Rozmnażanie psów nie mających HD A

Moderator: Anirysova

Czy jesteś za rozmnażaniem psów nie mających HD A/A?

Tak
39
49%
Nie
40
51%

Liczba głosów : 79

Postprzez Marsjanka » 2008-01-18, 15:23

Paweł napisał(a):Czemu tak uważasz :?:

Bo po pierwsze - uważam, że to nie miejsce do demonstracji swoich poglądów politycznych, a po drugie - to znowu "personalnie" jest - bez argumentów - napisz "odliczamy czas do nowych wyborów prezydenckich" - wydźwięk inny... A poza tym nie lubię takich nagonek...

Paweł napisał(a):Nie jest to chęć dowalenia komukolwiek. Chciałbym, aby się wypowiedziała jak największa ilość osób. Póki co mało osób wypowiadało się głośno na temat swoich preferencji pod względem rozmnażania psa z dysplazją...

Naprawdę, to nie była chęć dowalenia komuś? Czemu więc wybiórczo potraktowałeś wyniki badań zamieszczone na stronie internetowej? i czemu rozpocząłeś ten wątek w temacie szczeniaków po Dżoszu?

Kasia/Marsjanka

I pozwole tu sobie na małą dygresję w kwestii orzeczeń medycznych: pewna pani neurolog (2. st. specjalizacji, wieloletnie doświadczenie) stwierdziła u mojej córki (wówczas 7 miesięcznej) zaburzenia motoryki dużej, małej, zaburzenia w rozwoju społecznym etc., i zaleciła zdecydowanie dość kontrowersyjną metodę rehabilitacji. Konsultacje u dwóch innych neurologów (równie utytułowanych) nie potwierdziły ani trochę pierwotnej katastroficznej diagnozy.
Marsjanka

Ostrzeżeń: 0
psy: Coco de Martinique ZIELONE ŚCIEŻKI

Postprzez bea » 2008-01-18, 15:41

Nie wszystko czego -prawo, regulamin NIE zabrania jest automatycznie słusznym.Banner używany przez Pawła ma jasny wydzwiek polityczny Jest jednoznacznie obrazliwy dla osób które głosowaly na obecnego prezydenta, jezeli tego nie rozumiesz Agi ,to nie mamy o czym dyskutowac.Ja jestem tutaj na forum jak i chyba większośc dla PSÓW.Mam w nosie osobiste priorytety polityczne Pawła . Machanie nimi na psim forum uwazam za niepoważne i nie trącące dobrym tonem,ale moze ja byłam inaczej wychowywana.A co do chęci dowalenia komus? Paweł jestes rozbrajajacy piszac takie słowa-_Nie jest to cheć dowalenia komukolwiek-przeczytaj swój pierwszy post uwaznie.Zaczynam mysleć ,ze Paweł jest swoistą Świeta krową (inaczej nietykalny)której wolno zachowywac sie arogancko ,dawac dziwaczne ostrzezenia ,a wszystko to tylko dlatego,ze zajmuje sie sprawami informatycznymi forum . Nie wolno Go wiec drażnic,animkrytykowac ,bo anuz sie obrazi i nie bedzie chciał pomagać.No cóz jak tak jest to przynajmniej powiedzmy to sobe otwarcie,a nie udawajmy ,ze Paweł rozpocząl ciekawy dyspurs.Spodziewam sie teraz ostrzezenia,a moze nawet bana,bardzo proszę,przeciez nie bedzie to pierwsze ostrzeżenie jakie otrzymałam. :-> i nawet bedzie w podobnym stylu. ;-)
bea

Postprzez Dag » 2008-01-18, 15:52

Paweł napisał(a):Dodatkowo, nie patrzę pod względem tego, czy wyjdą fajne szczeniaki, z fajnym charakterem, ale pod względem tego, żeby zminimalizować ryzyko chorób u szczeniaków...

