Był prezentem-niespodzianką... Słodki Ben ma dom :)

Szczęśliwe zakończenia - czyli udane adopcje

Moderatorzy: Aga-2, Milla

Re: Był prezentem-niespodzianką... Słodki Ben czeka na dom.

Postprzez olki » 2010-04-14, 21:39

Droga Pani!Pisząc:'podeszwy"nie miałam na myśli" nijakiego" miejsca Bena w naszym domu,tylko chciałam podkreślic wyjątkowość Bena i szybkość nabierania nowych umiejętności.Tym bardziej mi przykro,bo P.ELA starannie dobiera nowe rodziny dla swoich tymczasowych psów.Fakt ,że Ben tyle czekał to nie było to efektem naszego niechciejstwa tylko była taka potrzeba.Przykro mi ,że w tak prosty sposób zostaliśmy osądzeni i 'spoliczkowani"na portalu.
BENOWI krzywda się nie dzieje i mam nadzieję ,że kiedyś nasz niepełnosprawny synek powie osobiście:MÓJ KOCHANY BENUś.
olki

Ostrzeżeń: 0
psy: BEN

Postprzez ElzaMilicz » 2010-04-14, 21:42

Nie rozumiem co tu się dzieje :?:

Z Olkami rozmawiamy codziennie. ( jak i z innymi bezpośrednio po adopcji )
Dom jest najwyższej klasy. Ania od Berena zna rodzinę osobiście.

To wycieranie łap to moja sugestia.
Jakby ktoś miał wątpliwości to też może być pomocne w nawiązywaniu więzi między psem a nowymi opiekunami.
ElzaMilicz

psy: DONA [Meda], Szila

Postprzez olki » 2010-04-14, 21:45

Pani Elu jest Pani prawdziwym skarbem i chodzącym ciepłem ,ogromem wiedzy.JESZCZE RAZ ZA WSZYSTKO DZIEKUJEMY . :->
olki

Postprzez iwamir » 2010-04-14, 21:49

Cieszę się, że Ben zamieszkał w super domku z rodziną, która da mu dużo miłości. Na "pocieszenie" dodam, że jak Brus przestał tęsknić za Elą to przestał być taki potulny :lol: Pokazał swoje prawdziwe oblicze :-D Chcę powiedzieć, że dopiero po pewnym czasie Brus doszedł do siebie i poczuł się bezpiecznie, u siebie.
Pozdrawiam i życzę Wam wszystkim wspólnych, wspaniałych chwil.
iwamir

Postprzez Barbara_Bi » 2010-04-14, 21:53

Odkąd znalazłam to forum jestem "fanką" pani Eli (Elzy) FANTASTYCZNA DZIEWCZYNA!
Rozumiem, że nie może dać domu wszystkim bernom i innym bidom. I tak bardzo dużo dla nich robi!!!
Ale zmierziło mnie nazwanie przez olki nas forumowiczów "ciekawskimi" i wyczułam w poście nowych ludzi Bena, że nie traktują go podmiotowo. Przecież ten pies tyle stracił. Należy mu się za to rekompensata, a nie pokorne czekanie na łaskawą uwagę państwa. Mam nadzieję, że histeryzuję.
Barbara_Bi

psy: BPP (Taga(*) King(*) Kaja(*)), Atena (znalezisko)

Postprzez annasm » 2010-04-14, 22:07

Sorry ale histeryzujesz.
Należy mu się nie rekompensata ale porządny prawdziwy dom z miłością ale i obowiązującymi regułami.
Ja hasło "ciekawscy" odebrałam jako obciążone raczej pozytywnym znaczeniem. A o podmiotowym czy przedmiotowym traktowaniu psa nie da się chyba wypowiadać na podstawie jednego postu.
Przeprasza że się wtrącam ale ja tez mimo że z tą sprawą nie mam nic wspólnego poczułam się w jakiś sposób Twoim postem dotknięta. Tym bardziej że na zdjęciach widać ciepło jakie otacza Bena w nowym domu.
annasm
Administrator

psy: CHUCK Tanais(*), WINNIE(*) I COOPERS CHOICE

Postprzez Barbara_Bi » 2010-04-14, 22:19

O matko, ja na prawdę mam nadzieję, że histeryzuję. I pewnie tak jest, ale tak mi żal Bena. Czuję co on czuje. Chyba w poprzednim życiu byłam psem.
Barbara_Bi

Postprzez olki » 2010-04-14, 22:48

Obrazek
CZY NAPRAWDĘ WYGLĄDAM NA SMUTNEGO?
olki

Postprzez olki » 2010-04-14, 22:52

A TO FRAGMENT MOJEGO PODWÓRKA :-D
Obrazek
olki

Postprzez Tess » 2010-04-14, 23:28

Hmmm - mam nieodparte wrażenie, że Ben wygląda na zadowolonego i zadomowionego psa :mrgreen: Gratuluję Wam wspaniałego towarzysza, a Benowi świetnej rodzinki!
Tess

psy: Niuniuś i Mila ( Maisa Szumiaca Knieja )

Postprzez dorciaj » 2010-04-15, 08:18

Barbara_Bi napisał(a):O matko, ja na prawdę mam nadzieję, że histeryzuję. (...) ale tak mi żal Bena.

Histeryzujesz - to pewne ;-)

Olki - widać po zdjęciach, że Ben ma u Was jak u raju :-D - wspaniałe towarzystwo - domek - podwórko :-) - czego chcieć więcej. Życzę Wam i Benowi jak najlepiej :-)
Powodzenia!
dorciaj

psy: Fito Piorun Aris

Re: Był prezentem-niespodzianką... Słodki Ben ma dom :)

Postprzez aga.galin » 2010-04-15, 08:38

Fajnie,fajnie. Też Wam dużo szczęścia życzę. I się wcale kobieto nie przejmuj - szukanie drugiego dna i dzielenie włosa na czworo to już poniekąd cecha narodowa ;-)

Ja też wycierałam łapy przy brzydkiej pogodzie. Ba, dzieci też w butach po domu nie biegają. Mało tego - nie pozwalam jeść na sofie - a psa to już w ogóle na nią nie wpuszczam - taka ze mnie apodyktyczna zołza :-P
aga.galin

psy: REDI, PETRA, BASTER [*] i ...

Postprzez Tańka » 2010-04-15, 08:44

Benuś, powodzenia w nowym STAŁYM domku! Widać, że to raj i domowe ciepełko. Pewnie trochę tęskini, ale pokocha was, kiedy zrozumie, że to jego miejsce. Ela też tęskni i pewnie stąd jej post, że jest smutny, co tak bardzo poruszyło Barbarębi. P.S. Ja też wycieram Yokiemu"podeszwy" ;-) Trzeba wycinać włosy pod spodem między poduszeczkami, wtedy mniej się wnosi ;-) Pozdrawiam i cieszę się bardzo, że Ben ma taki kochany domek :-D
Tańka

psy: Yokozuna z Deikowej Doliny (*), Echo mix

Postprzez Tess » 2010-04-15, 09:44

Ja przy błotnistej pogodzie jestem taka okrutna, że łapy myję w misce i dopiero potem wycieram :roll:
Tess

psy: Niuniuś i Mila ( Maisa Szumiaca Knieja )

Postprzez daria » 2010-04-15, 11:17

Ela dla psa znajduje domy,najlepsze jakie berny mogą mieć,przejść przez jej "sito"potrafią tylko osoby o wielkich i otwartych sercach,ludzie kochający psiaki i nie traktujący ich przedmiotowo.

Barbaro Bi źle zinterpretowałaś te posty.

Olki życzę Wam dużo radości z bycia rodziną dla Bena :-D :-D :-D
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez Roxanka » 2010-04-15, 14:11

Rane, o co tu chodzi?
Moja Roxa jak wraca do domu ze spaceru jak leje deszcz też sama staje na klatce i czeka na wytarcie łap i brzuchola.
Czy wobec tego jest źle traktowana? Kto nas zna, ten wie.
Bardzo się to zresztą przydaje,jak się wyjeżdża z psem na wakacje. Mieszkając u kogoś trzeba zachować czystość i wycieranie łap przed wejściem do domu,to normalka. My też wycieramy buty.
Roxanka

psy: TUNDRA Maltabar [']

Postprzez kerovynn » 2010-04-15, 15:05

Dajmy spokój nieporozumieniom :-D , nadwrażliwość Barbary_Bi rozumiem bo tez to mam, ale post olki odebrałam jak najbardziej pozytywnie. Ben z konieczności był dość długo w DT, Ela jest fantastyczna dla psów to co się dziwić, że tęskni, a raczej tęsknią oboje za sobą :-D. Teraz ma już dom stały, fajnych i odpowiedzialnych opiekunów, potrzeba tylko czasu by się przyzwyczaił :-D . A czekanie na wytarcie podeszew to sprawa oczywista. Nie zawsze się ma ręcznik pod ręką :-D
Olki nie przejmuj sie za dużo - my się tu nie zawsze po główkach głaszczemy ;-) :-D , czasem trzeba "przełknac żabę" dać na luz i wstrzymanie i na spokojnie wyjaśnić sprawę. Emocje niestety są jak młode konie, jak ich nie powstrzymasz to potrafią nieźle ponieść i narozrabiać :-D . Najważniejsze jest to, że wszyscy tu KOCHAMY psy :-D
Ostatnio edytowano 2010-04-15, 20:50 przez kerovynn, łącznie edytowano 1 raz
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez annasm » 2010-04-15, 17:53

A ja wredna i okrutna zołza mokre psy zamykam w garażu żeby obeschły - leniwa jestem i nie chce mi się wycierać - moje jak wlezą i się otrzepią błoto mam na suficie :lol:
annasm
Administrator

psy: CHUCK Tanais(*), WINNIE(*) I COOPERS CHOICE

Postprzez Julian » 2010-04-15, 19:01

Nasz Julian i nie tylko on ,bo Zuzia też,nienawidzi wycierania łap i bandzicha. Często przy tym udaje baaardzo głuchego,przepycha się pupą i wtedy każe mu czekać w przedpokoju aby trochę zmiękł.Po góra 5 minutach pies wita mnie gorącym uśmiechem i poda każdą łapę,mordę ,brzuch i co tylko bym chciała.Jest super!
Ben na zdjęciach wyglada na zadowolonego ,tymbardziej ,że jest jeszcze "świeżynką". :-)
Julian

psy: Julian (*) ,Dumka (*) Berta ,Kronos

Postprzez Barbara_Bi » 2010-04-15, 19:22

Miałam już nie pisać, ale to się zrobił wątek o wycieraniu łap :!: :roll: może przenieść te posty do nowego tematu :?:
Na dodatek okazało się, że na tym forum działa ekipa brutalnych, sadystycznych wręcz okrutnych wycieraczy psich łap :shock: a ja myślałam, że tu takie fajne ludzie są ;-) I tak Was lubię :-)
Przecież nie o wycieranie łap mi chodziło...
Barbara_Bi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Już w nowych domach