Pistia stratoides - na prośbę Daria + Chila i Luna

Moderator: Milla

Re: Pistia stratoides - na prośbę Daria + Chila i Luna

Postprzez Kasiulka » 2010-09-08, 23:43

Magda na wykład możesz mi zabrać :->
Kasiulka

Ostrzeżeń: 0

Postprzez Majszczur » 2010-09-15, 10:42

Kasiulkę mam załatwioną ;-) mam nadzieję że sałata spełniła Twoje oczekiwania. Jak nie to reklamacje przyjmuję i dosyłam towar z kolejnej partii ;-) :-P
Darię Chilowo-Lunkową załatwię niebawem (może przy okazji podmiany wody uda mi się wydłubać jeszcze jakieś inne rośliny tak jak prosiłaś)
Natomiast Danka 2208 ... zabij mnie, ale dzisiaj też nie pójdę wysłać :oops: wprawdzie młody jest już spacerowy (nawet na wystawie był, nota bene doprawiłam go tam i dostał augmentin :roll: ale już nie ma gorączki), tylko że u mnie jak na złość... pada :-( siąpi w zasadzie, ale nie wyjdę ze smarkiem na ten kapuśniak. Danka zabij, ale wybacz :->
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez Daria + Chila i Luna » 2010-09-15, 12:33

nie pali się siostra chora wczoraj 39,8 st.C, ja też nie najlepiej sie czuję, i przelew zrobię za parę dni, DAM ZNAĆ:)
Daria + Chila i Luna

Postprzez Majszczur » 2010-09-15, 12:39

Daria, tylko muszę mieć wcześniej w pogotowiu Twój adres, bo rośliny pakuję tuż przed wysyłką...
Majszczur

Postprzez Daria + Chila i Luna » 2010-09-15, 12:46

ok:)
Daria Pietrzak
Ul. Dymińsko- dolne 20
59-800 Uniegoszcz
Daria + Chila i Luna

Postprzez Danka2208 » 2010-09-15, 13:39

No coś Ty, za sałatę zabijać?
Poczekam na lepszy powód :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Danka2208

psy: Frodo
Hodowla: Pamajo Canis Familiris

Postprzez Kasiulka » 2010-09-15, 18:47

Magda - sałata na razie na wczasach u ryb Sagankowej. Jak nie zeżrą to jest szansa, że do mnie dotrze ale już teraz dziękuję - w razie czegoś ryby Sagankowe będą miały ode mnie prezent na święta.Mam jednak nadzieje, że sałta im nie zasmakuje i ze do mnie dotrze :-D
Kasiulka

Postprzez Majszczur » 2010-09-23, 08:31

Kasiulka, przy pyszczakach Sagankowej pistia nie ma szans, te rybska zeżrą każde zielsko oprócz anubiasów :-/
W razie czego doślę Ci kolejną porcję, wystarczy że dasz znać :-D
Danka, Daria wczoraj wysłałam sałatę priorytetem.
Dzisiaj najpóźniej jutro powinna być pod wskazanymi adresami.
Wybaczcie opóźnienie, siedzę drugi tydzień w chałupie z chorymi oskrzelami Kacperka, cudem udało mi się wyskoczyć na pocztę jak wracałam z małym od lekarza. Mam nadzieję, że będziecie zadowolone a Wasze akwaria udekorowane. Polecam się na przyszłość :-P

W razie jakby było coś nie tak z przesyłką wysyłam Wam na pw mój nr tel.
Póki mały nie wyzdrowieje nie mam kiedy zerkać na forum :-(
Buziaki :-)
Majszczur

Postprzez Daria + Chila i Luna » 2010-09-27, 16:42

roślinki właśnie doszły :shock: matko kochana ty chyba akwarium sobie ogołociłaś! właśnie je poprzebierałam, ( strat zawsze musi troche być ;) ) wszystko śliczne:) jutro zrobię wpłatę. mam tylo pytanko?? jaką temperaturę utrzymywać? acha i właśnie wstrzymałam sie z podłożęm,bo do tej pory mieliśmy spore kamienie, ale rośliny nie miały by sie jak ukorzenić, więc co radzisz?
czy takie podłoże ? czy wystarczy np piasek kwarcowy?
http://allegro.pl/podloze-dla-roslin-jb ... 92652.html
czy prócz tego podajesz jakieś nawozy?

nie wiem która roślina ale któraś mnie uczula :D:D:D :mrgreen:
Daria + Chila i Luna

