Moderator: MartaD
wiki napisał(a):Moja Yoko jest prawie 2 lata po sterylce.Zabieg wykonał wet po 1 cieczce. Jak na razie sunia ma się dobrze .Nie ma żadnych problemów z nietrzymaniem moczu , co do wagi jest ok , nie przytyła a wręcz od kiedy Abi jest z nami schudła 2 kilo![]()
![]()
zabawa
. Co do charakterku raczej też nie widzę zmian , jaka była cholera taka jest. Ale to pies stróżujący ( z zamiłowania ) to jej praca ona to uwielbia , więc nie można tego uznać jako wadę.
Nawet przez chwilę nie żałowałam swojej decyzji , jeżeli ktoś nie ma planów hodowlanych jest to super rozwiązanie zarówno dla suni jak i właściciela. A , że zdarzają się przypadki powikłań - oczywiście , to sprawa osobnicza jak i jakość wykonania zabiegu. Nie można kogoś namawiać , przekonywać to naprawdę powinna być samodzielna ,przemyślana decyzja właściciela![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
monika11444 napisał(a):wiki napisał(a):Moja Yoko jest prawie 2 lata po sterylce.Zabieg wykonał wet po 1 cieczce. Jak na razie sunia ma się dobrze .Nie ma żadnych problemów z nietrzymaniem moczu , co do wagi jest ok , nie przytyła a wręcz od kiedy Abi jest z nami schudła 2 kilo![]()
![]()
zabawa
. Co do charakterku raczej też nie widzę zmian , jaka była cholera taka jest. Ale to pies stróżujący ( z zamiłowania ) to jej praca ona to uwielbia , więc nie można tego uznać jako wadę.
Nawet przez chwilę nie żałowałam swojej decyzji , jeżeli ktoś nie ma planów hodowlanych jest to super rozwiązanie zarówno dla suni jak i właściciela. A , że zdarzają się przypadki powikłań - oczywiście , to sprawa osobnicza jak i jakość wykonania zabiegu. Nie można kogoś namawiać , przekonywać to naprawdę powinna być samodzielna ,przemyślana decyzja właściciela![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Wiki dzięki za słowa otuchy!Ja zadzwoniłam do drugiego weterynarza, tak jak radziła Solonek (dziękuję za podpowiedź
) i powiedział że jeśli to jest pierwsza cieczka suczki to tak 2-3 tygodnie trzeba odczekać (żeby wszystkie obrzęki zeszły ale żeby już nie szykowała się następna cieczka, tudzież ciąża urojona) i wtedy najlepiej zrobić zabieg, więc raczej się zdecyduję. Mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze i że Morka zachowa wszystkie swoje cechy charakteru, gdyż jest cudowna
i uwielbiam ją niesamowicie
Anna Rozalska napisał(a):Wszystko będzie dobrze, tak jak pisaam Lamia miała sterylkę 3 tygodnie po cieczce. Teraz ma 6,6 roku i nigdy nie bylo żadnych problemów, problemy były przed. Trzy ciąże urojone, atrakcyjna dla samców przed, w trakcie, po cieczce, 3 tygodnie nie jadła w trakcie ciąży urojonej bo myślała o głupotach.
Powrót do Problemy wychowawcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość