No to może my sie przyznamy jak to było ze spartkami na wystawie

,ponieważ temat poważny dyskusje i wyniki więc bardzo postaram sie żeby było poważnie

.chociaż dobrze wiem ze gdzie spartki to jakoś trudno sie dopatrzeć powagi

,no ale co ja poradzę tacy jesteśmy i już

ale zaczne od poczatku.
Bardzo dziękuje Ani za miłe przyjęcie.Strasznie sie cieszę ze poznałam prawie cały ród z hodowli Maleństwa

Anie Ozzika Irka,Ulę i Nemo oraz wielu miłych ludzi i zwierzaków .Powiem tak Ania i Jacek maja zajefajny Grilllll

-oj pojadło się pojadło -o zapitce nie wspominam bo jest przed 22
.No ale do rzeczy
Bardzo się cieszę ze Gabrysia tak bardzo sie sędziemu spodobała,bo jak tylko wbiegłam z nią na ring to juz wiedziałam ze lekko to nie będzie

.Za diabła nie chciała mi się na początku ustawić w pozycji wystawowej -pewnie myslała ze jest w przedszkolu i zaraz zaczniemy zabawę z dziecmi .Od razu siadała na tyłek. No ale kiedy trzeba było zrobić kółeczko to już jakoś poszło

.kiedy stanęliśmy do opisu sędzia sprawdził zęby budowę Gabrysia wpadła na cudowny pomysł że po co tak bez sensu stać skoro można pobawić się z panem sędzią .I zaczęło się

zamiast stać przed sędzią jak piękna laska Gabrysia zrobiła SIAD potem panu sędziemu podała lewą łapkę

potem prawą łapkę,nie obyło się oczywiście żeby nie zrobić przybij piąstkę

a na zakończenie żeby pani dostała całkowicie zawału i nie podniosła sie już z gleby odwaliła swój stary numer SIAD ZAJĄCZKA

.Już oczami wyobrażni widziałam własny pogrzeb przez te jej wydziwianie i czekałam kiedy sędzia powie proszę zejść z ringu a tu nic. Pan sędzia okazał się człowiekiem bardzo miłym i do tego bardzooo tolerancyjnym w stosunku do takich podlotków, wesołym i cierpliwym. Kiedy Gosia Megowa wysyłała mi wzrokowe esemesy

coby Gabrysi wsadzić rękę pod brzuch żeby piknie stała już miałam zabrać się do dzieła a tu pan sędzia mówi,,,,,,,,,,,ależ proszę jej nie wsadzać reki pod brzuch bo zaraz garba dostanie i będę musiał napisać ze jest garbata

,może mi pani wierzyć ze to jest piękna suka i nie musi pani jej urody poprawiać a to że tak miło sie ze mną wita to bardzo fajne .Ja juz ją dokładnie obejrzałem i swoje zdanie mam a panie zaraz przeleją je na papier. Trochę mi ulżyło ciśnienie opadło i pomyślałam sobie nie będzie taK ZLE

jestem bardzo bardzo szczęśliwa ze Gabrysia zdobyła złoto i CWC to juz drugie na 4 wystawy .Opis dostała taki,,,,,harmonijnie zbudowana suka,o ładnej górnej i dolnej lini,dobrze wypłaszczonej klatce piersiowej .Bardzo dobre katowanie i prowadzone kończyny .Głowa o ładnym kształcie, nozycowy układ szczek,dobra pigmentacja,bardzo ładne umaszczenie .Bardzo dobry gatunek szaty.
Prezio za to uratował honor spartków

,zachował sie jak prawdziwy weteran i prezes do tego

.Z gracją piastowanego stanowiska

wbiegł truchcikiem na ring i stanął oko w oko z sedzią

zęby pokazał pięknie i oczywiscie usłyszał od razu komplement,,,,,,,,,,ooo , zęby to ty masz lepsze ode mnie,,,,,,,

. Też chyba ujął za serce sędziego bo w opisie ma,,,,,,,,,,,,,,,,,,,pies o bardzo dobrej kondycji wystawowej, dobrze wypełniony korpus swobodny ruch,głowa o pięknym kształcie .Bogata w dobrym gatunku sierść.

i jak to na prezesa przystało z ringu wyszedł ze złotym medalem

.Co najważniejsze i z czego bardzo sie cieszę prezio na Bisie weteranów zajął IV lokatę a kiedy z nim wbiegałam na ring honorowy ludzie zaczęli bić mu brawo. Na prawdę ze wzruszenia popłynęły mi łzy .Mój dziadziuś kochany mimo takiej pogody dumnie zrobił kółeczko na ringu i jeszcze miał siłę wdrapać się na pudło

.To tyle o nas .
strasznie sie cieszę ze spotkałam sie z Moniką od Rozetki -kupa czasu sie nie widzieliśmy.Jak zobaczyałm Wandzie to mnie z wrazenia zatkało

.Wandzia wyglądasz cudnie poważnie , nawet bardzo cudnie-strasznie sie cieszę.Pozdrawiam wszystkich z którymi zdąrzyłąm zamienić chociaż słowo,z kim nie zdąrzyłam przepraszam ,ale siedzieliśmy w cieniu ze wzgledu na dziadziusia.Postaram sie nadrobić na kolejnej wystawie.

.Do domu wróciliśmy cali i zdrowi.Puchar stanął na honorowym miejscu i ja powiem tylko tyle do zobaczenia na kolejnej wystawie . AAAAaaa przepraszam że jak to zwykle u mnie było za długo i pewnie zbyt wesoło.Zaraz dolaczę zdiecia
to co Gabrysia lubi najbardziej

to co spartki lubią najbardziej

pozycja na zajączka czyli wystawowa

oczekiwanie na BISA WETERANÓW

prezio już szczęśliwy z pucharem

spartki prawie w komplecie

Spartuś z córcią Sawcia i wnusią wcinaja uszy