sensuell napisał(a):postanowiłam dbać o psa lepiej niż niektórzy, i wydawać na niego więcej niż planowałam, dla jego zdrowia i lepszego życia.
Wiem, że konto Sensuell jest już nieaktywne, ale może uda się jej mimo wszystko inną drogą odpowiedzieć:
Lepiej - to znaczy jak?
Co - poza "bezpłatną" Miłością można dać więcej psu, któremu nie chce się podawać "chemikaliów w celu osiągnięcia idealnej sierści"?
A to dlatego, że poznali jak niektórzy zdobywają "uprawnienia".
Kupowanie zdjęć rentgenowskich, łapówkarsto, traktowanie psa chemikaliami , podszczypywania przez sędziów psów, w celu rozdrażnienia psa, aby utrudnić jego ocenę a tym samym obniżyć jego szanse na wygraną, ustawianie wystaw - jak meczy piłkarskich itp.
Kto temu zaprzeczy???
Ja. Pewnie, widać na NIEKTÓRYCH wystawach kumoterstwo. Ale swoją postawą większość z nas chce z tym walczyć. Ty oddałaś walkowerem. Skoro masz nagranie, wykonane przez koleżankę:
Moja koleżanka, ma nagrane na kamerze jak sędzia bierze "W ŁAPĘ" - tak się akurat złożyło, że właśnie za Berny!
to czemu nie udasz się z tym do ZK? Sąd koleżeński po to jest.
Nie, nie chcesz walczyć. Wolisz produkować, Nie masz wpływu na to, co stanie się ze szczeniakami, jeśli nie będą tatuowane, w żaden sposób nie dowiesz się za rok, czy na allegro ktoś nie oddaje Twoich wnuków, "bo za dużo kosztuje ich utrzymanie lub dają za małe mioty". Ale Ty będziesz spała spokojnie. Bo Twój pies będzie miał LEPIEJ.
A jego dzieci? A co Cię to...
sensuell napisał(a):rzepraszam, ale tylko jeszcze jedno zdanie wtrącę.
Uważam, że za nim wyda się na kogoś wyrok, zanim się go obsmaruje, oskarży, wypadałoby mieć wgląd na całą sprawę ze szczegółami.
Po tym możecie tutaj dalej obrzucać uczciwych ludzi błotem i klaskać tym co "zdobyli" upragnione i święte "uprawnienia".
To Ci co w pogoni za pieniędzmi zrobią wszystko, Ci co zepsuli zdrowe zasady rywalizacji na wystawach są winni, sędziowie, którzy za pieniądze zrobią "co trzeba", to im mówię BRAWO!
I wypisuję się z tego UKŁADU.
I jestem pewna, że będzie to uczciwsze od tzw "masówki" z podrobionymi uprawnieniami.
Czy tylko ja widzę tutaj konfilkt? Sensuell przecież nikogo nie oskarżyła przed wywiedzeniem się o wszystko...
A żaden z oskarżycieli nie zapytał, nawet nie napomknął, na jakich zasadach mam zamiar rozmnażać psa?
Nawet nie przyszło pewnie, co poniektórym do głowy, że pies ma zdjęcie rentgenowskie, badania psychologiczne, i jest zdrowy oraz, że spełnienia takich samych warunków zażądam od potencjalnej suczki.
Nikt Cię o nic nie oskarżył. I skoro Twój pies ma badania psychologiczne, to ja już naprawdę wolę nie wiedzieć, jakich dalszych badań będziesz oczekiwać od potencjalnych suczek.
jak patrzę jak ludzie na świecie głodują, dzieci chorują, jak miliony ginie na bezsensownych wojnach itp.
...to dodam swoją cegiełkę do tego masowego nieszczęścia... A co mi tam! Mój pies będzie miał lepiej, a jego żony, dzieci, wnuki - mam to w głębokim.... poważaniu.
Chyba lepiej, że usunęłaś swoje konto z portalu WIELBICIELI ras szwajcarskich.