I właśnie nie należy tak wybiórczo oceniać. Nie można skupić się wyłącznie na jednym z tych aspektów. Ponieważ dziedziczenie dysplazji jest tak złożone, nie powinno być nigdy jedynym wyznacznikiem czy dane skojarzenie jest dobre czy nie.
Fajny, jak piszesz, charakter jest tak samo ważny jak zdrowie psa. Zwłaszcza u tak dużych psów. Wiem co piszę.
Dag

Postprzez Tess » 2008-01-18, 15:55

Podpisuję się pod postem Bei.
Tess

psy: Niuniuś i Mila ( Maisa Szumiaca Knieja )

Postprzez Gość » 2008-01-18, 15:56

Naprawdę, to nie była chęć dowalenia komuś? Czemu więc wybiórczo potraktowałeś wyniki badań zamieszczone na stronie internetowej? i czemu rozpocząłeś ten wątek w temacie szczeniaków po Dżoszu?

Miejsce zgadzam się - nie było odpowiednie, za co przepraszam.
Co do wybiórczych wyników badań przytoczyłem to co było w danej chwili w cache google'a, ponieważ strona nie działała.
Kontrolne badania (Medical check-up):
z dnia 31.03.2006

- staw biodrowy prawy A (right hip A)
- staw biodrowy lewy A (left hip A)

Strona teraz działa i są jeszcze takie badania.
Więc przepraszam, za poprzedni cytat.

bea napisał(a):a wszystko to tylko dlatego,ze zajmuje sie sprawami informatycznymi forum

Pomagam zajmować się forum, ale posty piszę prywatnie.

Co do banów i ostrzeżeń, nie są nigdy rozdawane za darmo, więc spokojnie.

btw, chciałem także zrozumieć dlaczego ludzie rozmnażają psy z dysplazją, ale widać, że jest to zbyt kontrowersyjny temat.

---
Z chwilą obecną przestaję się wypowiadać na forum. Będę dalej pomagał w sprawach administracyjnych itp, ale moich postów (prywatnych) nie będzie już.

Pozdrawiam i przepraszam za zaistniałą sytuację,
Paweł
Ostatnio edytowano 2008-01-18, 15:59 przez Gość, łącznie edytowano 1 raz
Gość

Postprzez Tess » 2008-01-18, 15:59

Paweł nie obrażaj się na forum, bo nie o to tu chodzi. Każdy ma prawo do własnych pogladów i własnych watpliwości. Ty jako facet po prostu nie zawsze wyrażasz je hmmm delkatnie? A my jako kobiety bywamy baaardzo wrażliwe na brak delikatnosci. pozdrawiam i przesyłam głaski dla Galwinka i Boryska. ( Moze na niedzielnym spacerze podyskutujemy w realu?)
Tess

psy: Niuniuś i Mila ( Maisa Szumiaca Knieja )

Postprzez MartaD » 2008-01-18, 16:02

A dlaczego banner Pawła zaczął przeszkadzać właśnie teraz :?:
MartaD
Administrator

psy: Lusionki
Hodowla: Lusion

Postprzez Dag » 2008-01-18, 16:10

Bez przesady z tym banerem Pawła. Nie ma się o co oburzać! Każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii i poglądów, nawet jeżeli się to komuś nie podoba.

Nota bene - mnie się bardzo podoba i też odliczam te dni, godziny i minuty :-P Wiem, że to nie miejsce na politykę więc na tym skończę.
Dag

Postprzez Natalia i Galwin » 2008-01-18, 16:10

Na tym forum brakuje jednego : braku poszanowania... Usiądźcie i przeczytajcie wszystko na spokojnie - cały temat to jedna wielka wrzuta. Każdy na siebie, nikt nic sobie nie wyjaśnia, nie próbuje przekonać... Paweł się denerwuje na tych którzy rozmnażają psy z C, hodowcy denerwują sie na Pawła za jego poglądy, przy okazji piszą o rzeczach kompletnie niezwiązanych z tematem.
Każdy ma prawo do własnego zdania - nauczmy się w końcu dyskutować bez obrażania się wzajemnie. Nauczmy się szanować innych :!: Przecież nam wszystkim chodzi tylko o dobro psów, prawda :?:
Natalia i Galwin

psy: Galwin (*)

