Od weta mam mleko Mixol. Raz udałoło mi się je wszystkie nakarmić. Teraz sobie śpią....... nie już zaczynają kwiękać Mama jeszcze dochodzi do siebie po narkozie
Aż mnie ciarki z wrażenia przechodzą,życzę rzeki mleka,przystawiajcie maluszki do cycusiów,u kobiet czasem jest podobnie najpierw nie ma nic a potem mleko tryska że hej
Przy tej ilości szczeniąt mleko sztuczne z pewnością się przyda. Jednak maluchy niech cały czas ssą mamusię . Tak jak Aga pisała przy porodzie siłami natury wszystko przebiegałoby wolniej i prawdopodobnie mleko zaczęłoby płynąć solidnie około dobę po porodzie. W tym przypadku wszystko jest przyspieszone oprócz laktacji. Trzeba na nią poczekać a najlepszym pobudzeniem do tworzenia mleka jest ssanie przez maluchy. Poza tym sporo bawarki do picia. I tak jak pisałam przy takiej ilości maluszków dokarmianie i tak was nie minie. Dobrze, że już po wszystkim. Życzę dużo siły i wytrwałości.
Bawarka wypita, maluchy nakarmione z butelki śpią przy mamie. Teraz tylko czekać na to że mleczko w końcu sie pojawi Mamy 5 piesków 520, 600, 540, 490, 520 gram i 8 suczek 450,480,500, 500, 430, 510, 420, 500 gram
GRATULACJE Przemek - PP - ma przepis na mleko dla szczeniąt -przerabiał dzielnie karmienie maluszków. Mleko napłynie -trzymam mocno o to kciuki! Ps. Czym Ty ją karmisz ?