2kreski napisał(a):Kresko, ja nadal wierze ze hodowla związkowa to mimo wszystko najlepszy wybór. Nie musisz mnie przekonywać co do samej idei.
Natomiast to jaka jest Coco teraz i jaka ty ja mogłaś zobaczyć, jest powiem nieskromnie, naszą zasługą.
Wiem ze nie wiele wiem o psach i ich wychowaniu ale cały czas się uczę min z forum i dzięki pozycją książkowym przez forum polecanym ,a także chodząc na szkolenia.
I uczę się na trudnym materiale.... o tym jakie niepokojące zachowania Coco miała pisałam już w wielu wątkach i nie będę zanudzac juz. Faktycznie szkoda ze od początku nie zebrałam tego w jeden osobisty wątek.
Nie przekonuje Cie do idei tylko zwracam uwage na to ze odbiegamy od tematu Rasowy = z rodowodem ZK. Mozemy zalozyc inny watek i tam bedziemy dyskutowac o plusach czy minusach roznych hodowli zrzeszonych w ZK lub innych stowarzyszeniach. Jestem przekonana ze sa hodowcy zrzeszeni w innych organizacjach niz ZK i bardziej sumiennie podchodza do odchowu szczeniat ale sam odchow to nie wszystko, trzeba jeszcze dysponowac pewna wiedza , ktora daje nam pochodzenie przyszlych rodzicow i ich przodkow i tu ma zdecydowana przewage ZK

Mysle ze nadal warto abys zebrala wszystko w jeden watek i tam sobie bedziemy mogli przeczytac i po dyskutowac o tym jaki jest hodowca i jaka jest Coco

Spoiler:
Zgadzam sie ze kazdy ma prawo miec swoje zdanie i "racje "...ale od tego jest forum zeby wymieniac sie swoimi pogladami, niekoniecznie musza nas one przekonywac ale jesli sa niezgodne z aktualna wiedza i stanem rzeczy to chyba warto sobie pewne rzeczy wyjasniac i opierac je na dowodach aby inni, czytajacy watek mogli sobie wyrobic swoje wlasne zdanie opierajac sie na rzetelnych informacjach a nie wizji autora tekstu .
pozdr