Brendonek i jego nowe foteczki :-)

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: Brendonek i jego nowe foteczki :-)

Postprzez Szam » 2009-08-29, 07:43

sensuell rozmnazanie psa bez uprawnien i produkcja szczeniat bez rodowodow jest zawsze TAKA SAMA. Zobacz w dziale adopcje ile jest bernow bez rodowodu. Co do wystaw.....zazwyczaj machlojek, ustawien itp. szukaja ludzie ktorym nie idzie. Zastanow sie co robisz i jaki los szykujesz dla wielu szczeniat. Bylas az na jednej wystawie i takie spostrzezenia, brawo. Przepraszam, ale rece mi opadaja. Wystawiam psy od 10 lat i tez wiele widzialam... Do fajnego weta trafilas, tez gratuluje !
A co do kosztow, chociazby Natalia od Galwina, Inbloom i wiele innych osob ma psa niehodowlanego i tez wydaje sporo na jego utrzymanie a jakos nie kryje nim na lewo...
Szam

Ostrzeżeń: 0
psy: Jamajka, Lulu, Hummer, Gina & aussiki

Postprzez sensuell » 2009-08-29, 09:00

Nie zamierzam kryć na lewo (ZA MOCNE SŁOWA SZAM!), ani ciągać psa po USTAWIONYCH I OSZUKAŃCZYCH wystawach. Opinia o wystawach nie wynosi się tylko z mojej jednej, na której byłam, ale również na opinii od wielu, wielu innych ludzi, którzy mieli tak jak ja szczere chęci.
Moja koleżanka, ma nagrane na kamerze jak sędzia bierze "W ŁAPĘ" - tak się akurat złożyło, że właśnie za Berny! Skomentujecie? Powiecie brawo? Przecież uczestniczycie, tak czy inaczej w tym procederze, mimo , że nie każdy jest oszustem.
Chcesz to klaskaj, bij brawo - tutaj przyda się właśnie aplauz !
Ja jestem zatem be, nawet weterynarz (który notabene wpuszczał psy na jedną z wystaw - więc wniosek, nie ja trafiłam do złego weta tylko on trafił już na niejedną pseudo hodowlę !) - on też jest be.
Szam osiągnęłaś to co chciałaś. Czyż nie?
Także proszę oszczędź już mądrości, uszanuj czyjeś zdanie, czyjąś wolę. Jednym słowem żyj i daj żyć innym, a co do mocnych słów to "mi ręce opadają" - jak patrzę jak ludzie na świecie głodują, dzieci chorują, jak miliony ginie na bezsensownych wojnach itp.
A SZKODA mi psów, które mają 2 metry życia na swoim łańcuchu niewoli !!!
Tu jest problem!!! To trzeba potępiać i z tym walczyć.
To ostatni mój wpis na forum, jedyne o co proszę to o usunięcie profilu, bo sama nie mogę tego zrobić (nie ma lub nie widzę takiej opcji).
Po tym możecie tutaj dalej obrzucać uczciwych ludzi błotem i klaskać tym co "zdobyli" upragnione i święte "uprawnienia".
To Ci co w pogoni za pieniędzmi zrobią wszystko, Ci co zepsuli zdrowe zasady rywalizacji na wystawach są winni, sędziowie, którzy za pieniądze zrobią "co trzeba", to im mówię BRAWO!
I wypisuję się z tego UKŁADU.

Jeszcze jedno do tych, którzy mają rodowodowego psa i nie uczestniczą w wystawach - WYBIERZCIE SIĘ NA JEDNĄ CZY DRUGĄ WYSTAWĘ I BĄDŹCIE CZUJNYMI OBSERWATORAMI - nie trzeba być Sherlockiem Holmsem, żeby dostrzec o co tak na prawdę chodzi.

KONIEC!
sensuell

Postprzez Tess » 2009-08-29, 09:03

Sensuell - jesli taka jest Twoja wola - usunę profil. Proszę jeszcze raz o potwierdzenie.
Tess

psy: Niuniuś i Mila ( Maisa Szumiaca Knieja )

Postprzez Tess » 2009-08-29, 10:30

Konto sensuell zostało na Jej prośbę deaktywowane.
Tess

psy: Niuniuś i Mila ( Maisa Szumiaca Knieja )

Postprzez Vel_Pan_Rekin » 2009-08-29, 12:53

sensuell napisał(a):postanowiłam dbać o psa lepiej niż niektórzy, i wydawać na niego więcej niż planowałam, dla jego zdrowia i lepszego życia.

Wiem, że konto Sensuell jest już nieaktywne, ale może uda się jej mimo wszystko inną drogą odpowiedzieć:
Lepiej - to znaczy jak?
Co - poza "bezpłatną" Miłością można dać więcej psu, któremu nie chce się podawać "chemikaliów w celu osiągnięcia idealnej sierści"?

A to dlatego, że poznali jak niektórzy zdobywają "uprawnienia".
Kupowanie zdjęć rentgenowskich, łapówkarsto, traktowanie psa chemikaliami , podszczypywania przez sędziów psów, w celu rozdrażnienia psa, aby utrudnić jego ocenę a tym samym obniżyć jego szanse na wygraną, ustawianie wystaw - jak meczy piłkarskich itp.
Kto temu zaprzeczy???

Ja. Pewnie, widać na NIEKTÓRYCH wystawach kumoterstwo. Ale swoją postawą większość z nas chce z tym walczyć. Ty oddałaś walkowerem. Skoro masz nagranie, wykonane przez koleżankę:
Moja koleżanka, ma nagrane na kamerze jak sędzia bierze "W ŁAPĘ" - tak się akurat złożyło, że właśnie za Berny!
to czemu nie udasz się z tym do ZK? Sąd koleżeński po to jest.
Nie, nie chcesz walczyć. Wolisz produkować, Nie masz wpływu na to, co stanie się ze szczeniakami, jeśli nie będą tatuowane, w żaden sposób nie dowiesz się za rok, czy na allegro ktoś nie oddaje Twoich wnuków, "bo za dużo kosztuje ich utrzymanie lub dają za małe mioty". Ale Ty będziesz spała spokojnie. Bo Twój pies będzie miał LEPIEJ.
A jego dzieci? A co Cię to...

sensuell napisał(a):rzepraszam, ale tylko jeszcze jedno zdanie wtrącę.
Uważam, że za nim wyda się na kogoś wyrok, zanim się go obsmaruje, oskarży, wypadałoby mieć wgląd na całą sprawę ze szczegółami.

Po tym możecie tutaj dalej obrzucać uczciwych ludzi błotem i klaskać tym co "zdobyli" upragnione i święte "uprawnienia".
To Ci co w pogoni za pieniędzmi zrobią wszystko, Ci co zepsuli zdrowe zasady rywalizacji na wystawach są winni, sędziowie, którzy za pieniądze zrobią "co trzeba", to im mówię BRAWO!
I wypisuję się z tego UKŁADU.

I jestem pewna, że będzie to uczciwsze od tzw "masówki" z podrobionymi uprawnieniami.

Czy tylko ja widzę tutaj konfilkt? Sensuell przecież nikogo nie oskarżyła przed wywiedzeniem się o wszystko...

A żaden z oskarżycieli nie zapytał, nawet nie napomknął, na jakich zasadach mam zamiar rozmnażać psa?
Nawet nie przyszło pewnie, co poniektórym do głowy, że pies ma zdjęcie rentgenowskie, badania psychologiczne, i jest zdrowy oraz, że spełnienia takich samych warunków zażądam od potencjalnej suczki.

Nikt Cię o nic nie oskarżył. I skoro Twój pies ma badania psychologiczne, to ja już naprawdę wolę nie wiedzieć, jakich dalszych badań będziesz oczekiwać od potencjalnych suczek.

jak patrzę jak ludzie na świecie głodują, dzieci chorują, jak miliony ginie na bezsensownych wojnach itp.
...to dodam swoją cegiełkę do tego masowego nieszczęścia... A co mi tam! Mój pies będzie miał lepiej, a jego żony, dzieci, wnuki - mam to w głębokim.... poważaniu.

Chyba lepiej, że usunęłaś swoje konto z portalu WIELBICIELI ras szwajcarskich.
Vel_Pan_Rekin

Postprzez annasm » 2009-08-29, 13:03

To ja z tych co " "zdobyli" upragnione i święte "uprawnienia"" :evil: ?
Faajnie... :roll:
annasm
Administrator

psy: CHUCK Tanais(*), WINNIE(*) I COOPERS CHOICE

Poprzednia strona

Powrót do Galeria psiaków