Sabina je 3 x dziennie, w tym 2x suche namoczone(w sumie troche mniej niz minimalna dawka dzienna danej karmy) oraz gotowana przegryzka (ok 0.4 litra najczesciej ryz, mieso, marchewka), dostaje tez od czasu do czasu sztuczne malutkie(8-10 cm) kostki lub sporadycznie pol surowej szyi z indyka na zeby. Z dodatkowych preparatow daje jej Arthro Ha (z przerwami).
Jesli chodzi o karmy to po wszystkich light Saba byla przerazliwie glodna i nie dos ze nie chudla to raczej tyla. Wymienie karmy ktore Sabina jadla i uwazam ze sa OK:
Lukullus Wołowina charolaise i pstrąg
Arden Grange Adult Large
Taste of the Wild High Prairie
Taste of the Wild Pacyfic Stream
Fish4Dogs z dorszem
Te dwie ostatnie z ryba sa najlepsze, pies po nich nie jest wiecznie glodny, no i wydaje mi sie ze jest mniej uczulona.
U Saby nie widze zeby sie "starzala", ale jest psem statecznym, na spacerach chodzi nie biega i raczej na bardzo dlogie wedrowki sie nie nadaje. Natomiast na nasze powitanie cieszy sie jak szczeniak i czasem mam obawy czy z tej radosci nie zrobi sobie krzywdy
Ps odmlodzilam Zornika, wydawalo mi sie ze ma 6 lat tak jak Sabinka, ale zycze mu zeby tak zostalo