Postprzez Agata » 2008-01-18, 16:11

bea napisał(a):Nie wszystko czego -prawo, regulamin NIE zabrania jest automatycznie słusznym.Banner używany przez Pawła ma jasny wydzwiek polityczny Jest jednoznacznie obrazliwy dla osób które głosowaly na obecnego prezydenta, jezeli tego nie rozumiesz Agi ,to nie mamy o czym dyskutowac.Ja jestem tutaj na forum jak i chyba większośc dla PSÓW.Mam w nosie osobiste priorytety polityczne Pawła . Machanie nimi na psim forum uwazam za niepoważne i nie trącące dobrym tonem,ale moze ja byłam inaczej wychowywana.A co do chęci dowalenia komus? Paweł jestes rozbrajajacy piszac takie słowa-_Nie jest to cheć dowalenia komukolwiek-przeczytaj swój pierwszy post uwaznie.Zaczynam mysleć ,ze Paweł jest swoistą Świeta krową (inaczej nietykalny)której wolno zachowywac sie arogancko ,dawac dziwaczne ostrzezenia ,a wszystko to tylko dlatego,ze zajmuje sie sprawami informatycznymi forum . Nie wolno Go wiec drażnic,animkrytykowac ,bo anuz sie obrazi i nie bedzie chciał pomagać.No cóz jak tak jest to przynajmniej powiedzmy to sobe otwarcie,a nie udawajmy ,ze Paweł rozpocząl ciekawy dyspurs.Spodziewam sie teraz ostrzezenia,a moze nawet bana,bardzo proszę,przeciez nie bedzie to pierwsze ostrzeżenie jakie otrzymałam. :-> i nawet bedzie w podobnym stylu. ;-)

Beata no takiego posta to możnaby się spodziewać przy nicku na "J"...ale nie spodziewałam się zobaczyć czegoś takiego w Twoim wydaniu. Nie rozumiem dlaczego fakt, że ktoś nie może się doczekac końca kadencji obecnego prezydenta i to "manifestuje" na Forum miałby być obraza skierowaną w jego wyborców...widocznie więc nie masz ze mną o czym dyskutować.
Agata

Postprzez Marsjanka » 2008-01-18, 16:16

MartaD napisał(a):A dlaczego banner Pawła zaczął przeszkadzać właśnie teraz :?:

Mnie?
Bo dopiero teraz go zobaczyłam. Uważam, że to nie najlepsze miejsce na tego typu baner, i tyle.

Natalia i Galwin napisał(a):Na tym forum brakuje jednego : braku poszanowania... Usiądźcie i przeczytajcie wszystko na spokojnie - cały temat to jedna wielka wrzuta. Każdy na siebie, nikt nic sobie nie wyjaśnia, nie próbuje przekonać... Paweł się denerwuje na tych którzy rozmnażają psy z C, hodowcy denerwują sie na Pawła za jego poglądy, przy okazji piszą o rzeczach kompletnie niezwiązanych z tematem.
Każdy ma prawo do własnego zdania - nauczmy się w końcu dyskutować bez obrażania się wzajemnie. Nauczmy się szanować innych :!: Przecież nam wszystkim chodzi tylko o dobro psów, prawda :?:

Zgadza się, wszystkim chodzi o dobro psów. Dlatego warto to robić z głową.
Mnie nie denerwują poglądy Pawła na dysplazję, i tego że uważa że trzeba rozmnażać wyłącznie psy z A, by zminimalizować możliwość dysplazji. Ale tu chodzi o sposób podania. I o argumenty. Przecież można napisać swoje zdanie nie atakując nikogo personalnie, i to bez powodu. A robienie ankiety w której zadaje się takie pytanie, na które jest tylko jedna odpowiedź... jaki to ma sens???? Tę dyskusję można było zacząć zupełnie inaczej... i uważam, że wciąż można. I rzeczywiście mogłaby być to bardzo ciekawa dyskusja.
Ostatnio edytowano 2008-01-18, 16:26 przez Marsjanka, łącznie edytowano 1 raz
Marsjanka

