praktycznie poza Traumelem (który zawiera jednak składniki ziołowe) w maści nigdy żadnych u siebie i moich dzieci nie stosowałam.
Barbel napisał(a):Akurat, do właściciela Dollara to.... mam mieszane uczucia, oględnie mówiąc... Reputacja człowieka, który kryje swoim psem suki i z i bez rodowodu, a poza tym- jest kiepskim wetem - mówie na przykładzie Bostona Joresza i młodego, połamanego berna , którego powtórnie musiał ostatnio składać Novak- pozostawia jak dla mnie dużo do życzenia.
annasm napisał(a):A jeśli chodzi o listę czynników karcinogennych to myślę że suche, wysoce przetworzone i chemicznie obrobione żarcie nie jest bez winy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości