Słodka Greta już ma szczęśliwy dom-DT stał się DS

Szczęśliwe zakończenia - czyli udane adopcje

Moderatorzy: Aga-2, Milla

Re: Słodka Greta szuka ciepłego domku

Postprzez Wydra » 2010-01-26, 22:04

Asia K.L. napisał(a):Roma, właściwie masz rację, choć przez te wszystkie dni nie mamy żadnej informacji, czy Greta została poddana zabiegom czy nie i jakim, więc dla mnie nie było do końca jasne, czy decyzja dawno już podjęta została zaakceptowana przez najbardziej zainteresowane osoby.

No więc co zrobić w takiej sytuacji?
Wydra

Ostrzeżeń: 0

Postprzez dorciaj » 2010-01-26, 23:02

Roma napisał(a):No więc co zrobić w takiej sytuacji?

Roma myślę, że przede wszystkim powiadomić Panią Elę, że forumki dają jej zielone światło i niech działa tak jak jej serce, weci, doświadczenie i rozum podpowiadają. :->
Myślę, że Pani Ela musi wiedzieć, że nikt do Niej nie ma o nic pretensji, a ta dyskusja choć przetoczyła się w tym wątku dotyczy raczej ogólnych zasad współpracy między skarpetą a DT (choć niefortunnie się złożyło, że akurat tak personalnie rozpatrujemy te zagadnienia)
(to moje zdanie :-> )
dorciaj

psy: Fito Piorun Aris

Postprzez Asia K.L. » 2010-01-26, 23:04

Poprosić o wypowiedź Elę, która daje DT dla Grety.
Wy kontaktujecie się mailowo, macie od siebie nawzajem jakieś informacje. Tak sobie myślę, że faktycznie bez sensu jest wałkować ciągle ten sam temat, natomiast dobrze by było gdyby ktoś kto ma kontakt z Elżbietą napisał, jak obecnie wygląda sytuacja Grety, co dalej zostało zrobione, jakieś rtg chorej łapy?, co z guzami, zostały wycięte, czy jeszcze nie?, czy zostały poddane badaniom, czy potraktowane jako zabieg kosmetyczny? Ewentualnie na kiedy zaplanowane są kolejne badania?
Co mówią weci o jej stanie zdrowia, jakie dają szanse na wyzdrowienie?, jakie są prognozy co do dalszego jej życia?, czy dokuczające jej choroby będą nawracać, czy musi brać jakieś leki dożywotnio?

Takie informacje dadzą większy obraz jej stanu zdrowia, pokarzą, ze DT dostał informacje o zielonym świetle co do diagnozy i leczenia i działa dalej oraz możliwość na rozmawianie z ludźmi o DS.
Asia K.L.

psy: Sabrina, Prima,Neri, Dafne, Bonnie, Brenda
Hodowla: Świat Czterech Łap

Postprzez Alicja i Spartki » 2010-01-26, 23:37

Przepraszam ze zdiełąm post o Greci.Jutro zadzwonie do pani Eli i porozmawiam na temat jej leczenia.Poproszę aby przekazała informacje na forum. Dałam ogłoszenie o adopcji na alegratce,zobaczymy z jakim skutkiem.
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez Alicja i Spartki » 2010-01-27, 13:35

Wklejam post na temat Greci który otrzymałam dzisiaj od pani Elżbiety, pozdrawiam alicja

Pragniemy zapewnić wszystkich, którzy troszczą się o los Greci, że ma bardzo dobre warunki bytowania. Zakończyła właśnie swoje „dni suczkowe”, tak więc może już spokojnie wyjeżdżać na dalsze badania. Najważniejsze jest jednak to, że nasze psiaki wspaniale współżyją z Gretą, może u nas więc przebywać tak długo, jaka będzie tego potrzeba.
Elżbieta
Alicja i Spartki

Postprzez daria » 2010-01-27, 16:07

:-D super,teraz tylko pozostaje spokojnie czekać na diagnozę ,p.Elżbieto wielkie dzięki :-D
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez dorciaj » 2010-01-27, 19:14

No to wspaniale, to teraz mocne kciuki za dobre wieści u weta :-)
dorciaj

psy: Fito Piorun Aris

Postprzez Asia K.L. » 2010-01-27, 20:44

Alicja, dziękuję bardzo o takie wieści właśnie chodziło, teraz czekamy na dalsze badania i informacje o stanie zdrowia Greci
Asia K.L.

psy: Sabrina, Prima,Neri, Dafne, Bonnie, Brenda
Hodowla: Świat Czterech Łap

Postprzez kerovynn » 2010-01-28, 12:14

P. Elżbieto - dziękuję za dobre wieści i super opiekę nad Grecią :-D - teraz pozostaje nam czekać na wyniki dalszych badań. trzymamy kciuki, żeby były jak najbardziej optymistyczne :-)
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Julian » 2010-01-28, 23:18

ElzaMilicz napisał(a):Przejrzałam cały wątek rozliczeniowy:
viewtopic.php?f=39&t=3742&view=unread#unread

