NAJLEPSZA HODOWLA

Moderator: Halina

Postprzez beta68 » 2008-03-25, 21:34

Mam pytanie. Czy slyszałyście o hodowli p.Guzikowej z Krosna, nie znam nazwy. Gdy analizuję swoje poszukiwania psiaka przed 3,5 laty i wspominam jaka byłam zielona to nie dziwię się nikomu, kto ma watpliwości jaką hodowlę wybrać i ktorą uznać za prawdziwą. Jak pamietam wykonałam wiele telefonów. Do tej pory pamietam rozmowę z p. z Altury, ktora powiedziałam mi, że ma już osoby zapisane na szczeniaczki i że powie mi za 2 dni, czy dla mnie wystarczy. No to ja "ciemna" dalej z niedowierzaniem pytałam, no ale przecieć ma urodzić za miesiąc (czy więcej) i wtedy dowiedziałam się, że suczka bedzie miała USG. Dobrze, że siedziałam, bo oniemiałam z wrażenia pies USG. No i nic z tego nie wyszlo, a może nie wzbudziłam zaufania :lol: Teraz, gdy jestem już w temacie to wszystko wygląda inaczej. Moja psia jest z Krosna(po str.matki). Jest zdrowa i kochana.
beta68

Ostrzeżeń: 0
psy: Collin
Hodowla: z Abra- ber

Postprzez Busola » 2008-03-26, 10:31

A my dostaliśmy "cynk" od znajomego że na drodze do Bydgoszczy z Torunia jest również hodowla bernusiów ( wyjeżdżając z Torunia na Poznań/Gniewkowo odbija się na Bydzię i Solec Kujawski) - koło baru "pod Rekinem" czy jakoś tak, miejscowości nie pamiętam. Stoi kilka bud i kojców. Ostatnio wracając z Piernikowa pojechaliśmy tamta trasą, jednak pogoda była fatalna, a Dzidzia spała w samochodzie więc odpuściliśmy sobie "podchody" ;-) , a piesiów nie widzielismy :-(
Może ktoś wie i zna tą hodowlę.
Busola

Postprzez anula » 2008-03-26, 10:56

Nie słyszałam, ale jak będziemy jechali na spacerek to może będę pamiętała.
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez anula » 2008-03-31, 09:03

Podejrzeliśmy tę hodowlę. Pan był bardzo miły, pieski miały w kojcach czysto, kojce duże z daszkiem i budą. Powiedział, że hodowlę to kiedyś miał zarejestrowaną, ale nikt nie chciał kupować psów z papierami :shock: i teraz hoduje bez, ale wszystkie jego psy sa po championach. Tylko ktoś pomylił rasy (tym razem w drugą strone) i tam są rozmnażane bernardyny. Nie podobało mi się, że te dość przestronne kojce usytuowane są tuż przy ruchliwej trasie, a w lato to bęzie normalna patelnia. Poza tym pies, którego widziałam w najbliższym kojcu miał dziwną głowę. Niewiele widziałam bernardynów więc może tak to ma być, ale pierwsze wrażenie takie sobie.
anula

Postprzez AT » 2008-03-31, 17:03

no właśnie tak mi się wydawało, że gdzieś tam widziałam hodowlę bernardynów (ale jak się już niejednokrotnie okazało berneńczyk, bernardyn i kałkaz to to samo :lol: )
anula napisał(a):ale nikt nie chciał kupować psów z papierami :shock:

śmiechu warte czego to ludzie nie wymyślą.
AT

psy: Mufka (*)

Postprzez olunia » 2008-04-04, 11:58

ja mam pytanie czy ktos zna hodowlę Od Bagery gdzieś koło Trzebiny :?:
olunia

Postprzez Busola » 2008-04-07, 14:20

anula napisał(a):Tylko ktoś pomylił rasy (tym razem w drugą strone) i tam są rozmnażane bernardyny.

He he, muszę znajomego wyedukować, od niego dostałam cynk, twierdził że tam piesie takie jak nasz.
Busola

Postprzez schizka » 2008-04-12, 13:30

A moze ktos cos powie o hodowli Piesn Drogi? :)
Planujemy wziac szczenie z hodowli "z Zakacia" a matka pieskow jest wlasnie z PD.
schizka

Postprzez Cefreud » 2008-04-12, 17:47

Na forum jest włascicielka hodowli Pieśń Drogi :-)
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez schizka » 2008-04-12, 19:59

Ooo, fajnie. :mrgreen:
Zaraz poszukam, bo jeszcze nie widzialam.
Pieski na stronie zdaja sie byc bardzo ladne, szkoda tylko ze nigdy nie udalo mi sie spotkac zadnego szczesliwego posiadacza bernenczyka z tej oto hodowli. ^^
schizka

Re: NAJLEPSZA HODOWLA

Postprzez agad » 2008-05-11, 00:03

Polecamy gorąco hodowlę Spartańska Osada Pani Alicji. Psy przepiękne, zdrowe championy, od kilku pokoleń. Warunki mają bardzo dobre. Pani Alicja zaś to bardzo miła, mądra osoba z ogromnym doświadczeniem, bardzo zaangażowana i oddana psiakom. I bardzo cierpliwa... wszystkie zadane po wielokroć pytania zawsze znajdują szczerą odpowiedź z uśmiechem na twarzy. Bardzo dziękujemy raz jeszcze Pani Alu za naszego Amberka i pozdrawiamy szczególnie gorąco wszystkie Spartki. :-D
agad

