„Firmowy” Blake –Dziękuje "Alice"i "kresce"za DOM

Szczęśliwe zakończenia - czyli udane adopcje

Moderatorzy: Aga-2, Milla

Re: „Firmowy” Blake – 7-letni barneńczyk szuka domu PILNE!

Postprzez Busola » 2010-02-18, 22:54

kreska napisał(a):Alicjo padla mi karta SIM w telefonie :evil: wysylam Ci na PW drugi numer, jesli mozecie to przekazcie go stróżom na wszelki wypadek :roll:
O wyprawce zywieniowej dla Blaka wiem od ostatniej wizyty :mrgreen: nie wiem czy ja sie sama nie rozplacze od tych komitetow ;-)
Kod: Zaznacz cały
chyba mam chętnego na Blake'a :lol:

Blake ma jutro trafic do ludzi ktorzy mysla o tym zeby zostal u nich na stale, mam nadzieje ze sie nie rozmysla i ze bedzie mu dobrze :-D ale na wszelki wypadek "potrzymaj" chetnego przez jakis tydzien, jesli mozesz :?:
Jutro moge nie otrzymac metryki/rodowodu bo pan wlasciciel jest po przeprowadzce i moze sie jej nie do szukac ale obiecal ja dostarczyc.

pozdr

chętnego trzymam ;-)
na razie powiedziałam że (zgodnie z prawdą mi wiadomą :-P ) psiak najpierw pojedzie do DT na ogledziny behawiorysty i weta), uprzedziłam że być moze jest ktos inny zainteresowany.

Co nieco o rodzinie:
mieszkają pod Toruniem, dwoje dzieci (3 i 6 lat), mili , sympatyczni (wiem wiem, czasem to bywa złudne ;-) ) Zainteresowali sie bernem gdyż mój znajomy znający Dalmiske sie nią ...pochwalił i opowiadał tzw. cuda-wianki :lol: i tak zaświeciła im sie lampka na bernusia. Wadą tego domku jest to iż ...to byłby ich pierwszy pies :roll:
W razie czego mogę zrobić wizytę i potrzymać ich na innego potrzebującego, jednak zdaję sobie sprawę że tą rodzinkę najpierw trzeba wyedukować (książeczki i rady mogę zapewnić ;-) )
Busola

Ostrzeżeń: 0

Postprzez kerovynn » 2010-02-19, 11:00

Łzy to sie najbardziej chyba p. Jackowi-stróżowi poleją :-( . Cudownie, że udało się wszystko załatwić :-D
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Tańka » 2010-02-19, 14:01

To w razie czego może następny potrzebujący domu bern, trafiłby do "busolowego" domu znajomych :?: Jak tak chętnie berna chcą przygarnąć :?: Ala trzymaj ten dom-może na przyszłość. W razie jak byłabym potrzebna chętnie pomogę, bo jesteśmy z Torunia-teraz już spod Torunia ;-)
Tańka

psy: Yokozuna z Deikowej Doliny (*), Echo mix

Postprzez Alice » 2010-02-19, 18:39

I stało się - Blake pojechał do nowego domu :mrgreen:
Czekamy na wieści od Kreski, jak Blake zaaklimatyzuje się w nowym domu, a tymczasem parę zdjęć z odbioru :-)
Obrazek
Obrazek

I już z Kreską :-D
Obrazek
Obrazek
Alice

psy: Tori von Romanshof

Postprzez daria » 2010-02-19, 19:07

Super :-D wielkie dzięki dziewczyny i czekamy na wieści :-D
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez MagdaMR » 2010-02-19, 22:58

Busola napisał(a):Co nieco o rodzinie:
mieszkają pod Toruniem, dwoje dzieci (3 i 6 lat), mili , sympatyczni (wiem wiem, czasem to bywa złudne ;-) ) Zainteresowali sie bernem gdyż mój znajomy znający Dalmiske sie nią ...pochwalił i opowiadał tzw. cuda-wianki :lol: i tak zaświeciła im sie lampka na bernusia. Wadą tego domku jest to iż ...to byłby ich pierwszy pies :roll:

Ojej! Niedoświadczeni dorośli, małe dzieci i dorosły podwórzowy samiec to chyba dość ryzykowny zestaw... :oops:
MagdaMR

psy: hovawarty Alfred[*] i Era, OB Belga, mix Gawrosz

Postprzez kreska » 2010-02-20, 00:41

Zdjecia z nowego domku, mam nadzieje ze juz stalego powinny pokazac sie w przyszlym tygodniu bo dzis nie mialam do tego glowy :roll:
Blake jest cudnym psem :!: po dotarciu na miejsce obsikał wszystko co sie dalo i bardzo dokladnie sprawdzil swoj nowy teren :-D ma piekna bude a przede wszystkim fajne dzieciaki do towarzystwa :!: 3 letniego chlopca i 10 letnia dziewczynke, ktorzy oszaleli na jego punkcie. Nie wiem czy go nie "przechrzczą" na Blade "wieczny lowca" ;-)
Przyszli wlasciciele naprawde wygladaja na odpowiedzialnych i mam nadzieje ze nie skanczy sie na wygladzie ;-) zadeklarowali go zachipowac a w weekend pojda do weta na kontrolne badania i odrobaczenie. Zreszta weta maja po sasiedzku dwa domy dalej wiec opieka weterynaryjna 24h ;-) nowy pan troszke sie zmartwil ze nie przywiozlam razem z Blakem jego poslanka zeby mial swoj zapaszek i czul sie bezpiecznie ale nie dano mi nawet szansy bo a. spal na slomie b. buda zostala wywieziona przed zabraniem Blaka :roll: dlatego pewnie chlopak nie chcial zbytnio jesc w ciagu dnia :-| nowa pani sie troche martwila ze Blake poturbuje dzieci ale odetchnęła z ulga a widok meza z dziecmi miziającego Blake po brzuchu skomentowala "widze ze okres probny juz sie skonczyl" :mrgreen:
Nie dostalam jeszcze zadnych papierow od prawowitego wlasciciela, mam je dostac w tygodniu.Przekazanie prawa wlasnosci bedzie na mnie a jak DT sie sprawdzi i zadeklaruje na 100% to przepisze prawa na podstawie umowy adopcyjnej.
Dziekuje Alicjo za pomoc Twoja, mamy i sasiada ;-)
pozdr
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez Majszczur » 2010-02-20, 00:56