psy: Coco de Martinique ZIELONE ŚCIEŻKI

Postprzez bea » 2008-01-18, 16:27

Jestem za dyskusja jak najbardziej.Ważna jest jednak forma prowadzenia dyskusji ,gdyz zle przyjeta moze zaburzyc treść tematu .Jezeli zwracam Ci Pawle uwagę,ze nie moge zaakceptowac formy z jaka rozpoczynasz dyskusje ,nie znaczy to,ze nie chcę z Toba rozmawiać.I to jest podstawa.Teraz do Ciebie Marti-a propos bannera,jego sprawe poruszyłam akurat w tym miejscu ,bo jak dla mnie świetnie obrazuje podejscie Pawla do innych rozmówców.Tess nazwala to ładnie brakim delikatnosci i niech tak moze pozostanie.Dla mnie mozemy prowadzic ciekawe rozmowy ,dyskusje,nawet na bardzo trudne tematy,ale beda one miały prawdziwa wartośc wtedy gdy postaramy zachowac sie wzajemny szacunek dla naszych uczuc,pogladów i przekonań.Ja znakomicie rozumiem ,to co przeszłas Ty Marta,rozumiem tez ból Pawla i Natalii,tyle,ze to nie usprawiedliwia tonu w jakim rozpoczal temat Paweł.,pomijam fakt,ze Dżosz ma wynik A,bo dla mnie byłoby to niestosowne tak samo gdyby mial C,bo zrozumienie Pawła nie przeszkadza mi w zrozumieniu Ewy.Myslę,ze każdy hodowca tu na forum ,czy własciciel reproduktora pragnie miec tylko zdrowe piekne szczenieta,ale to naprawde nie jest takie proste jak w teorii.
bea

Postprzez bea » 2008-01-18, 16:44

Agata sama sobie odpowiedzialas.Przykre,dla jednych jedne rzeczy sa stosowne w jednym miejscu dla innych nie.Jednym nie przeszkadza jak ktos przychodzi w starych dzinsach i wyciagnietym swetrze do opery, innych to razi.Ja zaliczam sie do pokolenia ,ktore takie zachowanie razi.Prosze nie porównuj mnie do Jujki tylko dlatego,ze mamy Ty i ja odmienne zdanie w tym temacie.bo zaprawde kto jak kto,ale Ty powinnas dwa razy sie zastanowic nim palniesz cos takiego.Inaczej kazdy kto bedzie mial odmienne od Ciebie zdanie zacznie mysleć,ze moze jest druga Jujką ,albo to odczyta wprost jako ostrzeżenie,ze moze skończyc swoja kariere na tym forum jak ona.Wybacz,ale ja tez sie nie spodziewałam po Tobie takiego tekstu.Pewna delikatnosc, odrobina szacunku dla pogladow innych jest tym co dla jednych osób jest wartoscia ,a dla innych nie. To psie forum,na forum politycznym chęnie porozmawiam z Pawłem o jego pogladach w tej dziedzinie.Przed wyborami kiedy chcielismy porozmawiac o polityce zostal do tego wyznaczony kacik -sonda,kto chcial to zagladal tam sobie,kto stroni od polityki nie musial byc epatowany politycznymi hasełkami.!!!!(I to było dzialanie powodowane dla mnie szacunkiem dla innych,np.dla tych,którym tematy polityczne wychodza bokiem,czyli mozna i tak)Ps.Widzisz Natalia ogólnie zgadzamy sie ze soba,obie jestesmy za rozsadkiem i wzajemnym szacunkiem.
bea

Postprzez Agata » 2008-01-18, 17:03

bea napisał(a):Agata sama sobie odpowiedzialas.Przykre,dla jednych jedne rzeczy sa stosowne w jednym miejscu dla innych nie.Jednym nie przeszkadza jak ktos przychodzi w starych dzinsach i wyciagnietym swetrze do opery, innych to razi.