Postprzez anula » 2008-05-11, 10:53

I my też! :mrgreen:
anula

Postprzez Asia K.L. » 2008-05-11, 22:46

My również podpisujemy się pod słowami agad i przyklepujemy psią łapką :mrgreen:
A Ala, jak się weźmie szczeniaka, to dzwoni co chwila i pyta jak się maluch chowa :-> , co tylko potwierdza profesjonalizm!
Asia K.L.

psy: Sabrina, Prima,Neri, Dafne, Bonnie, Brenda
Hodowla: Świat Czterech Łap

Postprzez Vel_Pan_Rekin » 2008-05-12, 10:10

agad napisał(a):Polecamy gorąco hodowlę Spartańska Osada Pani Alicji. Psy przepiękne, zdrowe championy, od kilku pokoleń. Warunki mają bardzo dobre. Pani Alicja zaś to bardzo miła, mądra osoba z ogromnym doświadczeniem, bardzo zaangażowana i oddana psiakom. I bardzo cierpliwa... wszystkie zadane po wielokroć pytania zawsze znajdują szczerą odpowiedź z uśmiechem na twarzy. Bardzo dziękujemy raz jeszcze Pani Alu za naszego Amberka i pozdrawiamy szczególnie gorąco wszystkie Spartki. :-D

My się oczywiście podpisujemy, bo my najstarsi tutaj stamtąd po rodzicach :-) Ale przede wszystkim nalezy tu wziąc pod uwage charakter Alinki. Właśnie takie serce trzeba miec, kiedy człowiek pracuje z psiakami. Ala nie minęła się w życiu z powołaniem, choć czesto przez to w skórę dostaje....

Ja tylko sprostuję wypowiedź poprzedniczki, że może nie aż od pokoleń... Spartek i Sara to "rodzice" hodowli... Czyli dopiero drugie pokolenie zaczyna ojcować :-D Ale Ala to, co robi, robi bardzo szczerze i solidnie :-) i to się liczy!!!
Vel_Pan_Rekin

Postprzez Alicja i Spartki » 2008-05-12, 22:03

Bardzo dziekuje za ciepłe słowa.
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez tigrunia » 2008-08-22, 07:47

Witam :-)
Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu dobrej hodowli Berneńczyków .. Zależy mi na suce wystawowej. Widziałam, ze Pani Ala (Spartańska Osada) spodziewa się szczeniaków. Czy wszystkie są już zarezerwowane? Trochę to daleko ode mnie :-( Ale jeśli urodziła by się śliczna sunia to jestem w stanie po nią pojechać :-)
Mieszkam w Bydgoszczy. Byłam w Duchu Wrzosowisk, ale niestety odpada :roll: Zielone Ścieżki planują miot dopiero na zimę :-( Berneńskie ranczo miało szczeniaki z maja ale podejrzewam, ze już wszystkie sprzedane a o następnych miotach informacji nie ma :cry:
Bardzo bardzo proszę o informacje o hodowlach w okolicy
tigrunia

Postprzez Alicja i Spartki » 2008-08-22, 08:21

Jejciu myslę że to nie tak daleko :-) .Ja do Bydgoszczy jeżdziłam przez cały rok do szkoły w prawie kazdy piątek i wracałam w niedzielę :-) Chciałam pani odpisać na prywatą wiadomość ale na tigrunia nie moge wysłać wiadomosci.
Ostatnio edytowano 2008-08-22, 08:44 przez Alicja i Spartki, łącznie edytowano 2 razy
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez Anirysova » 2008-08-22, 08:25

Tu jest rewelacyjny miot : viewtopic.php?f=4&t=2105&view=unread#unread
I chyba jeszcze są suczki - warto pojechać ! :-)
Anirysova
Moderator

psy: Monia, Wiki, Banu, Sisi i Duma
Hodowla: Anirys Team FCI

Postprzez Wanda » 2008-08-22, 08:34

W Berneńskim Ranczu miotu z maja to juz nie ma ,ale bedzie lub juz jest po równie świetnej suczce Dirke BR.
Żeby coś się dowiedzieć najlepiej telefon w dłoń i dzwonić po hodowlach bo nie każdy ma czas na robienie strony internetowej.
Wanda

psy: Beta(*),Dracoh(*),Basma,Ginnger,Hocus,Denzel,Lara
Hodowla: Szczęście Ty Moje

Postprzez tigrunia » 2008-08-22, 09:38

alicja napisał(a):Jejciu myslę że to nie tak daleko :-) .Ja do Bydgoszczy jeżdziłam przez cały rok do szkoły w prawie kazdy piątek i wracałam w niedzielę :-) Chciałam pani odpisać na prywatą wiadomość ale na tigrunia nie moge wysłać wiadomosci.

Napisałam do pani na gg .. proszę o odzew jak będzie Pani dostępna ;-)
Wiadomości do mnie dochodzą - nie wiem dlaczego od Pani nie :-(
tigrunia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hodowle Berneńczyków