uupsss tak mi sie wyrwalo za szybko

jesli zdjecia z powyzszego linku przedstawiaja ladne pieski to mamy zupelnie inne widzenie
ZewKrwi napisał(a):ulotka nie powinna miec nic namacalnego dlatego ze powinna czytajacego zmusic czy sklonic do myslenia a nie dac mu adres zobacz tu co masz robic i jak zaczac od jutra myslec jesli bedzie chcial i znajdzie odpowiedzi na swoje pytania poza tym wiarygodnosc np adresu www jest smieszna chyba ze podpisze sie pod tym np ZKWP to ok po za tym wiele osob nie ma nadal internetu a chodzi o to by ulotka cos niosla ze soba a wiec powinna sama w sobie byc zrodlem a nie reklama
Moze chcialbys zeby ulotka lub plakat zmuszal lub sklanial do myslenia i pewnie wszyscy bysmy tego chcieli ale problem polega na tym ze to jest praktycznie nie do osiagniecia

ludzie nie czytaja takich rzeczy i Ty pisales ze tez nie czytasz wiec...

co moze spowodowac ze ktos zechce sie zapoznac z trescia i pomysli

wedlug mnie...
a. znam temat i sie tym interesuje
b. zobaczylam cos ciekawego wiec sie zainteresuje
Nas interesuje grupa docelowa z punktu b. ktora sie nie zna ale cos ja zaciekawilo
Ulotka powinna zawierac bardzo malo tresci podobnie jak plakat, sa to zrodla przekazu o bardzo skoncentrowanej formule i powinny byc wyraziste aby potencjalna grupa docelowa zapoznala sie z ich trescia.
Jest taka zasada w marketingu/reklamie "WYROZNIJ SIE ALBO ZGIN" i sprawdza sie bardzo dobrze w odniesieniu do wszystkich dzialan wprowadzajacych/promujacych produkt/usluge/wydarzenie co kolwiek

na dodatek zyjemy w kraju "zalanym" ulotkami,plakatami duzymi i malymi wszedzie ich pelno i czesto nawet denerwuja swoja obecnoscia, wiec zamieszczajac zdjecie ladnego pieska rozmyjemy sie gdzies w oceanie tych wszystkich ulotek i reklam
Pozatym ulotki nie sa, nigdy nie byly i mam nadzieje ze nigdy nie beda zrodlem wiedzy

zawsze jedynie informuja o ...produkcie, usludze, akcji i zachecaja do glebszego zapoznania.I tak samo jak okresla sie grupe docelowa czyli adresata tak samo powinien byc okreslony nadawca
ZewKrwi napisał(a):mysle ze jestes w bledzie nie wydaje mi sie by ludzie wieszali sobie na scianie plakaty zdeformowanych twarzy albo szukali jak najbrzydszej dziewczyny zeby pojsc do klubu
a tego to chyba nierozumiem ale jest juz pozno wiec..
ZewKrwi napisał(a):nie uwierze ze matka malego dziecka powie o zobacz synku jaki zmaltretowany pies zobacz o wiesz poczytam ci to wieczorem co tu jest napisane
a ja sobie to inaczej wyobrazam.....mam nadzieje ze to mama sie sama zainteresuje i da jej to do myslenia i np.przechodzac z dzieckiem obok jakiejs gieldy gdzie sprzedawane sa zwierzeta z pseudohodowli i poproszona ...mamo kupmy pieska...powie dobrze dziecko ale nie bedziemy kupowac go w takim miejscu bo......
ZewKrwi napisał(a):odwrocmy twoje slowa czy pokazywanie obozow koncentracyjnych sprawilo ze nie ma wojen? czy relacje z wojen na zywo sprawilo ze nie mamy wojen? no wlasnie to nic nie zmienia wojny wybuchaja przez ludzka glupote i zdjeciami z nimi nie wygrasz
To nie zdjecia maja edukowac i wygrywac z glupota a jedynie zwrocic uwage na problem/glupote
Dzieki takim zdjecia nikt nie moze nam wciskac ze to byly "tylko" obozy pracy

ale sa tez inne zdjecia pokazujace w zupelnie innym swietle te same obozy...gdzie "gra muzyka a ludzie maszeruja" i juz zupelnie inaczej sa postrzegane przez ludzi ktorzy nie posiadaja wystarczajacej wiedzy w tym temacie

to okrutny przyklad przezemnie przytoczony ale uwazam ze mniej mamy wojen przynajmniej w europie i nie na taka skale.
ZewKrwi napisał(a):Uczmy sie od najlepszych nawet policja wymyslila ze nie beda pokazywac martwych kierowcow tylko wsadza czlowieka na krzeselko i puszcza go z workiem kartofli w dol zeby poczul sile przy zderzeniu Nauka
Ja widzialam duzo policyjnych "kronik wypadkow" pokazywanych w TV ku przestrodze i z podaniem dokladnej przyczyny wypadku i konsekwencjami

jest rowniez wiele programow z ofiarami wypadkow ktore przezyly i ostrzegaja innych, i przyznam ze wiele z tych osob nie jest juz "ladnych"
pozdr...