Beata innych może razić ale tych innych należałoby jeszcze podzielić na tych, którzy uważając, że maja do tego prawo (bo oni juz sie nie musza liczyć z uczuciami kogos kto przyszedł w jeansach?) i wyrażą głośno swoją dezaprobatę i na tych, którzy sami by się tak nie ubrali aczkolwiek uznają prawo drugiej osoby do w jej ocenie stosownego ubioru.

bea napisał(a):Ja zaliczam sie do pokolenia ,ktore takie zachowanie razi.

Beata ależ to nie jest kwestią pokolenia. Jak świat światem żyli na ziemii ludzie bardziej i mniej tolerancyjni, ludzie bardziej lub mniej wrazliwi, uparci etc

bea napisał(a):Prosze nie porównuj mnie do Jujki tylko dlatego,ze mamy Ty i ja odmienne zdanie w tym temacie.

Beata zupełnie nie dlatego porównałam Twój post (nie Ciebie), tylko dlatego, że to właśnie Ty z powodu niezgodności w pewnym względzie najzwyczajniej w świecie ludzi obrażasz. Napisałaś, że staram się nie narazic Pawłowi, żeby nie stracic jego pomocy przy Forum... :?:

bea napisał(a):Pewna delikatnosc,odrobina szacunku dla pogladow innych jest tym co dla jednych osób jest wartoscia ,a dla innych nie.

Beata i właśnie dlatego zareagowałam. Nie rozumiem dlaczego uważasz, że masz prawo w ten sposób "zrugać" drugą dorosłą osobę, jaką jest Paweł. Abstrahując od kwestii poprawności politycznej i tego czy jego pasek może kogoś urazic, czy nie (moim zdaniem nie ma w nim nic obrażliwego, dla osoby z odrobina dystansu do własnych przekonań) dlaczego uważasz, że masz prawo w ten sposób potraktowac drugiego człowieka? Wysunąc w błahej sprawie takie armaty jak dobre wychowanie i ranienie innych ludzi? Z armata na wróbla?Rządasz, żeby liczono się z Twoimi uczuciami...a uczucia innych?
Najpierw piszesz mi, że w takim razie nie masz ze mną o czym rozmawiać, a później piszesz o delikatności i szacunku dla innych poglądów?

Tak jak napisałaś Beata, to co dla jednego jest czyms błahym, nieistotnym, dla drugiego może być wielką ujma na honorze i obrazą. Każdy ma innny system wartości, jest inaczej wychowany....tylko dlaczego uznajesz, że ten Twój jest najwłaściwszy i Wszyscy powinni się do niego dostosować? Wybacz, jeśli czujesz, że na Ciebie "naskoczyłam" ale mam alergię na pouczanie i "wychowywanie" w ten sposób dorosłych ludzi.
Agata

Postprzez Vel_Pan_Rekin » 2008-01-18, 17:11

Abstrahując od całej dyskusji, ale trzymając sie chyba tematu, pozwolę sobie na kilka luźnych tematów:

a/
źródło: http://www.tipresentoilcane.com/Razze.p ... ina=salute

drugi akapit (wiem, ze to o ON-kach):
Wiele osób nabywa psa i po miesiacu lub dwoch wraca do hodowcy, krzyczac: "spredal mi pan dysplastycznego psa". "Co, prosze?" - dziwi sie hodowca, widzac zdrowego psa, ktory bryka wesoly po ogrodku, skaczac jak szalony, poniewaz >wrocil do gniazda<. "Alez tak - nie widzi pan co sie dzieje z jego tylnymi lapami? Pies ma dysplazje, powiedzial mi to p. Iksinski (zrodlem moze byc sasiad, ale i prezydent kraju :-) , nawet zaufany wet). To juz lata, jak slysze takie opowiesci, i nie moge uwierzyc, ilu wetow nadal robi diagnoze "na szkielko i oko", u psow absolutnie bez osiagnietego odpowiedniego wieku.... Szczeniak nie moze byc dysplastyczny, po prostu kosci i polaczenie musza sie jeszcze rozwinac i "spozycjonowac" w ostatecznym ulozeniu. To troche tak, jak zdiagnozowac karzelkowatosc (nie wiem jak sie nazywa dokladnie ta jednostka chorobowa) u dziecka w wieku 5 lat... , oceniajac wzrtost dziecka z faktu, ze nie ma ono jeszcze 1,80m (...)