Postprzez Majszczur » 2010-09-28, 09:48

O rany... były straty ? doszło dopiero w poniedziałek? :roll: Pani na poczcie zapewniała, że dojdzie najpóźniej w piątek (wysyłałam w środę i miało iść 1 max 2 dni) :-/ to co wysyłałam zaprzyjaźnionym akwarystom doszło planowo.
Ten substrat z linku jest dobry ale JBL jest drogą firmą. Ja mam pod żwirem biogrunt aqabotanique. Teraz nie nawożę bo hoduję dzikie skalary i pielęgniczki z black water, więc roślinność nie jest dla mnie priorytetem, ale jak zaczynałam od roślinniaka to stosowałam najpierw pełną linię Aquabotanique (kupisz na allegro u użytkownika ZILO), nawozy super, ale na mój litraż wychodziło zbyt drogo, a potem sama robiłam nawozy, mieszałam sole kupowane u kolegi akwarysty http://www.akwanawozy.republika.pl/ O rany! zaleciało reklamą :lol: jakby co to proszę moderatornię o usunięcie linka ;-)
Majszczur

Postprzez Daria + Chila i Luna » 2010-09-28, 10:16

spokojnie, roślinek było tyle ze hoho:D a ucierpiały tylko pistia stratoides, listki zewnętrzne:D ale całe środki zdrowe, odrosną;) no i mech jeszcze płucze, bo jeszcze mocno wodę barwi na zielono, ale po za tym wszystko super:D jestem bardzo zadowolona:D Dziękujemy.
a my w akwarium mamy jakże popularne ale jak piękne gupiki:D no i parkę kirysków:D były jeszcze neony inessa ale zanim była pokrywa i samobójstwa popełniały, :-> od znajomego po likwidacji dostałam jednego srebrnego gurami, był bardzo duży, i szkoda mi go było, bo nasze akwarium do największych nie należy,( choć znajomy w jeszcze mniejszym go trzymał) i oddałam go dalej znajomej do 200litrowego akwa:D
Daria + Chila i Luna

Postprzez Daria + Chila i Luna » 2010-09-28, 18:25

a przed chwilą zauważyłam, że razem z roślinkami przyjechało kilku zakręconych pasażerów na gapę:D
Daria + Chila i Luna

Postprzez Majszczur » 2010-09-28, 18:43

Mech :shock: Daria ja Ci mchu nie wysyłałam :?: :shock: ... może pourywały się korzonki pistii, ale one nie są zielone tylko bladożółtawe i nie barwią wody :roll:
Zakręceni to świderki - wwiercają się w podłoże i dzięki temu je dotleniają - bardzo plenne gadziny ;-)
Jeśli ich nie chcesz przepłucz rośliny w wywarze z zielonej herbaty albo w wodzie z cytryną.
Majszczur

Postprzez Daria + Chila i Luna » 2010-09-28, 18:57

:lol: :lol: :lol: :oops: to na prawdę jak jakiś mech wygląda:D może przez transport trochę te korzonki utraciły, bo faktycznie na żadnej z wytrwałych Pisti prawie korzonków nie było:D hehhe a ja myślałam, że to jakiś mech:D i płucze z gloników:D:D:D:D :lol: no to teraz już wywalę:)
Daria + Chila i Luna

Postprzez Daria + Chila i Luna » 2010-09-28, 18:58

a zakręceni mi nie przeszkadzają ;-)
te moje uczulenie to chyba z tego,że pistie przebierałam a ona ma ten meszek:D po półgodziny swędzenie ustało:)
Daria + Chila i Luna

Postprzez Majszczur » 2010-09-28, 19:04

Na żadnej nie było korzonków :shock: jak zielone znaczy że zgniły :evil:
Daria one miały korzenie jak miotełki 15-20 centymetrowe :!:
Dance też paczka doszła w poniedziałek dopiero zamiast w piątek.
Dziewczyny zeskanujcie mi potwierdzenie odbioru z datą to złożę reklamację.
Majszczur

Postprzez Wydra » 2010-09-29, 00:11

Magda! reklamację można składać dopiero po 14 dniach, jeżeli przesyłka nie nadejdzie. :-(
Wydra

Postprzez Majszczur » 2010-09-29, 10:48

Roma napisał(a):Magda! reklamację można składać dopiero po 14 dniach, jeżeli przesyłka nie nadejdzie. :-(

Roma, owszem jeśli nie nadejdzie to po 14 dniach, ale jeśli płacę za priorytet, który ma obowiązek być dostarczony do 2 dni maks, wysyłam w środę żeby doszło przed weekendem, a dochodzi w poniedziałek to chyba mam prawo reklamować :?:
Majszczur

Postprzez Kasiulka » 2010-09-29, 22:31

Magda priorytetów się nie da reklamować, ponieważ jest to "sugerowany czas dostarczenia".Pamiętam sytuację gdzie facet miał do określonego terminu nadesłać dokumenty do dofinansowania - poczta "bujała" się z priorytetem chyba miesiąc. Gość probował dochodzić praw i usłyszał -priorytet nie daje gwarancji szybkiego doręczenia przesyłki.Lepiej herbatki z prądem sobie zrób a nie lataj na pocztę w taką wredną pogodę - po co sobie humor będziesz psuła ;-)
Kasiulka

Poprzednia strona

Powrót do Archiwum Bazarki 2010