Pies stróżujący... horyzontalnie :mrgreen: ... zdrowo się uśmiałam jak zobaczyłam fotę tego stróża z wrotkami wywalonymi w górę :lol:

Imponują mi Wasze błyskawiczne akcje!

Czy nowi właściciele będą go kastrować :?: ... niemłody jest, ale jednak samiec :->
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez Busola » 2010-02-20, 08:42

MagdaMR napisał(a):
Busola napisał(a):Co nieco o rodzinie:

Ojej! Niedoświadczeni dorośli, małe dzieci i dorosły podwórzowy samiec to chyba dość ryzykowny zestaw... :oops:

Madzia - nie zgadzam sie ;-)
rodzina która CHCE, jest odpowiedzialna i do tego nie "spaczona" psimi doświadczeniami z psem który również nie ma złych doświadczeń (nic na to nie wskazuje). Uważam że gorszy zestaw to TA rodzina i pies po tzw przejściach.

A Blakowi/dowi życzę długich lat w nowym domku :->
Busola

Postprzez Cefreud » 2010-02-20, 09:02

trzymamy kciuki za pomyślność Blake!
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez daria » 2010-02-20, 09:18

To czekamy na foteczki :-D
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez MagdaMR » 2010-02-20, 10:06

Busola napisał(a):A Blakowi/dowi życzę długich lat w nowym domku :->

Ależ ja też, z całego serca! :-D Tak tylko dmucham na zimne. Ale oczywiście są różni dorośli i różne dzieci - trzeba to ocenić w bezpośrednim kontakcie. Jasne, że lepszy ktoś bez doświadczenia, ale za to odpowiedzialny, serdeczny i pełen dobrej woli niż "doświadczony", który traktuje psa jak domowy sprzęt, któremu wystarczy buda i pełna miska.
MagdaMR

psy: hovawarty Alfred[*] i Era, OB Belga, mix Gawrosz

Postprzez kreska » 2010-02-20, 13:35

Pies stróżujący... horyzontalnie :mrgreen:

:mrgreen: tak samo sie zachowal podczas wizyty sasiada w nowym miejscu, troszke sie balam ale zupelnie nie potrzebnie. Moze mu to strozowanie sie uaktywni za jakis czas, jak sie poczuje panem na swoim terenie :roll:

Czy nowi właściciele będą go kastrować :?: ... niemłody jest, ale jednak samiec :->
tak wspominali o kastarcji ale decyzja dopiero zapadnie po konsultacji u zaprzyjaźnionego weterynarza.

Dzis dzwonil do mnie p.Jacek , ktory sie opiekowal Blakiem, jest naprawde bardzo przejety jego losem i gdyby nie fakt ze mieszka w centrum Warszawy na Marszalkowskiej to wzialby go do siebie ale tam naprawde nie ma gdzie wychodzic z psem :roll:

pozdr
kreska

Postprzez Wydra » 2010-02-20, 16:16

Z wielką przyjemnością czyta się takie wpisy,ja niby też nie miałam do czynienia z dużymi psami a teraz mam je 3 i wcale nie ma żadnych problemów.Dużo miłości i stanowczość to już dużo aby wszystko się udało.Nowym opiekunom życzę aby pokochali psiaka a on na pewno zrobi to samą z nawiązką :lol:
Wydra

Postprzez anula » 2010-02-20, 16:31

wpaniale, że tak dobrze się sprawy potoczyły - świetna robota :mrgreen:
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez Tańka » 2010-02-22, 10:20

Superek! To się nazywa tempo :!: :mrgreen:
Tańka

psy: Yokozuna z Deikowej Doliny (*), Echo mix

Postprzez BASTARD » 2010-02-23, 14:34

wspaniale!
BASTARD

psy: DSPP Baster

Postprzez Wydra » 2010-02-24, 15:21

Aniu!czy tego pana mogę już przenieść do DS :?:
Wydra

Postprzez Wydra » 2010-02-27, 14:24

Aniu! a co tam u Blakiego słychać. :?:
Wydra

Postprzez kreska » 2010-02-28, 00:22

Mysle ze mozna przeniesc do watku znalazly dom :-D Blake jest zakochany w dzieciach a rodzice kochaja dzieci wiec final jest szczesliwy :!: Byly wlasciciel jeszcze nie znalazl czasu na przekazanie dokumentow :evil: wiecej szczegolow obiecuje w przyszlym tygodniu :-)

pozdr
kreska

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Już w nowych domach