Kolejny podrozdzial:
Dysplazja biodra (HD) to zle uformowanie sie glowki biodra w panewce. to patologia polgeniczna i wieloczynnikowa: oznacza to ze jest rzadzona przez wiecej genow (przynajmniej 15 znanych do dzis) o charakterze recesywnym i wnikliwym/penetrującym (???), wiec trudnym do zidentyfikowania i nieprzewidywalnych do ich manifestacji/ujawnienia sie. Z nimi z kolei lacza sie jeszcze czynniki srodowiskowe, zywieniowe itp. ktore moga zmieniac/czynic bardziej groznym caly obraz.diagnoze. Nie jestesmy w stanie dzis ocenic ile i jak wplywa czesc genetyczna i ile czesc srodowiskowa....

CDN

Agata i Beata - PAX, PAX, PAX - "dalyscie sobie po razie", szkoda,zeby jednak ten temat umknal...
Vel_Pan_Rekin

Postprzez bea » 2008-01-18, 17:34

W takim razie dziekuje Tobie za pouczenie i wychowanie Agato-rozumiem ,ze ja nie mam prawa,ale Pawel i Ty tak ,sprawa jasna i oczywista ;-)...Nie kazdy musi podzielac Twój pogląd i tyle ,ja napisałam wyraznie dlaczego wyciagnełam sprawe bannera,(moze doczytasz sobie spokojnie ) Paweł chyba moze sie bronic sam .Dla mnie swoimi akcjami- dzisiejsza i ostatnia z ostrzezeniami dla aktywistów akcji R=R nie wykazal sie tą dorosłoscią o której Ty sie tak rozpisujesz .Co nie oznacza,ze nie traktuje Go za osobe dorosłą,Jak najbardziej traktuję,dlatego mówie wprost do Niego nie musze bawic sie w koci -łapci.Dorosłosc nie oznacza,ze ktos nie moze popełniac błędów.czy zachowac sie nie fair.Wybacz Agato,ale napisalam to co myslę.Uwazasz,ze Pawla nie mozna rugac ,bo to dorosły czlowiek, no cóz badz pewna,ze skomentuje kazde (niezaleznie w czyim wykonaniu) zachowanie podobne do tego jakie zaprezentowal Paweł na poczatku dyskusji nawet gdybys Ty sobie tego nie życzyła,na tym polega chyba bowiem tez forum .Nie moze byc tak ,ze Pawel atakuje Ewe,ale jemu nie wolno uczynic zadnej uwagi z tego powodu ,bo on jest dorosłym czlowiekiem.Hmmm...Pozostaje Ci mnie wiec wykluczyc z forum ,bo rozumiem,ze dla Ciebie nie podzielanie Twoich pogladów jest destruktywne dla forum.Zrób to wiec i skończmy temat ,ewentualnie jak masz mi cos do powiedzenia jeszcze w tym temacie,to lepiej to bedzie zrobic na PW.,bo dla reszty to moze tylko psuc oglad forum.
bea