Nigdzie przy wpłatach nie znalazłam nicku kajkaw.
Wg mojej wiedzy osoba ta, na tym forum, w żaden sposób nie uczestniczy w pracy grupy zaangażowanej w pomoc bezdomnym szwajcarom (transport, DT, wizyty przedadopcyjne itp.).
Dlatego nie rozumiem zasadności tego wpisu:

kajkaw napisał(a):Jezu Therios. :shock:
Już drożej sie nie da, no jeszcze Arka ma podobne ceny tylko niewiele za nimi idzie.
Therios sprzęt ma super i na tym koniec jak dla mnie- zero przekonania do tej lecznicy :evil:
Propnowałabym dr.kobiałke lub dr.Szydłowskiego-to nasz wet jak coś powołać sie na mnie i Julka napewno policzy was rozsądnie. :-D

Roma, jako koordynator, bezpośrednio po moim pytaniu napisała:
Roma napisał(a):Ja sobie myślę, ze skoro Grecia jest u Eli w DT,to ona powinna decydować gdzie leczy psa.My tylko powinnyśmy ustalić czy sunia ma być dalej leczona czy nie.Moim zdaniem nie możemy decydować z usług jakich wetów będzie potencjalny DT korzystał.To opiekun jest bezpośrednio z psiakiem.

co nie pozostawia żadnych wątpliwości.

Julian i kajkaw to osoby blisko ze sobą spokrewnione.W wątku rozliczeniowym istnieje wpłata konkretnie na opiekę obu suczek. Piszę to tylko w celu wyjaśnienia.Osobiście podziwiam pracę osób ,które pomagają szwajcarom czynnie.My możemy pomóc w obecnej sytuacji tylko finansowo.
Moim zdaniem osoba która podejmuje się DT sama musi decydować o wyborze opieki weterynaryjnej,poza stroną finansową ,jest także zaufanie do lekarza.
Julian

psy: Julian (*) ,Dumka (*) Berta ,Kronos

Postprzez Alicja i Spartki » 2010-01-29, 15:36

Zimowe fotki Greci -poważna Grecia :-)
Obrazek
tu jestem szukajcie mnie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Grecia ciepło pozdrawia wszystkich którym tak bardzo na sercu leży jej dobro
Alicja i Spartki

Postprzez Wydra » 2010-01-29, 21:56

Dziękujemy za fotki i życzymy zdrówka ślicznej Greci :lol:
Wydra

Postprzez daria » 2010-01-29, 23:45

buziaki dla dziewczynki :-D
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez Hekate » 2010-01-30, 11:13

piekna panienka, widać że świetnie się u pani Eli czuje.
Hekate

Postprzez kerovynn » 2010-01-30, 11:23

Kurcze, jaka ona jest śliczna..... :-D :-D :-D , aż mi się płakać chce na myśl o jej dolegliwościach :cry:
trudno, przynajmniej nie jest już w przytulisku. Jak ma się dobry dom i kochanych ludzi to i cierpienie łatwiej znieść...
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Hekate » 2010-02-18, 11:05

Czy ktoś ma jakieś nowe wieści od pani Eli ?
Hekate

Postprzez Alicja i Spartki » 2010-02-18, 22:58

Grecia-tekst przesłany przez panią Elę

1.LECZENIE. Zażywa hormon tarczycy. Otrzymała serię leków przeciwzapalnych w związku z kulawizną. Za tydzień jesteśmy umówieni na kolejną wizytę u lekarza.
2.DOM STAŁY. Potrzebny jest dom, który zapewni jej dużo miłości i spokoju. Nie wydaje mi się, aby nadawała się ona do intensywnych zabaw z innymi psami lub też z dziećmi. Również spacery muszą być dostosowane do jej możliwości.
Najlepszy byłby dom z ogródkiem no i pełen miłości do czworonogów. Greta obecnie wychodzi z domu do ogrodu tylko jakieś cztery razy dziennie i tylko na 5-10 minut. Myślę, że głównym powodem tego są niskie temperatury.
W sprawie Greci odebrałam 3 telefony od osób zainteresowanych przygarnięciem jej. Tylko jedna z osób wykazała większe zainteresowanie i możliwe, że nawiąże jeszcze kontakt pod koniec lutego.
3.KOSZTY LECZENIA. Wydatki związane z pobytem Grety w moim domu, w tym również z jej leczeniem, pokrywam z własnych środków finansowych.
W tej sprawie kontaktowałam się już wcześniej z Romą – moderatorem działu adopcyjnego.
Greta serdecznie pozdrawia wszystkich zainteresowanych jej losem.
zdiecie Greci z Kajtkiem
Obrazek
Dodam od siebie że bardzo się cieszę że Tamisia spartkowe dziecie :-) i Norcia z Kajtkiem mają tak przyjazny stosunek do Greci i ze coraz częsciej widać u niej lepsze samopoczucie.
Ostatnio edytowano 2010-02-18, 23:07 przez Alicja i Spartki, łącznie edytowano 1 raz
Alicja i Spartki

Postprzez Hekate » 2010-02-18, 23:03

Greciu kochaniutka, mam nadzieje ze kochający domek stały szybko się znajdzie, choć jestem pewna że u pani Eli ci równie dobrze :mrgreen:
Hekate

Postprzez Alicja i Spartki » 2010-02-18, 23:09

Zaręczam że bardzo dobrze :-) :-)
Alicja i Spartki

Postprzez Wydra » 2010-02-19, 00:29

Grecia ma bardzo ufne oczy.Widać, że jest szczęśliwa.Oby znalazła stały kochający dom.
Wydra

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Już w nowych domach