Tak strasznie straszno nas zarosło, ze boje się co powiecie jak wstawię zimowe ....
Baaardzo się dużo u nas działo przez ten czas i po prostu z braku czasu nie miałam kiedy wstawić fotorelacji.
16.02.2012Napadało u nas bardzo dużo śniegu, a że wcześniej zima nie raczyła nam go użyczyć wszyscy wpadli w amok i nie było opcji żeby nie wyjść na spacer. Chociaż policzki i stopy o mało mi nie zamarzły, było warto ! Jako pierwsze wraz z Dorą przedzierałyśmy się przez zaspy sięgające kolan.
A ja wybrałam się w adidasach ... Było stosunkowo ciepło i bezwietrznie to sie zasiedziałyśmy an tym polu prawię 2 godziny. Miśka wytarzała sie za wszystkie czasy.
Śnieg, zimno, spacer i brak palącego słońca - kwintesencja berneńskiego szczęścia.
Obrazek został zmniejszony.
Obrazek został zmniejszony.Takie modelowe, laska przebiegła się wręcz wystawowo i ten uśmiech.
Obrazek został zmniejszony.A to już pełne szaleństwo i skakanie w zaspy, jedzenie śniegu i tarzanie.
Obrazek został zmniejszony.Dynamika ...
Obrazek został zmniejszony.Motylem prawie jestem jaa ...
Obrazek został zmniejszony.Dziki pęd, czyli Dora prześciga światło.
Obrazek został zmniejszony.I tu już śmietanka czyli Dora zmęczona, Dora szczęśliwa czyli Dora pozuje.
Obrazek został zmniejszony.Dora szuka śladów wiosny.
Obrazek został zmniejszony.Idziemy sobie, idziemy a tu patrze w nasza stronę idzie maleńka sarenka, chudziutka, kroczyła w naszą stronę, dobrze że złapałam Dorę na smycz bo już już miała zamiar (choć się wachała) wystartować i podbiec. No ale sarenka nadal szła w naszą stronę, ale kiedy podeszła na ok 30 metrów zorientowała się że mnie brakuje czterech par raciczek i się zatrzymała, a że my stałyśmy na drodze do stada, posłusznie zawróciłyśmy i się oddaliłyśmy. Zrobiłam kilka zdjęć.
Obrazek został zmniejszony.Nasze osieckie stadko.
Obrazek został zmniejszony.Wracałyśmy do domu o zachodzie, pięknym zachodzie, czerwonym, zwiastujący kolejny piękny zimowy dzień.
Obrazek został zmniejszony.Zachód.
Obrazek został zmniejszony.Dobrze, uciekam ... Ide z Dorką na spacer. Postaram się w najbliższym czasie uzupełnić braki.
PS Przepraszam za jakość, było już dość ciemno.