Prawie miniberny ;)

Moderatorzy: Aga-2, Milla

Prawie miniberny ;)

Postprzez Ania od Berena » 2010-12-18, 21:41

Kopiuję ze Psich Ratowników. Maluszki "prawie jak" mini berny ;)
http://www.psiratownicy.pl/forum/viewto ... =13&t=1489
"Dostałem informację o trzech bidach, które poszukują domu, inaczej wylądują w schronisku. Chociaż też pewne to nie jest, bo okoliczne schroniska nie są zainteresowane przyjmowaniem.

Zadzwoniła do mnie pani, która dowiedziała się, że pomagamy psom. Ponad miesiąc temu przypałętała się do nich taka mała biglowata suczka, któą przygarnęli, bo to na wsi, bo psiaka sie wyżywi na odpadka, bo mała... była milutka, dużo nie jadła, spała sobie grzecznie w sieni i wszystko było okej, do czasu aż 3 dni później, w święto niepodległości okazało się, że z suczką coś nie tak.

A dokładniej 3 razy nie tak.:crazyeye:

No więc ludziom się wydawało, że dadzą radę, ale że to biedna rodzina, że pies ma na wsi ściśle określone zadania, a te niespecjalnie się sprawdzają, zaczął być problem. Pani zadzwoniła do Straży Miejskiej do Lubina, ale wiadomo - wieś ich nie interesuje. Schronisko w Legnicy - nie da rady. Przyszła zima, psiaki sobie urosły, skończyły pić mamine mleko, coś trzeba do michy dać i to jest problem.

Byłem tam u nich - malutka lepianka, 5 osób dorosłych, 4 dzieci, dziury zatykane deskami w dachu i ten bidulec. Karmić tego nie ma za bardzo czym, nikt im nie chce pomóc, zaczęli rozważać wywalenie tego zwierzyńca do lasu. Jak przyjechałem, to byli pewni, że od razu je wezmę i sprawa z głowy.

No ale ja nie mam ich gdzie wziąć, a te maluchy już powoli zaczynają być problemem dla tych ludzi, więc zastanawiam się na ile starczy im dobrej woli, żeby ich jeszcze potrzymać. Zawiozę im jakieś żarełko, żeby ich na razie nie wywalili, ale trzeba im znaleźć jakieś nowe miejsce. Zobaczcie jakie słodziaki. Są super z socjalizowane, cały dzień przebywają z dziećmi, a na noc wychodzą spać do sieni, która nie jest co prawda ogrzewana, ale jest wewnątrz domu, więc nie zamarzną. Mają miesiąc i nie są niestety odrobaczone, ani zaszczepione, ale tych ludzi na to nie stać... a że święta za pasem, to może tym małym szczonkom gwiazdka pod choinkę przyniesie nowy domek?"
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ania od Berena

Ostrzeżeń: 0
psy: Beren(*),Luthien(*),Yuki (*)Yato(*), Milka, Malina

Powrót do Pozostałe zwierzęta do adopcji