Ania Gd napisał(a):Znowu Sabina nie czytasz ze zrozumieniem.
Klasy od A do E Komisja Naukowa FCI ustaliła w 1977 r.
A owa Rada Konsultacyjna była w Polsce w roku 1986.
Hodowla van't Beertjes Hof o ile dobrze mi wiadomo nie podlega jurysdykcji Polskiej.
Poza tym jeśli A i B to jest to samo czyli "wolne od dysplazji" to dlaczego dr.J.S. nadal jednym psom wpisuje A a innym B ?
Pan prof. Kopczewski widzi różnicę między A i B..
Czy w Europie widziałaś inne oznaczenia dysplazji?
A-Stawy idealne = wolne od Dysplazji
B-Stawy normalne = wolne od Dysplazji
sabina napisał(a):Oli żyje ma 7,5 roku, póki co nie umiera.
Ania Gd napisał(a):W takim razie jesteś kłamczuchą i masz problemy z pamięcią
bo dokładnie miesiąc temu 15 kwietnia napisałaś:
sabina napisał(a):Olimpia nie będzie miała dzieci, jej dzieci też nie będą miały potomstwa, bo Oli właśnie umiera na raka ................
Podaje linka Tu masz wszystko opisane
viewtopic.php?f=16&t=3093&start=0
Pewnie gdyby nie chemia nie było by już jej z nami.
Ania Gd napisał(a):A jeśli już mowa o potomstwie. Olimpia miała miot z którego jest Kessi w maju 2005 roku.
A jak wyglądają statystyki miotu na twojej stronie ?
Puuuuuuściuuuutko - czyżbyś przez całe caluteńkie 4 lata nie znalazła czasu na ich uzupełnienie ?
Z tym się z Tobą zgodzę nie o czas chodzi lecz o pana, który zrobił stronę skasował i zabrał d......
Nie potrafimy uzupełnić danych, dlatego jest w opracowaniu nowa strona która do końca czerwca powinna działać.
Ania Gd napisał(a):I jeszcze w rubryce badania na dysplazję napisałaś że "za młode" !!!!
Żartujesz sobie z ludzi ? 4 letnie psy są za młode do badania pod kątem dysplazji ?
Ta informacja była podawana, kiedy były jeszcze młode.Oli potomstwo 3 dysplazja biodrowa, 2 zwolnione reszta bez prześwietlenia.
Ania Gd napisał(a):Dlaczego Kassi tak szybciutko skończyła doskonale się zapowiadającą karierę wystawową ?
I to dokładnie w wieku 15 m-cy ?
Czyżby prześwietlenia Rtg wyszły nie tak jak trzeba ?
No to musiały wyjść baaaardzo kiepsko - wszak A i B to są stawy wolne od dysplazji a z wynikiem C jeszcze można używać do hodowli (co prawda gorzej z tym u suki no ale wg przepisów można, bo przepisy nie określają płci, a powinny)
Wynik prześwietlenia Kessi to HD- B ED-00
Jej potomstwo na 4 szczenięta zwolnione. 1 dysplazja biodrowa . 1Lauri dysplazja łokciowa. Reszta na razie nie prześwietlona.
Aniu GD nie mam co ukrywać robiłam wszystko co w mojej mocy na tamte czasy kiedy kryłam Oli czy Kessi.
Mam spokojne sumienie.