Postprzez Kasia » 2008-01-18, 17:55

Mogę? mi się baner Pawła bardzo podoba ale pewnie to zgodnosc polityczna :mrgreen: Zgadzam sie, ze dyskusja zaczeła sie w fatalnym miejscu - szczególnie wtedy gdy na swiat przyszły maleństwa które sa radością dla hodowćów i oczekujacych ich włascicieli.
Nie uwazam, zeby w chiwli kiedy Paweł ma inne zdanie mozna nazywac go swieta krową - beata wiesz sama jakie to przykre.
Taka dyskusja ZAWSZE będzie miała charakter emocjonalny ale jest potrzebna. I lepiej kiedy odbywa się tu na forum, niż poza czyimiś plecami.W ten sposób wiele rzeczy można wyjasnic, wyprostowac czy wytłumaczyć- nikt z nas nie ma monopolu na wiedze, niestety.
Jakiekolwiek wycieczkie personalne w momencie kiedy ktos ma inne zdanie niż my sa smieszne i przypominają mi rozmowę mojej Oliwii z Klaudiuszem - kiedy Oliwii brakuje juz argumentów kończy słowami " a ty jestes głupi". no ta drogą nigdzie nie zajdziemy.
Natalka - prosze nie mów ze na tym forum sie nie szanujemy, nie zgadzam się z tym. Jest nas tu duzo, z róznymi doswiadczeniami, róznymi psami. My ciągle bedziemy sie uczyc bycia razem i nigdy to nie bedzie idealne - bo ciągl ebedzie napływała nowa krew, nowe historie, nowe emocje
Kasia

Postprzez Agata » 2008-01-18, 17:55

bea napisał(a):W takim razie dziekuje Tobie za pouczenie i wychowanie Agato-rozumiem ,ze ja nie mam prawa,ale Pawel i Ty tak ,sprawa jasna i oczywista

Beata nie ma takiego tworu jak Paweł i ja.
Gdzie ja Ciebie "wychowuję"?

Z tym, że ktoś ma inne poglądy niż ja serio nie mam problemu. Absolutnie rozumiem to, że każdy ma prawo do własnych opinii i przekonań. Nie rozumiem tylko dlaczego niektórzy z powodu swoich poglądów (w ich odczucicu tych lepszych) uważaja, że maja prawo dawac innym do zrozumienia, że są gorsi, gorzej wychowani?
Beata popadasz w lekką histerię ;-) Kometuj sobie do woli zachowania Pawła, paski, ostrzezenia, czy co tam jeszcze w Twoim mniemaniu uczyni złego. Ja tez jednak mam prawo do komentarza, z którego korzystam, ok? :-) W swoim toku myślowym robisz to samo, co wiecznie i uparcie robiło juz kilku użytkowników tego Forum...odmawiasz mi prawa do brania udziału w dyskusjach, do bycia uzytkownikiem. Ja po prostu wyraziłam swój pogląd na sprawe. Tobie się nie spodobał pasek Pawła-skomentowałaś, mi się nie podoba ruganie innych i ustawianie w szeregu z racji "wyższości pokolenia", także skomentowałam. Tylko tyle...nie musisz mnie obrażac, w każdym poście, sugerując, że kiedykolwiek, kogokolwiek zbanowałam za niezgodne z moimi poglądy.

A ze zdaniem Pawła (czy też jego oceną miotu Dżosza) się nie zgadzam...co jasno w kilku postach napisałam, dyskutując także z nim.
Ostatnio edytowano 2008-01-18, 18:03 przez Agata, łącznie edytowano 2 razy
Agata

Postprzez Natalia i Galwin » 2008-01-18, 18:00

Kasiu - mi chodzi tylko o to, że trudno jest rozmawiać tu na trudne tematy. Zobacz.. ile stron ma ten temat :?: A ile tu jest o samej dysplazji :?: Jedna strona :?: Są same przepychanki i nic więcej... I owszem - powinniśmy się uczyć bycia razem. A niestety niewiele niektóre osoby wynoszą z takich sytuacji jak ta :roll:
Natalia i Galwin

psy: Galwin (*)

Postprzez Kasia » 2008-01-18, 18:04

Natalka spokojnie - na niektóre rzeczy trzeba czasu. I Paweł tez sie nie obrazaj o byle pierdoły ;-)
Kasia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do - Hodowlane dylematy na różne tematy, czyli o wszystkim po trochu; inne problemy i kwestie.